Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

THE FERRYMEN - megjelent Ronnie Romero, Mike Terrana és Magnus Karlsson közös bandájának második albuma

2019-10-13
A Ritchie Blackmore-féle Rainbow jelenlegi énekese, Ronnie Romero, valamint a Primal Fear-ből ismert gitáros, Magnus Karlsson 2017-ben debütált új bandájával, aminek immáron a második albuma jelenik meg.

A The Ferrymen együttes bemutatkozó albumát 2017. június 2-án adta ki az olasz Frontiers Records, nagy érdeklődéssel és fantasztikus sikerekkel övezve. A tagok egyéb elfoglaltsága okán a csapat második albumára két évet kellett várni; de most végre megtört a csend: a The Ferryman második nagylemezét 'A New Evil' címmel dobta piacra a Frontiers, 2019. október 11-én.

A projekt dalait ezúttal is Mike Terrana (Tarja, Rage, Axel Rudi Pell, Vision Divine) dobos, valamint Magnus Karlsson (Free Fall, Primal Fear) és Ronnie Romero (Lords Of Black, Rainbow) írta meg és rögzítette. Zenei tekintetben most is "melodic metal-túladagolásra" kell számítani. "Képzeljük el az Allen/Lande lemezeket Romero Ronnie James Dio-szerű ének-stílusával, és megkapjuk a The Ferrymen hangzását...".

Magnus elmondta: "Az 'A New Evil' egy kicsit keményebb és progresszívabb az első albumnál. Köszönhető ez többek közt annak, hogy jómagam mindig is a dalszerzői és a produkciós fejlődésre törekedtem. Ronnie-val és Mike-kal dolgozni pedig ismét hatalmas élmény volt! Mellettük nyugodtan dolgozhatok a dalokon, mert tudom, hogy bármi, amivel előállok, megfelel az ő szájízüknek. Ezúttal pedig nem más, mint Jacob Hansen (Pretty Maids, Volbeat, stb.) végezte el a keverést - az ő munkája pedig nagyszerűen passzol az új dalok kemény stílusához".

"Érzésem szerint ez egy kiváló album, és a rajongók is nagyon fogják csípni - mint ahogy az első lemezt is" - tette hozzá Ronnie Romero. "Mindenki ismeri Magnus dalszerzői tehetségét; szóval tudjátok, hogy könnyű lesz megszeretni az új dalokat is. Ezúttal talán még könnyebb volt a közös munka, mivel a második lemezre még jobban kiismertük egymást. Magnus tisztában van azzal, hogyan kell kihozni belőlem a legjobb performanszot; én pedig nagyon büszke vagyok erre, és hálás is vagyok, hogy Magnus-szal együtt dolgozhatok".

A tracklista:
01. Don’t Stand In My Way
02. Bring Me Home
03. A New Evil
04. The Night People Rise
05. Save Your Prayers
06. Heartbeat
07. Your Own Hero
08. No Matter How Hard We Fall
09. My Dearest Fear
10. You Against The World
11. All We Got

"Vannak nagy kedvenceim ezen a lemezen - mint például a 'Don’t Stand In My Way', a 'Bring Me Home' és az 'A New Evil', de számomra a ledkedvesebb szám a 'No Matter How Hard We Fall'. Ha meghalljátok Ronnie-t, ahogy a refrént énekli, kiráz majd a hideg titeket" - folytatta Magnus. "Ronnie kedvence pedig a 'Bring Me Home', de én már alig várom, hogy mindenki hallhassa az egész lemezt, mert biztos vagyok benne, hogy imádni fogjátok annak minden egyes másodpercét!".

Íme az album címadó dalának videoklipje, valamint a 'Bring Me Home' szöveges videója:

Alább meghallgatható a bandáról elnevezett dal, ami a zenekar első lemezén szerepel, valamint megtekinthető az album munkálatait összefoglaló videó:


THE FERRYMEN - megjelent Ronnie Romero, Mike Terrana és Magnus Karlsson közös bandájának második albuma
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.