Normál verzió

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

DANTE FOX néven eleveníti fel Jack Russell és Mark Kendall a GREAT WHITE gyökereit

2019-10-23
'The Roots of Great White 1978-1982' címen jelenik meg a Great White gyökereit felelevenítő Dante Fox-album.

Az ikonikus hard rocker Great White zenekar - ami többek közt olyan örökzöld slágerekről híres, mint a 'Once Bitten, Twice Shy' és a 'Rock Me' - annak idején Jack Russell énekes és Mark Kendall gitáros megismerkedése után alakult meg. E két rendkívüli tehetség ezt követően számos platinalemezt tett le az asztalra a Great White színeiben, a nyolcvanas évek kaliforniai rock-színterének vezető bandájává téve csapatukat.

Mielőtt azonban Russell és Kendall megalapította a Great White-ot, egy Dante Fox nevezetű, rövid életű együttesben zenéltek (tulajdonképpen ez volt a Great White előd-bandája), de hivatalos albumot sosem adtak ki. Most először azonban napvilágot látnak a korai Dante Fox-demók; méghozzá egy exkluzív válogatáslemez formájában, ami a 'The Roots of Great White 1978-1982' címet kapta. Ez a kollekció CD-n és limitált bakeliten jelenik meg 2019. október 25-én, a Deadline Music (ami a Cleopatra Records leányvállalata) jóvoltából.

A 'The Roots of Great White 1978-1982' című válogatáslemezen olyan dalok eredeti változatai kaptak többek közt helyet, melyek végül a Great White 1984-es debütáló albumára kerültek fel - ilyen például az 'In Love' (amit később átírtak 'On Your Knees'-re) és a 'Money' (aminek 'Stick It' lett a későbbi címe).

Russell a következőket jegyezte meg: "Habár ezen dalok nagy részét egy 8-as típusú szalagra vettük fel, a hallgatók elé mégis világos kép tárul arról, mi állt előttünk. Ezek a nóták reprezentálják a Great White hangzásának kiforrását; egyben a banda megszületését".

A kiadványt itt lehet előrendelni különféle változatban.

A tracklista:
01. In Love
02. Last Time
03. Motor Love
04. Money
05. Head Over Heels
06. There’s No Way
07. Front Row Girl
08. The Strike
09. Bead In The Rain
10. Lonnie Never Lied
11. Stay Away
12. Need Your Love
13. On The Run
14. She’s Got Fever
15. Calling You
16. Space Age Rock
17. The Blues

Jack Russell eredetileg 1977-től 2001-ig volt a legendás blues rocker Great White énekese. Ekkor egy év szünet elteltével alakult ismét újjá a banda, azonban 2011-ig Russell - egészségügyi problémái miatt - kevésbé volt aktív. 2013 decemberében született meg a bírósági döntés, hogy a veterán csapat jogait a Jack Russell's Great White néven futó csapat kaphatja meg.

A Russell-féle Great White 2014 elején vonult be a stúdióba, ahol azóta elkészítette első önálló nagylemezét. A stúdióban (és a koncerteken) Russell-t az "eredeti" Great White gitárosai, Tony Montana és Robby Locher (Fight), Dan McNay (Montrose) basszer és Dicki Fliszar (Bruce Dickinson) dobos kísérte.

Az aktuális Great White albumot - ami 'He Saw It Comin’' címmel jelent meg 2017. január 27-én - a neves olasz Frontiers gondozza.


DANTE FOX néven eleveníti fel Jack Russell és Mark Kendall a GREAT WHITE gyökereit
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.