Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

'M.E.T.A.L.' címmel jelenik meg a FREEDOM CALL következő albuma - itt az új dal, a 'Spirit Of Daedalus'!

2019-08-16
A német power metal zenekar augusztus 23-án adja ki új stúdióalbumát.

Chris Bay így nyilatkozott: "Rajongóink egy tucatnyi új dalt kapnak tőlünk, hogy újra megtapasztalhassák, milyen sokszínű is ez a melodic-metal műfaj! Új dalaink tele vannak tempós témákkal, de érezhető rajtuk némi progresszív zenei íz; és a balladákat sem hanyagoltuk el. Kétségkívül megtalálja a magának valót minden Freedom Call-fan ezen a lemezen".

A 'M.E.T.A.L.' című albumot a Steamhammer/SPV adja ki CD-n, digipakban, digitálisan, valamin dupla bakeliten. Az előrendeléseket itt lehet leadni.

A Freedom Call jelenleg felállását a két alapító, Chris Bay énekes-gitáros és Ilker Ersin basszusgitáros, valamint további két tehetség, Lars Rettkowitz gitáros és Ramy Ali alkotja. Kétségkívül ez a zenekar eddigi legerősebb felállása - ők rögzítették például a 2016-ban megjelent 'Master of Light' albumot is, ami hatalmas sikereket aratott világszerte.

Íme a 'M.E.T.A.L.' album borítója és dallistája:

01. 111
02. Spirit Of Daedalus
03. M.E.T.A.L.
04. Ace Of The Unicorn
05. Sail Away
06. Fly With Us
07. One Step Into Wonderland
08. Days Of Glory
09. Wheel Of Time
10. Ronin
11. Sole Survivor
12. Emerald Skies (akusztikus) (digipak bónusz track)
13. Warriors (akusztikus) (digipak / LP bónusz track)

Az alább elérhető az első új single-dal, a '111'. Chris Bay énekes ennek kapcsán elmondta: "Az első single, a ‘111’ az "Angyalok számát" tükrözi. Ez az irányzat jellemző az új albumra is. A 111 tehát az angyalok száma a nyugati ezotéria világában, és jómagam életében is fontos szerepet játszik. Rendszeresen szembe találom magam ezzel a számmal - legyen szó a hotelszóbám számáról, egy áruházi blokkról, vagy a saját születési dátumomról. Nyilvánvalóan ilyen "1-es" személy vagyok; ami egyúttal azt is jelenti, hogy "fényember" vagyok".

 

Újabban megjelent az album címadó dalának hivatalos klipje is:

A 'Spirit Of Daedalus' című szám itt hallgatható meg:

Az új album speciális változatának "kicsomagoló" videója itt érhető el:

A Freedom Call idén ünnepli fennállás 20. évfordulóját. A körút során több nyári fesztiválon is fellépnek; ősszel pedig klu-bturnét bonyolítanak le Európában, melynek során (október 13-án) a budapesti Dürer Kertbe is ellátogatnak, a Visions Of Atlantis társaságában. A soron következő koncertekről itt lehet értesülni.


'M.E.T.A.L.' címmel jelenik meg a FREEDOM CALL következő albuma - itt az új dal, a 'Spirit Of Daedalus'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.