Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Itt az új szöveges klip a JACK RUSSELL'S GREAT WHITE zenekar 'He Saw It Comin’' albumáról!

2017-12-11
A legendás énekes és Jack Russell's Great White nevű együttese 2017. január 27-én adta ki első teljes értékű albumát, a Frontiers Records jóvoltából.

Jack Russell eredetileg 1977-től 2001-ig volt a legendás blues rocker Great White énekese. Ekkor egy év szünet elteltével alakult ismét újjá a banda, azonban 2011-ig Russell - egészségügyi problémái miatt - kevésbé volt aktív. 2013 decemberében született meg a bírósági döntés, hogy a veterán csapat jogait a Jack Russell's Great White néven futó csapat kaphatja meg.

A Russell-féle Great White 2014 elején vonult be a stúdióba, ahol azóta elkészítette első önálló nagylemezét. A stúdióban (és a koncerteken) Russell-t az "eredeti" Great White gitárosai, Tony Montana és Robby Locher (Fight), Dan McNay (Montrose) basszer és Dicki Fliszar (Bruce Dickinson) dobos kísérte. (Erről korábban itt adtunk hírt.)

A frontember korábban elmondta a SleazeRoxx.com magazinnak: "Ez egy igen erőteljes felállás. Rendkívül dinamikusan zajlik a dalszerzés - és én mindig is ezt akartam elérni. Tony nagyon rajta van az ügyön - sosem voltam olyan közel hozzá, mint most. Korábban nem volt alkalmunk közösen zenét írni, de most felfedezhettünk, milyen természetes a kölcsönhatás közöttünk".

Az új album - ami 'He Saw It Comin’' címmel jelent meg 2017. január 27-én - zenei irányzatával kapcsolatban Russell így nyilatkozott: "Azt szeretnénk, ha az új anyag leszakítaná az emberek fülét. Ez az album tele van olyan elemekkel, melyek a korai Great White legjobb témáira emlékeztetnek. Ehhez nagy mértékben hozzájárul Tony - Robby és Dicki pedig új életet ad a nótáknak. Meglepetés lesz, az biztos".

Az új lemezt a neves olasz Frontiers gondozza, mivel a kiadó egy évvel ezelőtt leigazolta Russell bandáját.

Tony Montana a következőket nyilatkozta az album kapcsán: "Teljes mértékig klasszikus hangzást prezentálunk ezen a lemezen. Ennek egyik legfontosabb eleme Jack különleges énekhangja. Az biztos, hogy egyetlen banda sem szól úgy, ahogy mi - soha nem is szólt, és soha nem is fog szólni. Emlékszem, amikor 17 éves koromban sétáltam a UCLA campus környékén, és a Great White első EP-je szólt a fülhallgatómból - a kezdetektő fogva hatalmas rajongója vagyok tehát ennek a bandának; most pedig boldogan közölhetem, hogy én is részt vettem az új anyag megszületésében, és a zenekar integritásának megtartásában".

A Montana által emlegetett "integritás" közel 30 éven keresztül kovácsolódott eggyé. A Great White 1984-ben tört ki a los angelesi színtérről, klasszikussá vált debütáló albumával. Ezt követően olyan platina minősítésű lemezeket dobtak piacra, mint a '87-es 'Once Bitten...' és annak folytatása, a '89-es '...Twice Shy'. A világszerte több mint 10 millió eladott lemezzel büszkélkedő csapat a 21. században is aktív; sőtmitöbb, energikusabb, mint valaha - köszönhetően többek közt Jack Russell-nek, aki mindörökké a klasszikus blues-rock zene iránt kötelezte el magát.

A 'He Saw It Comin’' albumra az alábbi dalok kerültek fel:

01. Sign Of The Times
02. She Moves Me
03. Crazy
04. Love Don’t Live Here
05. My Addiction
06. Anything For You
07. He Saw It Comin'
08. Don’t Let Me Go
09. Spy Vs Spy
10. Blame It On The Night
11. Godspeed

A 'Blame It On The Night' újonnan megjelent szöveges klipje, valamint a 'She Moves Me' és a 'Love Don't Live Here' audiója alább érhető el, a 'Sign Of The Times' videoklipjével egyetemben; lentebb pedig meghallgatható egy 2014-es dal, a 'Hard Habit', ami tulajdonképpen ezen formáció első hivatalos stúdió-felvétele:


Itt az új szöveges klip a JACK RUSSELL'S GREAT WHITE zenekar 'He Saw It Comin’' albumáról!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.