Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Február végén Budapesten ad koncertet a SVART CROWN - 'Wolves Among the Ashes' címmel jelenik meg az új lemez

2020-01-24
A francia death / black metal banda hamarosan új albumot ad ki. Ennek promóciójával indul turnéra a banda februárban.


A Svart Crown most bejelentette új, ötödik nagylemezét, amit a Century Media Records hoz majd forgalomba 2020. február 7-én, 'Wolves Among the Ashes' címmel.

Az előzetes közlemény szerint ez lesz a banda is "eddigi legkiforrottabb, legváltozatosabb műve". Az új dalok sokszínűsége "a zord black metal-témáktól a poszt-modern apokalyptikus death metal stílusig" terjed.

A 'Wolves Among the Ashes' album megjelenik limitál digipak CD-n, gatefold LP-n és digitális formában. Az előrendelési infók itt találhatók meg.

A tracklista:
01. They Will Not Take Our Death In Vain
02. Thermageddon
03. Art Of Obedience
04. Blessed Be The Fools
05. At The Altar Of Beauty
06. Down To Nowhere
07. Exoria
08. Living With The Enemy

Az első nyilvános single, a 'Thermageddon' lentebb meghallgatható. JB Le Bail rfontember ennek kapcsán elmondta: "Rettentően izgatottak vagyunk, hogy bemutathatjuk új albumunk, a 'Wolves Among the Ashes' első dalát, a ‘Thermageddon’-t. Ez volt az első nóta, amit megírtunk erre az albumra; egyben ez az első bizonyítéka annak, hogy ismét azt az ipart űzzük, ami a kedvencünk; vagyis a '90-es évek végének blackened death metal stílusát, kegyelmet nem ismerő módon, töltelék-mentesen. Ugyanakkor nem tagadható az sem, hogy kinyitottunk néhány ajtót korábbi kiadványaink előtt; szóval mindenki meg fog lepődni a történéseken...".

Alább meghallgatható az 'Exoria' című szám, valamint megtekinthető a 'Blessed By The Fools' videoklipje is:

Az új album első promóciós turnéja február 25. és március 15. között fog lezajlani Európában, a Gost együttes társaságában.

"Nagy örömmel jelentjük be következő albumunk első turnéját" - közölte a Svart Crown. "Lévén mindig azon vagyunk, hogy a sokszínűbb, legegyedibb bandákkal turnézzunk, a Gost remek párosításnak tűnik számunkra. Semmi másra nem számíthattok, csakis egy halálos, gyilkos, kegyetlen szettre, tele új dalokkal, vadonatúj színpadi produkcióval".

A turné második állomása a budapesti Dürer Kert, azon belül is a Room 41 lesz. A február 26.-i, hazai koncertről bővebb infók itt találhatók.

A Svart Crown 2017-ben kötött világraszóló lemezszerződést a Century Media Records kiadóval. Itt jelent meg legutóbbi, 'Abreaction' című nagylemezük.

A Svart Crown korábbi albumai, a 2008-as 'Ages of Decay', a 2010-es 'Witnessing the Fall' és különösképpen a 2013-as 'Profane' (2013) felhívta a nemzetközi figyelmet a zenekarra, amit ezek megjelenése után az egyik legérdekesebb, legsokoldalúbb extrém metal bandának tituláltak az egyébként is virágzó francia színtéren. Átlagon felüli zenészi tehetségük és kimagasló dalszerzői képességeik révén mára Svart Crown vált a blackened death metal műfaj egyik zászlóvivő bandájává. Nem véletlenül igazolta le őket a neves Century Media Records.

A Svart Crown énekes-gitárosa, JB Le Bail korábban elmondta: “Nagyon büszkék vagyunk, hogy szerződést kaptunk a Century Media Records-tól. Érzésünk szerint igencsak logikus volt ez a lépés bandánk nemzetközi logisztikája tekintetében. A Century Media mindig is egy stabil alapítvány volt; és minden bizonnyal a jövőben is az extrém zenei ipar egyik vezető kiadója lesz. Egyszóval kétségkívül a legjobb partnerre leltünk, célunk elérése érdekében".

A zenekar egyúttal szakított korábbi kiadójával.
Szeretnénk köszönetet mondani Laurent-nek, Steffie-nek és Alex-nek, valamint a Listenable Records teljes stábjának az elkötelezett munkáért, amit az elmúlt 6 évben értünk tettek".

A Svart Crown negyedik, 'Abreaction' címet viselő albumát Európában 2017. március 3-án adta ki a Century Media Records (Észak-Amerikában két héttel később). A kiadó közleménye és a rajongók visszaigazolása szerint ez a banda történetének eddigi legambíciózusabb munkája.

Az 'Abreaction' megjelent CD-n, digitálisan, speciális, kereszt alakú digipakban, valamint LP+CD pakk formájában, 12 oldalas szövegkönyvvel, az alább látható, Stefan Thanneur által tervezett borítóval, és az alábbi tracklistával:

01. Golden Sacrament
02. Carcosa
03. The Pact: To The Devil His Due
04. Upon This Intimate Madness
05. Khimba Rites
06. Tentacion
07. Orgasmic Spiritual Ecstasy
08. Transsubstantiation
09. Emphatic Illusion
10. Lwas
11. Nganda

Az új album első single-dala, a 'Transsubstantiation' lentebb elérhető, a később megjelent 'Khimba Rites' dallal és az 'Orgasmic Spiritual Ecstasy' videoklipjével egyetemben!


Február végén Budapesten ad koncertet a SVART CROWN - 'Wolves Among the Ashes' címmel jelenik meg az új lemez
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.