Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

36 év korában elhunyt Adam Sagan (White Empress, Into Eternity, Circle II Circle, Witherfall)

2016-12-06
Adam Sagan-t tavaly novemberben diagnosztizálták T-sejtes akut limfoblasztos limfómával. A dobost sajnálatos módon egy év alatt legyőzte a rák.

Sagan 2016 februárjában írta a következőket: "Hello! A nevem Adam Sagan. Olyan zenekarokból ismerhetitek nevem és professzionális munkám, mint a Circle II Circle, a White Empress, az Into Eternity és a Witherfall. Volt szerencsém néhány turné keretében körejárni a világot; százaknak és ezreknek hozhattam el a metalzene erejét.
Ezen kívül: valakinek a gyereke, valakinek a nagybátyja, valakinek a testvére; tanár és mentor vagyok. Teljes munkaidőben dolgozom; több start-up vállalkozás köthető a nevemhez. Nemrégiben vettem egy házat Minneapolis-ban. Szenvedélyem a tanítás, az utazás, az olvasás, a szabadtéri kalandok, mások támogatása és a nyelv-tanulás. Amikor adni kellett, én mindig ott voltam, de ha nekem adtak valamit, csak nehezen fogadtam el: Szívességet sosem kértem senkitől; mindig én tettem azokat. Néha azonban az élet más irányba fordítja a dolgokat...
Életem legkomolyabb harcát kell most megküzdenem - ennek a neve: T-sejtes akut limfoblasztos limfóma. Mindenkit arra kérnék, hogy saját lehetőségeihez mérten támogasson engem annak érdekében, hogy legyőzhessem ezt a betegséget. Sajnos borzalmasan nehéz kifizetni az egyre növekvő gyógyászati számlákat; és akkor még nem is beszéltem a jelzálogról... Emellett az olyan alapvető dolgokat is meg kell vennem, mint a zöldségek, a kenyér, vagy épp a téli ruhák, amiknek hamarosan eljön az ideje. Minden egyes fillér nagy hasznomra válik - nem csak azért, mert kizárólag pénz segítségével tudom túltenni magam ezen a csapáson, hanem azért is, hogy miután felépültem, más, hasonló betegséggel küzdő embereken is tudjak segíteni - minvel érzésem szerint, ebben vagyok a legjobb. Számomra a hála mindennél többet jelent.
Köszönöm, hogy elolvastatátok ezt a levelet, és fontolóra veszitek támogatásomat
".

Sagan kezelési költségeinek fedezése érdekében zenésztársai év elején létrehoztak egy GoFundMe-alapot. Habár sok támogatás érkezett, és egy ideig úgy tűnt, Adam állapota javulóban van, december elején sajnálatos hírt közölt a zenész testvére, Nate: "Szeretném megköszönni mindenkinek a támogatást, amit családunk irányába küldött, Adam gyógyulása érdekében. A mai napon azonban sajnos véget ért barátunk könyörtelen küzdelme e végzetes betegséggel. Soha senki nem volt akkora hatással környezetünkre, mint az én testvérem... Nagyon fog hiányozni; sosem felejtjük el őt. Köszönjük még egyszer a támogatást mindenkinek. Maradjatok erősek ezekben a nehéz pillanatokban, Adam is ezt várná el tőletek".

Sagan egykori bandája, a Circle II Circle gitárosa, Bill Hudson alábbi közleményt adta: "El sem hiszem, hogy ezeket a sorokat le kell írnom... de az a helyzet, hogy elvesztettem egy nagyon közeli barátot. Habár rögtön megtudtam a hírt, de addig fel sem fogtam, amíg testvére, Nate meg nem erősítette: Adam elvesztette a harcot a rákkal szemben. Pláne borzasztó ez úgy, hogy két héttel ezelőtt még beszéltem vele, és a hangján az hallatszott, hogy teljesen rendben van. A chemoterápiás kezelésekből sem volt már sok hátra...
2008-ban kezdtünk el együtt zenélni, 2012-ben pedig ő lett a Circle II Circle dobosa. Ezekben a színekben jártuk be az egész világot, Dubajtól kezdve, át egész Európán,
Sao Paulo-ig és az USA-ig. Rengeteg közös emlékünk van, ezért nagyon nehéz feldolgozni ezt az egészet. 2009-ben konkrétan egy lakásban éltünk néhány hónapon keresztül. Amikor legutoljára beszéltünk, még azt mondta, készen áll visszatérni a dobok mögé. Egyszerűen felfogni nem tudom, ami történt...
A legszebb emlékemmel búcsúznék Tőled: amikor portugál nyelven szóltál a közönséghez 2013-ban, szülővárosomban, Sao Paolo-ban...
[erről lentebb látható egy felvétel]... Nagyon fogsz hiányozni".

Sagan 2012-től 2014-ig volt a Circle II Circle dobosa - ő játszott a banda 2013-as 'Seasons Will Fall' albumán. Ezt megelőzően tagja volt az Echoterrának, a Eumeriának, a Written In Blood-nak, és 2005-ben - néhány koncert erejéig - az Into Eternity-nek is. 2015-ben lépett be a White Empress zenekarban, de 2003 óta aktív tagja a wisconsini death metalista Halcyon-nak és a Witherfall-nak is.

A White Empress zenekar az alábbi közleményt adta: "Van egy nagyon szomorú hírünk. Dobosunk, Adam Sagan a mai napon elhunyt, egy több mint egyéves, rákkal való küzdelem után. Elmondhatatlanul szomorúak vagyunk most - szavakkal nem lehetne kifejezni azt az érzést, ami a bandát jelenleg uralja. Adam mindig is integrális része volt a White Empress-nek; és mindörökre az is marad. Részvétünk a családnak és a barátoknak. A dobokat istenként kezelte, és ez így lesz a túlvilágon is".

Az Into Eternity közleménye így szól: "Nehéz szívvel mondunk búcsút régi barátunknak, bandatársunknak, Adam Sagan-nak. Egy testvért vesztettünk el egy borzalmas betegségben. Adam nagyon fiatal volt, de korához képest rendkívül bátor ember... Hiányozni fogsz nekünk, Adam - sosem felejtjük azt a megannyi színpadon, amire felléptünk, és azt a rengeteg mérföldet, amit együtt tettünk meg. Részvétünk Adam családjának, és minden barátjának. Reméljük, végre békére lelsz".

Sagan támogatására március 10-én rendeztek meg egy segélykoncertet, melyen fellépett a Gracepoint, a The Grande Machine, a Tomorrow Brings New Blood, a Hatebeast, a We Are Legion és az Impaler. Az eseményen jelen voltak a dobos egyes bandatársai is.


36 év korában elhunyt Adam Sagan (White Empress, Into Eternity, Circle II Circle, Witherfall)
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.