Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

10 év után új KONKHRA album jelenik meg - itt az 'Alpha and the Omega' első három nyilvános dala!

2019-10-18
A Hammerheart Records bejelentette, hogy szerződést kötött a dán Konkhra együttessel, ami immáron túl van a harmadik X-en is.

A Konkhra az elmúlt évtizedekben megállás nélkül űzte az old-school death metal-ipart. Specifikálisan tulajdonképpen ezt a bandát tekintik a death ‘n’ roll műfaj elsőszámú pionírjának. A legtöbb metal-rajongó az 1997-es 'Weed Out the Weak' albumról emlékezhet a Konkhrára: ez a lemez - amin többek közt Chris Kontos (Machine Head) és James Murphy (Death/Obituary) zenélt - hatalmas siker volt annak idején. Nem véletlen, hogy a banda - a lemez 20. évfordulója alkalmából - a 2017-es évben, egy turné keretében teljes egészében előadta a klasszikus anyagot.

A Hammerheart Records ezzel egyidőben adta ki újra a Konkhra alábbi albumait, remaszterizált, kiegészített változatban:

* 'Weed Out The Weak' LP/Deluxe CD (bónusz: 'The Freakshow' EP)
* 'Sexual Affective Disorder' LP/Deluxe CD (bónusz: 'Stranded' EP)
* 'Spit Or Swallow' LP/Deluxe CD (bónusz: 'The Facelift' EP + 'Live Eraser')

Ezen felül azt sem mellékes megemlíteni, hogy a Konkhra jelenleg is visszatérő nagylemezén dolgozik. A 2009-es 'Nothing Is Sacred' folytatása 2019. október 18-án jelenik meg, 'Alpha and the Omega' címmel, a Hammerheart Records jóvoltából.

A Konkhra az 'Alpha and the Omega' albumon a tőle megszokott, "extrém, de ugyanakkor kiegyensúlyozott" muzsikát játssza; vagyis újra "a groove és a death metal határait feszegeti". A fő téma: "milyen a halál az élők szemszögéből; milyen a hatalom a szegények nézőpontjából; mit jelent a szeretet az elveszettek és a magányosak számára... és hol van a remény, amit egy életen át keresünk?"...

Az új lemez alább látható borítóját a neves Michal “Xaay” Loranc (Pestilence, Nile, stb.) készítette.

Íme az első két új single-dal, a 'Babylon' és a 'Thoth'!

Újabban megjelent a 'Floodgates' című szám szöveges klipje is:

A Konkhra jelenlegi felállását Anders Lundemark énekes-gitáros, Hakim gitáros, Martin Kristensen basszusgitáros és Johnny Nielsen dobos alkotja.


10 év után új KONKHRA album jelenik meg - itt az 'Alpha and the Omega' első három nyilvános dala!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.