Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

"Blues-hatású" szólóalbumot jelentett be Toby Knapp

2021-02-06
A Darken és az Onward zenekarok alapítója / gitárosa / producere új szólólemezt rögzített.

Knapp soron következő, nyolcadik szólóalbuma 'From the Aether' címmel jelenik meg a közeljövőben (várhatóan a nyár folyamán, a Moribund Records jóvoltából). A 2019-es 'Blizzard Archer' lemez folytatása egy "erősen blues-hatású" album; tehát "senki ne számítson semmiféle heavy metal zenére".

"Itt nem a szokásos, három-akkordos blues stílusról van szó; annál inkább a '70-es évek elejéről származó, hard rock-alapú, agresszív blues-szólókkal felszerelt nótákra kell számítani" - közölte Knapp, aki nyolc vadonatúj dalt vett fel a 'From the Aether' albumra, aminek hanganyagát Brett Hansen keveri véglegesre, a las vegasi Audio Arts Stúdióban.

Természetesen ezúttal is maga Knapp játszik minden hangszeren, és ő maga énekel is (a 8-ból 5 dalban). Hamarosan bemutatják a lemezborítót és közzéteszik a megjelenési dátumot... de addig is alább elolvasható a 'From the Aether' dallistája:

01. Scavenger of the Gods
02. From the Aether
03. The Emerald Tablet
04. Labyrinthine Windings
05. Honorius
06. Psychic Contagion
07. Scythian Sea
08. The Greater Fortunes

Knapp - aki pályafutását a Forced Religion nevezetű extrém metal bandában kezdte, de saját black metal bandával (Waxen) is rendelkezik, és alapítója / gitárosa / producere volt a Darken, illetve az Onward zenekaroknak - 2017-ben egy új, Affliktor nevű bandával tért vissza a színtérre. Az Affliktor - elmondása szerint - a klasszikus '80-as évekbeli német thrash metal (Kreator, Destruction, Sodom) hagyományait viszi tovább. Az új banda első lemeze 2017 októberében jelent meg. Knapp azóta kiadott egy szólóalbumot (2019 - 'Blizzard Archer') és két nagylemezt is black metal projektje, a Waxen színeiben.

Bővebb infók, hírek az előadóról: www.facebook.com/TOBYKNAPP13


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.