Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Pénteken új albummal tér vissza az ABIOTIC - itt a teljes előzetes stream!

2021-02-10
A 2019-ban újjáalakult, Miami-ból származó, progresszív / technikás death metal csapat nemrég megkötötte új lemezszerződését a The Artisan Era kiadóval, később pedig bejelentette új albumát...

A regenerációt követően az Abiotic az eddigi legerősebb felállásával tért vissza 2019-ben. Ekkor kiadtak egy új single-dalt ('Emerald'), és lebonyolítottak egy észak-amerikai turnét (a Cognitive, a God Of Nothing és a Greylotus zenekarok társaságában). A legfrissebb hírek szerint pedig elkészült a régóta várt, harmadik Abiotic nagylemez, amit 'Ikigai' címmel 2021. február 12-én fog kiadni a banda új partnere, a The Artisan Era.

Annak ellenére, hogy az Abiotic egy hosszabbh szünetről tért vissza, az 'Ikigai' album formájában eddigi legerősebb anyagukat alkották meg. Az 'Ikigai' lemez erősen ajánlott a The Faceless, a Gojira, a The Black Dahlia Murder, a Job For A Cowboy és a Rivers Of Nihil rajongóinak. "...Ezen felül különféle klasszikus zenei és keleti stílustú hangszerelést adtunk az alapvetően progresszív / jazzes elemekez" - tette hozzá a csapat.

John Matos gitáros a következőket közölte: "Az 'Ikigai' albummal az volt a szándékunk, hogy bosszút állve visszatérjünk. Lévén 5 év telt el legutóbbi kiadványunk óta, az volt a célunk, hogy elkészítsük eddigi legegységesebb, legváltozatosabb, legmélyebb és leginkább elgondolkodtató albumunkat, és érzésem szerint ezt sikerült is elérnünk; sőt, még annál is többet! Az elmúlt 2-3 évben írtuk meg ezeket a dalokat, és a 2020-as járvány ideje alatt vettük fel őket; vagyis benne van minden fájdalmunk, gyászunk, kétségbeesésünk ezekben a dalokban; minden szólamban, minden egyes akkordban, minden szóban dalszövegben, melyek nagy része egyébként öngyilkossággal, depresszióval, függőséggel, klímaváltozással, és a lét értelmét célzó kutatással van tele. Azt akartuk elérni, hogy ez a lemez minden tekintetben valós és élettel teli legyen. Kétségkívül ez a legjobb anyag, amit valaha is összeállítottunk közösen. Az új zenei elemek és a kiváló produkció / mix új szintre emelte hangzásunkat. Ezt a tényt pedig a két új tag, Tony Simone és Kilian Duarte szilárdította meg. Továbbá úgy döntöttünk, hogy néhány vendégzenészt is felkérünk: gondolok itt Trevor Strnad-ra, Chaney Crabb-ra, Brandon Ellis-re, Scott Carstairs-re, Jared Smith-re és Jonathan Carpenter-re, akinek hálás köszönet a segítségért. Azon voltunk, hogy tovább bővítsünk hangzás-palettánk színeit, de ugyanakkor ne veszítsük el zenénk jellegzetes megszólalását. Személy szerint azt mondhatom, hogy az 'Ikigai' életem egyik legnagyobb eredménye, különösen úgy, hogy nemrég még abban sem voltunk biztosak, hogy valaha is visszatér a banda. Viszont visszatértünk. És maradunk is, sokáig!".

Az új lemez borítóját Caelan Stokkermans (Soreption, Cattle Decapitation, Fires In The Distance, stb.) készítette. Az 'Ikigai' hangtechnikai, produceri és mixer munkáit Tony Simone végezte el, a Zenbeast Media Stúdióban, a vokálok kivételével, mely témákat Nick Loiacono-val rögzítették, a Fang Stúdió falai között.

A tracklista:
01. Natsukashii
02. Ikigai

03. Covered the Cold Earth
04. Smoldered (feat. Chaney Crabb / Entheos)
05. The Wrath
06. If I Do Die (feat. Brandon Ellis / The Black Dahlia Murder)
07. Souvenir of Skin (feat. Trevor Strnad / The Black Dahlia Murder)
08. Her Opus Mangled (feat. Jared Smith / Archspire)
09. Horadric Cube (feat. Scott Carstairs / Fallujah)
10. Grief Eater, Tear Drinker (feat. Jonathan Carpenter / ex-The Contortionist)
11. Gyokusai

Az 'Ikigai' előrendelési infóit itt lehet megtalálni. Itt pedig elérhető az első ízelítő dal, a Trevor Strnad-dal közös 'Souvernir Of Skin', hivatalos videoklip formájában:

Itt az első album-előzetes és a teljes stream:

Az Abiotic 2021-es felállása így néz ki:

Travis Bartosek (Vale Of Pnath live) - ének
Matt Mendez - gitár
John Matos - gitár
Kilian Duarte (Scale The Summit, ex-Felix Martin) - basszusgitár
Tony Simone (Pathogenic, Mimesis, stb.) - dobok

A csapat tavaly áprilisban mutatta be négy éven belüli első dalát, az 'Emerald'-ot.

"Az 'Emerald' közel három évnyi gondolat-vihar eredménye, ami arra irányult, hogy az Abiotic megmarad-e, vagy sem. Az új dalt bandánk egyik legjobb barátjának feleségéhez írtuk, aki tragikus körülmények között elhunyt, maga mögött hagyván egy tíz éves kisfiút... A dal bevételeinek 25%-át pedig a gyerek oktatási költségeinek fedezésére utaljuk át a James Pennington Education alapítványnak. Hatalmas köszönet mindenkinek, aki támogat minket, és segít nekünk felépülni ebből a családi tragédiából. Éljétek át a fájdalmat velünk együtt".

Az új dal tavaly októberben többször is elhangzott az Abiotic és a Suffocation / Belphegor közös turnéján. Az 'Emerald' hivatalos koncert-klipje itt tekinthető meg:

2016 szeptemberében a banda gitárosa, John Matos az alábbiakat oszotta meg: "A rajongókhoz szeretnék most szólni!
Nagyon szerencsésnek érezzük magunkat, hogy barátokként tekinthettünk Rátok.
Nehéz szívvel ugyan, de szomorú hírt kell ma közölnöm Veletek.
Egy hónappal debütáló albumunk, a 'Symbiosis' megjelenésének 4. évfordulóját követően, valamint megannyi gondolkodás és párbeszéd után, bandánk közös megegyezéssel úgy döntött, feloszlik.
Először is: köszi mindenkinek a támogatást. Köszönet annak, aki ezeket a sorokat olvassa, mivel így-vagy-úgy mégiscsak Ti voltatok az elsőszámú indokai annak, hogy 5 éven keresztül azt csinálhattuk, amihez a legjobban értünk. Legyen szó 10 emberről, vagy éppen 1000-ről, az, hogy Nektek zenélhettünk, életünk legélvezetesebb időszaka volt.
Soha még álmodni sem mertem volna arról, hogy már csak idáig is eljut az Abiotic; zenénk pedig olyan mértékű hatással lesz másokra, amilyet a sikereink igazolnak.
Köszönjük még egyszer mindenkinek, aki támogatott és végigkísért minket ezen a kalandon!
".

Az Abiotic 2011-ben debütált, egy 'A Universal Plague' című EP-vel. Egy évvel később megjelent első teljes értékű stúdióalbumuk, a 'Symbiosis'. A harmadik lemezre 2015-ig kellett várni: a Metal Blade Records ekkor jelentette meg a 'Casuistry'-t, ami egyben a banda utolsó kiadványa. Matos közleményéből kiderül az is, hogy "semmi dráma, vita" nem volt a feloszlás körül; egyszerűen csak arról volt szó, hogy magánéleti / munkahelyi ügyek miatt úgy tűnt, nem tudják a továbbiakban fenntartani a bandát...

2019-ben azonban ismét aktívvá vált a csapat; és a turnék sem maradnak el: a jövőbeni beosztás itt érhető el.


Pénteken új albummal tér vissza az ABIOTIC - itt a teljes előzetes stream!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.