Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

A Frontiers kiadónál jelent meg a francia RISING STEEL zenekar második albuma - itt az új dal, a 'Steel Hammer'!

2020-09-05
A Grenoble-beli heavy metal banda a dán Mighty Music kiadótól igazolt át az olasz Frontiers Music Srl céghez.

A Rising Steel zenekart az Ellipsis frontembere, Fabrice Emmanuelson vezeti, de tagja az eredeti bandának Mighty Virgile (Restful) gitáros és Pierre "Stone Warrior" Le Port (Stillrise) basszusgitáros is. A '80-as évek NWOBHM színtere által ihletett együttes az Iron Maiden és a Judas Priest nyomdokaiba kíván lépni.

A banda 2016. november 18-án jelentette meg első nagylemezét, a dán Mighty Music Records jóvoltából. A 'Return of the Warlord' album a Rising Steel 2015 márciusában megjelent debütáló EP-je, a 'Warlord' teljes értékű folytatása. Ezt az albumot a Marseille-i Soundsuite Stúdióban rögzítették, és a portlandi Audiosiege falai közt keverték.

Miután megjelent a bemutatkozó nagylemez, a csapat olyan neves bandákkal turnézott Európa-szerte, mint a Jaded Heart, a Sister Sin, a Nightmare, az ADX, a Nashville Pussy és az Annihilator - ezáltal pedig komolyabb, nemzetközi hírnévre tettek szert. Három évnyi turnézás és dalszerzés után most elérkezett az idő: a banda készen áll második teljes értékű albuma, a 'Fight Them All' kiadására. Az új lemezt már a banda új partnere, a Frontiers Records dobta piacra, 2020. szeptember 4-én.

"Igyekeztünk a legjobbat kihozni magunkból, egyben azon voltunk, hogy megőrizzük a heavy metal "true" lelkületét. Azon voltunk, hogy még erősebbé tegyük zenénk metalos hangzását, de egy kicsit sötétebbé is tegyük a dalok alapvetően klasszikus stílusú megszólalását. Új albumunk nagy előrelépés számunkra, és miután leigazolt minket a Frontiers, még erősebb ennek visszaigazolása. Egy álmunk vált valóra, de a történet nem áll itt meg...!" - közölte a banda.

Az új albumot Svédországban rögzítette a csapat, Rickard Bengsston és Staffan Karlsson hangmérnökök (Arch Enemy, Shining, Spiritual Beggars, Grand Magus, stb.) társaságában. A keverést és a maszterizálást Mika Jussila végezte el Finnországban, a Finnvox Stúdió falai között.

A 'Fight Them All' albumon "a power, a heavy és a thrash metal agresszív elemei keverednek robbanékony riffekkel, zúzós ritmusokkal és a hallgatót fejrázásra késztető nótákkal". "A francia kvintett egy "nem teljes mértékig" klasszikus heavy metal stílusú albumot tett le az asztalra, aminek hatásai a '80-as évek NWOBHM, hard rock és thrash metal-színterén keresendő. Szilárd és ütős metal-muzsikára kell tehát számítani, a Judas Priest, az Iron Maiden, a Nevermore, a Queensrÿche, az Iced Earth és a korai Metallica stílusvonalán".

A tracklista:
01. Mystic Voices
02. Fight Them All
03. Steel Hammer
04. Blackheart
05. Savage
06. Gloomy World
07. Malefice
08. Metal Nation
09. Pussy
10. Led By Judas
11. Master Control

Alább megtekinthető a 'Mystic Voices' dal hivatalos videoklipje, valamint meghallgatható az album címadó dala és elérhető a 'Steel Hammer' szöveges videója, ízelítőképpen az album rendeléséhez:

Bővebb infók a bandáról, a Facebookon olvashatók.

A lenti lejátszón végighallgatható a Rising Steel teljes debütáló EP-je, a 'Warlord'.


A Frontiers kiadónál jelent meg a francia RISING STEEL zenekar második albuma - itt az új dal, a 'Steel Hammer'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.