Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új albummal készült a Kataklysm frontembere által vezetett EX DEO - itt a friss dal és videoklip, a 'The Head Of The Snake'!

2021-08-25
A Kataklysm frontember Maurizio Iacono mellék-projektje, az Ex Deo nemrég egy 'The Philosopher King' című single-dallal tért vissza; most pedig bejelentették az új nagylemezt.

Négy évvel az Ex Deo legutóbbi, 'The Immortal Wars' című nagylemezének megjelenése után, a római kori témákkal foglalkozó banda epikus módon tér vissza! Az Ex Deo 'The Thirteen Years of Nero' címmel adja ki új albumát 2021. augusztus 27-én.

"Remekül szólnak az új Ex Deo album, a 'The Thirteen Years of Nero' dalai. Egyszerűen fantasztikus ez a lemez, és ez köszönhető annak is, hogy egy meglehetősen sötét időszakban készült. J-F Dagenais megalkotta eddigi egyik legjobb produkcióját, mely garantálan libabőrt varázsol mindenkire... Ez az egyik leggonoszabb, legbetegesebb és legzordabb album, amit valaha is hallottam! Rászabadítom a modern világra a valódi Antikrisztust, Neró császárt. És már alig várom, hogy kiderüljön, mit szóltok az új anyaghoz" - adta hírül Iacono.

"Számtalan albumot tettem le az asztalra eddigi életem során, és mindegyikre nagyon büszke vagyok, de az új Ex Deo lemez kiemelkedik mindegyik közül! Kétség kívül ez lesz az Ex Deo csúcspontja. AVE ROMA!!" - tette hozzá a frontember.

A 'The Thirteen Years of Nero' albumon Maurizio Iacono (Kataklysm) vokálozik, Jean-François Dagenais producer (Kataklysm, Misery Index, Despised Icon) ritmusgitározik, Stephane Barbe (Kataklysm) szólógitározik, Jeramie Kling (Venom Inc.) dobol, Dano Apekian (Ashes Of Eden) basszusgitározik és Clemens Wijers (Carach Angren, Lindemann) biztosítja a nagyzenekari témákat.

A 'The Thirteen Years of Nero' albumon "a Római Birodalom szólal meg, szimfónikus death metal zenei formában. A banda 10 filmzenei hatású mestermű révén repíti el a hallgatókat az ókori Rómába. Az új dalok Néró császár érzelmekkel és konfliktusokkal teli történetét mesélik el; méghozzá olyan ősi hangszerek bevonásával, mint a líra és a hárfa. Ebben a dal-kollekcióban nem mellesleg megismerhetjük Néró közeli szövetségeseit és ellenségeit egyaránt, és betekintést nyerhetünk a kor intenzív pszichológiai és politika küzdelmeibe is".

A tracklista:
01. The Fall of Claudius
02. Imperator
03. The Head of the Snake
04. Boudicca (Queen of the Iceni) (feat. Brittney Slayes)
05. Britannia: The 9th at Camulodonum
06. Trial of the Gods (Intermezzo)
07. The Fiddle & the Fire
08. Son of the Deified
09. What Artist Dies in Me...
10. The Revolt of Galba

Az album első hivatalos single-dala, az 'Imperator' lentebb elérhető videoklip formájában.

Maurizio Iacono elmondta: "Elsőként egy ütős, kemény dalt szerettünk volna közzétenni az albumról; ahhoz pedig kétség nem fér, hogy az 'Imperator' egy grandiózus és erőteljes nóta; vagyis a megfelelő választás. Egyébként ez a dal mutatja be az albumon Nérót, mint Róma új császárát. A videoklip forgatását egy a tehetséges rendező, Scott Hansen társaságában bonyolítottuk le - egy vérbeli ókori lakomát játszottunk el, olyan formában, amire senki nem számítana. Vigyázzatok, én szóltam!".

A második videoklipes single-dal, a 'Boudicca (Queen Of The Iceni)' lentebb elérhető. Ebben a dalban az Unleash The Archers front-asszonya, Brittney Slayes vendégeskedik.

Maurizio Iacono a következőket nyilatkozta: "Boudicca királynő a szabadság és a lázadás szimbóluma Angliában, onnantól fogva, hogy feláldozta saját magát a csatatéren, miközben a saját embereit és a hitét védte. Róma akkoriban Néró császár uralma alatt állt, és éppen Britannia annektálására készült Prasutagus király (Boudicca férje) halálát követően. A római békeszerződés kudarcba fulladta; ezáltal pedig a béke is... Ez a dal megtestesít minden feszültséget a Római Birodalom és Boudicca között; nekünk pedig nagy örömünkre szolgál, hogy Brittney Slayes az Unleash The Archers-ből elfogadta a meghívásunkat, és egy igazán erőteljes performansszal szolgált számunkra. Jobban nem is testesíthetné meg senki Boudicca harcos lelkét, mint a metalban jártas Brittney!".

Újonnan megjelent a 'The Head Of The Snake' című szám szöveges videója is.

Iacono így szólt: "Minden középpontjában, amit Néró cselekedett, édesanyja, Agrippina állt. Ő manipulálta a szenátust és minden konspirációt, annak érdekében, hogy biztosra menjen fia világuralmát illetően. Mondhatni, ő volt a kígyó feje. Ez a dal pedig Agrippina szadista elméjébe kalaulzolja el a hallgatókat".

A 'The Thirteen Years of Nero' albumot előrendelni különféle formában, az alábbi képre kattintva lehetséges:

Az Ex Deo legutóbbi single-dala, a 2020. március 13-án megjelent 'The Philosopher King' Marcus Aurelius római császár történetét meséli el, egy nagyzenekari témákkal megspékelt death metal-nóta keretében, melyben nem más, mint a Fleshgod Apocalypse zongoristája / nagyzenekari komponistája, Francesco Ferrini vendégeskedik. Ferrini írta meg egy adta elő a dal nagyzenekari témáit.

Az Ex Deo mestere, Maurizio Iacono így nyilatkozott: "Három év telt el a 'The Immortal Wars' album megjelenése óta, mely albummal az Ex Deo új szintre emelkedett. Ezúttal pedig nem akartunk újabb öt évet várni az új anyaggal; ezért úgy döntöttünk, kiadunk egy önálló single-dalt, amit 'The Philosopher King'-nek hívnak, hogy valamivel megkönnyítsük a 'The Immortal Wars' folytatására irányuló várakozást. Az új dalban testvérünk, a végtelenül tehetséges Francesco Ferrini vendégszerepel, mint nagyzenekari komponista. Ez a szám Marcus Aurelius római császár történetét mutatja be - e történet pedig személyes hozzám nagyon közel áll, mivel benne van saját élet-tapasztalatom és megpróbáltatásaim sztorija is. Jómagam meglehetősen közel állok ezen férfi filozófiai ideáihoz - néhányat nehéz volt megértenem, néhányat pedig rögtön magamba szívtam. Egyébként ő a szerzője az Elmélkedések című műnek is (ami ugye a Kataklysm aktuális albumának ['Meditations'] is a címe). A sztoicizmust - vagyis az önkontrollt és az önfegyelmet - én magam is aktívan alkalmazom már évek óta. Marcus Aurelius - miközben felállította a világ legnagyobb hadseregét és az ősi idők legelőrehaladottabb társadalmát - az egyik legtekintélyesebb, legnagyobb fejlődést elérő császárrá vált, nem csak gazdasági, de katonai és szociális szempontból is. Ez a szám tehát főhajtás Róma egyik legnagyobb hőse, "A Filozófus Király" előtt".

Francesco Ferrini hozzátette: "Amikor Maurizio felajánlotta nekem a lehetőséget, hogy egyesítsem velünk erőimet az Ex Deo új dalában, rögtön kaptam az alkalmon! Ez a dal egy rendkívül inspiráló mű; a dráma és a grandiozitás erőteljes elegye. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek be fog jönni!".

A dalban vendégként szerepel Colin Richardson (Slipknot, Machine Head, Bullet For My Valentine) és Chris Clancy (Mutiny Within) is. Íme a premier, szöveges videó formájában:

A Kataklysm frontembere, Maurizio Iacono 2014 februárjában jelentette be, hogy mellék-projektje, az Ex Deo határozatlan időre visszavonul. Két évvel később azonban friss hírek érkeztek az ókori római témákkal foglalkozó banda háza tájáról...

Annak ellenére, hogy 7 éve még úgy tűnt, az Ex Deo hosszú időre visszavonul, 2016-ban váratlan fordulat következett be. A banda ugyanis egy új, "kegyelmet nem ismerő, agresszív természetű, drámai és dicsőséges hangulatú" lemezzel tért vissza. Az album - ami a 'The Immortal Wars' címet kapta - megjelenése 2017. február 24-én volt esedékes, a Napalm Records gondozásában. A zenekar az utóbbi albumon is "a római hősök előtt rótta le tiszteletét"; lévén a koncepció a Hannibál és Scipio között vívott, időszámításunk előtti pun háborúkat dolgozza fel. A 'The Immortal Wars' albumon egy "mesteri komponista" - Clemens Wijers (Carach Angren  Lindmann, PAIN) - felelt a nagyzenekari betétekért; a hangtechnikai munkálatokat pedig egy "világhírű mixer" - Jens Bogren (Amon Amarth, Arch Enemy, Fleshgod Apocalypse) - látta el.


Új albummal készült a Kataklysm frontembere által vezetett EX DEO - itt a friss dal és videoklip, a 'The Head Of The Snake'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.