Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

VORNA - 'Sateet palata saavat' címmel jelentett be új albumot a finn pogány folk-metal banda

2019-07-06
A Deadwinter's Child egykori tagjai által alapított finn folk / black metal zenekar harmadik nagylemezével jelentkezik az ősz folyamán.

A 'Sateet Palata Saavat' album 2019. szeptember 27-én jelenik meg, világszerte a Lifeforce Records jóvoltából.

A tracklista:
01.
Ylle kaartuvat
02. Toinen
03. Syvyydet
04. Sydäntalven Puut
05. Maa martona makaa
06. Aalloista
07. Virvatulet
08. Tyhjyys on tyyni
09. Sateet
10. Kauas

A lemezt itt lehet előrendelni különféle változatban. Az első ízelítő, a 'Maa martona makaa' című szám hivatalos szöveges videója itt érhető el:

Itt meghallgatható a 'Syvyydet' című szám is:

A Vorna legutóbbi, második nagylemeze, az 'Ei valo minua seuraa' 2015 decemberében jelent meg, az Inverse Records jóvoltából. Ezután a banda több különálló single-dalt is kiadott, melyek egyike volt az 'Aalloista'.

Vesa Salovaara énekes néhány hónapja a következőket nyilatkozta: “Úgy tűnik, hogy második lemezünk, az 'Ei valo minua seuraa' több mentális határvonalat is áttört részünkről, dalszerzők részéről. Lehetőségek új horizontjai nyíltak előttünk. Másrészről pedig azt érezzük, végre megtaláltuk saját stílusunkat, hangzásunkat, irányzatunkat, aminek egyébként megszámlálhatatlan formája létezik. Az ‘Aalloista‘ dalban a melankólikusabb megközelítést választottuk - ennek pedig az lett az eredménye, hogy még több tiszta vokál-téma, még több kísérletezés és még több atmoszféra hallható ebben a tételben. Persze most még korai lenne behatárolni, milyen szinten reprezentálja ez a nóta a soron következő nagylemezünk össz-hangzását... Pillanatnyilag csak azt várjuk, hogy végre élőben is előadhassuk az ‘Aalloista’-t az őszi és a téli turné folyamán”.

Bővebb infók a bandáról, és annak soron következő koncertjeiről, a Facebook-on olvashatók.


VORNA - 'Sateet palata saavat' címmel jelentett be új albumot a finn pogány folk-metal banda
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.