Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

WARCRAB - friss videoklip a brit death / sludge metal banda harmadik albumáról: 'Kraken Arise'

2019-06-20
Az underground metal-körökben magasan elismert, plymouthi Warcrab zenekar augusztus 30-án adja ki új, 'Damned in Endless Night' című albumát.

Az új Warcrab album a 2016-os 'Scars of Aeons' folytatásaként jelenik meg, a Transcending Obscurity Records kiadó jóvoltából.

A hattagú, dél-nyugat-angliai Warcrab zenekar 2011 óta működik. Mindeddig két nagylemezük (2012 - 'Warcrab', 2016 - 'Scars of Aeons') és egy EP-jük (2014 - 'Ashes of Carnage') jelent meg, a death / sludge / doom metal stílusának jegyében. A banda a londoni underground metal-színtéren már a kezdetekben is az egyik legfelkapottabb zenekar volt; 2014-ben azonban olyan neves fesztiválokon is felléptek, mint a Bloodstock Open Air, és részt vettek a 'Wartour' nevezetű körúton (a Vader, az Incantation és a Desecration előzenekaraként). 2015 őszén vonultak be újra a Skyhammer Stúdióba, ahol Chris Fielding (Conan) producerrel felvették második nagylemezüket, a 'Scars of Aeons'-t, amit a kritikusok a 2016-os év egyik legkiválóbb death / sludge-kiadványának kiáltottak ki.

Mosta eljött az idő a harmadik album bejelentésére: a Warcrab a Transcending Obscurity Records gondozásában dobja piacra következő sorlemezét, ami a 'Damned in Endless Night' címet kapta.

Az új album pontosan ott folytatódik, ahol e legutóbbi lemez abbamaradt; vagyis a Warcrab ezúttal is sajátos, egyedülálló, sludge-dzsal kevert, lüktető és ritmusos death metal zenét játszik. A 'Damned in Endless Night' egy erőteljes és egységes dal-kollekció, melynek hangzásában különféle underground metal-stílusok vegyülnek. A három gitárossal felálló bandának ez az eddigi legsúlyosabb, leginkább lélekgyötrő albuma, de a dalok egyúttal könnyen befogadhatóak és fülbemászóak is.

A tracklista:
01. Perpetua
02. Halo Of Flies
03. In The Arms Of Armageddon
04. Blood For The Blood God
05. Abyssal Mausoleum
06. Magnetic Fields Collapse
07. Kraken Arise
08.
Unfurling Wings of Damnation
09. Swords
10.
Damnati

Az album előrendeléséről bővebb infók a Bandcamp-en találhatók. Ízelítőképpen lentebb elérhető az 'Ain The Arms Of Armageddon' című szám videoklipje, valamint a frissen megjelent 'Kraken Arise' című szám audiója:

Bővebb infók a zenekarról a Facebookon olvashatók.


WARCRAB - friss videoklip a brit death / sludge metal banda harmadik albumáról: 'Kraken Arise'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.