Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

EDENBRIDGE - itt az első klip 'The Great Momentum' albumról!

2017-02-15
Az osztrák szimfónikus metalbanda a nyár folyamán vonult stúdióba, hogy felvegye 9. nagylemezét, ami a 'The Great Momentum' címet kapta.

A 'The Great Momentum' című albumot 2017. február 17-én, pénteken adja ki a Steamhammer/SPV. Az album megjelenik normál CD-n, dupla lemezes digipakban (bónusz instrumentális albummal), digitálisan, valamint dupla LP-n.

Hasonlóan elődjéhez, a 'The Bonding' (2013) című albumhoz, a 'The Great Momentum' producelését is a gitáros, Lanvall végezte. A keverés Karl Groom (Threshold) és az angliai Thin Ice Stúdió nevéhez fűződik. A maszterizálási feladatokat a finn Mika Jussila (Stratovarius, stb.) látta el, a híres Finnvox Stúdió falai között. A lemezen vendégszerepel Erik Martensson (Eclipse, W.E.T, Nordic Union), valamint a Junge Philharmonie Freistadt nagyzenekar. Az Edenbridge midezen felül bemutatja új dobosát, Johannes Jungreithmeier-t, akinek erőteljes, szenvedélyes játéka nagy mértékben meghatározza az album dinamizmusát.

A banda alapítója / gitárosa, Lanvall a következőket közölte: "Miután kiadtuk az új akusztikus projektem, a Voiciano debütáló, 'Everflow' albumát, és letettünk az asztalra egy 6 DVD-ből álló, 'A Decade And A Half... The History So Far' című kiadványt - dokumentálván az Edenbridge első 15 esztendejét, eljött az idő, hogy egy újabb szimfónikus és bombasztikus hangzású albumra koncentráljunk. Totálisan elégedett vagyok az új dalokkal, melyek egyrészt védjegyünknek számító stílusunkat követik, másrészt pedig egy csomó új és friss hatással és beütéssel rendelkeznek. Ennek ellenére a zenénk ezúttal is keményebb lett az előző, 'The Bonding' albumhoz képest; a nagyzenekari és kórus-témák pedig még inkább erőteljesebben szólnak, mint korábban bármikor! Számomra a 'The Great Momentum' album mindent magában foglal, amiről az Edenbridge a 2016-os / 2017-es évben szól - kezdve a rövid szentimentális balladával ('Only A Whiff Of Life'), egészen a monumentális, 12 peces ópuszig ('The Greatest Gift Of All'). Ezúttal Sabine és én írtuk 5-ből 9 dal szövegét. Ez a kreatív folyamat tehát már a Voiciano projekt alapítása idején elindult. Az, hogy milyen kiválóak lettek az új dalok, csodálatosan bizonyítják az olyan dalok, mint az 'A Turnaround In Art', a 'The Die Is Not Cast' és a 'Return To Grace'!".

Sabine Edelsbacher énekesnő hozzátette: "Annak ellenére, hogy hosszabb idő is eltelt egy-egy lemezünk megjelenése között, új szerzeményeinken az érezhető, hogy sosem álltunk le; mindvégig lendületben maradtunk. Illetve azt is, hogy az Edenbridge a minőségre, és nem a mennyiségre megy! Dalszerzői munkák ezúttal is kiváló eredményeket hozott - Lanvall és én tökéletesen kiegészítjük egymást. Munkánk végeredmény sok mindenre nézve, igazán inspiáló!".

A 'The Great Momentum' borítója lentebb látható; a tracklista így néz ki:

01 :Shiantara
02. The Die Is Not Cast
03. The Moment Is Now
04. Until The End Of Time
05. The Visitor
06. Return To Grace
07. Only A Whiff Of Life
08. A Turnaround In Art
09. The Greatest Gift Of All

Az albumot az alábbi felállás rögzítette:

* Sabine Edelsbacher - ének
* Lanvall - szóló- és ritmusgitár, basszusgitár, 6- és 12-húros akusztikus gitár, billentyűk, buzuki
* Dominik Sebastian - szóló- és ritmusgitár
* Johannes Jungreithmeier - dobok

Íme az első dal- és klip-premier, a 'Shiantara' és a 'The Moment Is Now', valamint a lemez hivatalos előzetese:

Az Edenbridge 2015. május 8-án, 'A Decade And A Half... The History So Far' címmel adta ki teljes karrierjét összefoglaló, 6 DVD-ből álló videó-kollekcióját. Erről bővebben itt írtunk.

A banda legutóbbi, 'The Bonding' című stúdióalbuma - amiről itt írtunk - 2013 júniusában került forgalomba.


EDENBRIDGE - itt az első klip 'The Great Momentum' albumról!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.