Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Pénteken jelenik meg a francia BETRAYING THE MARTYRS negyedik albuma - hallgass bele az új dalokba

2019-09-12
A francia extrém metal / deathcore banda negyedik, "ultimate" stúdióalbuma, a 'Rapture' a Sumerian Records jóvoltából kerül forgalomba, szeptember 13-án.

A banda közleménye így szól: "A 'Rapture' bandánk tagjainak eddigi tapasztalatain, élményein alapszik - benne van minden úton töltött pillanat és minden minket ért inspiráció. Zenei szempontból mindannyiónk ízlése felelevenedik benne - ezért is nevezzük ezt a lemezt az ultimate BTM-albumnak... ami remélhetőleg olyan értő és átérző fülekre talál, mint a miénk. A 'Rapture' tulajdonképpen egy zenei kaland, ami az elménkben zajlik le. A dalszövegek lelkünk legsötétebb és legfényesebb óráit mutatják be. Mindent beleadtunk ebbe a lemezbe, és magunk mögött hagytunk mindennemű kritikát és elvárást, és egy olyasvalamivel álltunk elő, amire rettentően büszkék vagyunk".

A 'Rapture' producerei maguk a Betraying The Martyrs tagjai voltak, de a hangmérnöki munkákba besegített Tomás Raclavský (Babylon Studio / Jenikov, Csehország), Lucas d'Angelo (Dangelosound Studio / Párizs, Franciaország) és Justin Paul Hill (Whitehouse Studios / Reading, Anglia). A 'Rapture' keverését és maszterizálását Henrik Udd végezte el, a svédországi Henrik Udd Stúdióban.

A 'Rapture' albumra "csonttörő, ritmusokkal és dallamokkal teli metal-himnuszok" kerültek fel. A francia hatosfogatnak kétségkívül ez az eddigi legerősebb anyaga - garantáltan felülmúlják eddigi munkásságukat a 'Rapture' albummal!

A tracklista:
01. Ignite
02. Eternal Machine
03. Down
04. The Iron Gates
05. Parasite
06. The Sound Of Letting You Go
07. The Swarm
08. Monster
09. Imagine
10. Incarcerated
11. Rapture

A lemez első két single-dala, az 'Eternal Machine' és a 'Parasite' - ami egy "büntető riffekkel és súlyos groove-okkal teli" nóta - lentebb elérhető hivatalos videoklip formájában, amit Igor Omodei rendezett. Szintén lentebb hallgatható meg a 'Down' című szám.

Az új albumot itt lehet előrendelni különféle változatban.

Alább megtekinthető a 'Parasites' dal dobos playthrough-videója is, amit Boris LeGal prezentál:

Itt bele lehet hallgatni az új dalokba:

A Betraying The Martyrs 2011-ben, a Sumerian Records jóvoltából adta ki debütáló 'Breathe In Life' albumát. Ezt követte egy nagyszabású európai / orosz turné, a My Autumn és a Despite My Deepest Fear zenekarok társaságában; majd egy észak-amerikai körút, a Born Of Osiris-szel és a Carnifex-szel közösen. 2012 májusában Antoine Salin dobos kilépett a bandából; helyére a My Autumn ütőse, Mark Mironov érkezett, így a legutóbbi (2014-es) 'Phantom' című album - és a következő, 'The Resilient' lemez - már vele készült.

A banda 2019 őszére egy széles körú európai turnét ütemezett be (az orosz R&B-metal crossover banda, a Shrezzers és a nepáli Underside együttes társaságában); de ezt megelőzően - a nyár folyamán - lebonyolítják legelső észak-amerikai headliner turnéjukat. A Rapture Tour 2019 résztvevője lesz az Entheos, a Within Destruction, a Sentinels és a Defying Decay is. A teljes beosztás itt található meg.


Pénteken jelenik meg a francia BETRAYING THE MARTYRS negyedik albuma - hallgass bele az új dalokba
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.