Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

VAMPIRE - itt a harmadik nagylemez, a 'Rex' friss videoklipes dala, a 'Serafim'!

2020-06-05
A Vampire zenekar elkészült a 2017-es 'With Primeval Force' album folytatásával.

A Vampire ezúttal is a basszusgitáros Command és Isak Edh hangmérnök közreműködésében, a göteborgi Nacksving Stúdióban rögzítette új albumát. Itt született meg "valami igazán gonosz és könyörtelen dolog"! A frontember Hand of Doom, a Black String és Sepulchral Condor gitárosok, a basszer Command és a dobos Abysmal Condor alkotta Vampire büszkén jelenti be harmadik stúdióalbumát, a 'Rex'-et, ami egy "újabb szónikus és kompozícionális fénypont a banda karrierjében".

A tracklista:
01. Prelusion (0:42)
02. Rex (3:08)
03. Inspiritus (3:54)
04. Wiru-Akka (4:19)
05. Pandemoni (3:15)
06. Moloch (5:49)
07. Rekviem (3:26)
08. Serafim (4:02)
09. Anima (6:21)
10. Melek-Taus (4:50)

A 'Rex' album 2020. június 19-én jelenik meg, bakeliten, limitált digipak CD-n és digitális formában. Az előrendelési infók itt érhetők el.

A 'Rex' első ízelítője, a 'Melek-Taus' című single hivatalos szöveges videója, amit az Aimed&Framed stábja készített. Ennek kapcsán így szól a banda-közlemény: "A 'Melek-Taus' az első "valódi" single-dal a 'Rex' albumról - történetesen annak az utolsó száma. Minden bizonnyal ez az eddigi leggondosabban megmunkált Vampire-dal, a kifejezés minden szemszögéből nézve. Dalszöveg tekintetében a halállal való szembeszegülés, egyfajta heroikus attitűd van a középpontban. De inkább hallgassátok és döntsétek el Ti magatok!".

Újonnan megjelent a 'Rex' címadó dalának hivatalos, Daniel Garptoft által rendezett videoklipje is. Black String elmondta: "Véleményem szerint ez a dal tökéletesen összegzi mindazt, amin az elmúlt öt évben ügyködtünk".

A harmadik ízelítő, a 'Serafim' című szám hivatalos videoklipje, amit David Aje Forsberg rendezővel (Skogen Brinner) forgattak. A frontember Hand of Doom elmondta: "Zeneileg ez volt az első dal, amit megírtunk erre az albumra; így ez a nóta alapozza meg a többi szám stílusát. Ettől függetlenül ez volt az utolsó, amihez dalszöveget írtunk... Az inspirációt egy fagyos októberi reggelen szereztem, amikor eltűnődtem a Blade Runner film hírhedt monológján: "Olyan dolgokat láttam, amiket ti, emberek sosem hinnétek el"... Szerintem ez minden idők legjobb hasonlata!".

Miközben készült az új lemez, a banda 2019 őszén megosztott egy vadonatúj single-dalt, a 'Wiru-Akka' című szám "nyers mixét", ami Halloween alkalmából került bemutatása; egyben az első ízelítője a soron következő nagylemeznek.

"A 'Wiru-Akka' dal azután született, hogy bandánk két évvel ezelőtt dicső utazást ejtett meg a norvégiai Bergenben, ahol egy történelmi Master's Hammer / Mayhem koncert tanúi. Úgy döntöttünk, a 'Wiru-Akka' lesz soron következő, harmadik album első ízelítője, mivel ebben a dalban benne van minden Vampire-védjegy: csonttörő ritmusgitárok, könyörtelen dob-témák és gonosz vokálok. Ez persze csak egy nyers mixe az eredeti felvételnek, de az albumra egy ennél is magasztosabb, túlvilágibb verzió kerül fel. Készüljetek!" - közölte a banda.

A Vampire a friss hírekkel egyidőben megosztotta 'Knights Of The Burning Crypt' című számának hivatalos koncert-klipjét is, amit a Wheelmust Production stábja rendezett.

A friss közlemény így szól: "A 'Knights Of The Burning Crypt' live-videója tökéletes befejezése a 'With Primeval Force' album-ciklusnak. Ezt a klipet Malmöben forgattuk tavaly ősszel, egy mini-tunén, melyet az At the Gates és a Nifelheim társaságában bonyolítottunk le. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy egy ilyen legendás társaság közé keveredtünk. A 2018-as év utolsó koncertjeit követően bevonultunk a stúdióba, hogy rögzítsünk néhány fél-profi demót azokról a dalokról, melyeken az utóbbi egy évben oly keményen dolgoztunk. Első hivatalos stúdió-látogatásunk egyébként a tavasz folyamán volt esedékes - ekkor vette valójában kezdetét harmadik albumunk felvétele. Az új Vampire dalok részben a 'With Primeval Force' epikus stílusát követik, de természetesen lesznek a lemezen igazán gyors témák is".

A Vampire 2017-ben adta ki előző albumát. A "kilenc dühös, rémálomszerű death / thrash metal-tételt" tartalmazó 'With Primeval Force' album alább látható borítóját Nick Keller tervezte.

A Vampire második nagylemezére - ami 2017. április 21-én jelent meg - felkerült többek közt egy 'Skull Prayer' című szám; sőtmitöbb konkrétan ez az album első single-dala, ami immáron (demó változatban) megvásárolható az online zeneszolgáltatók (iTunes, Spotify, Amazon) kínálatában. A digitális kislemez alább látható borítóját a Tribulation zenekarból ismert Jonathan Hultén tervezte.

A 'With Primeval Force' megrendelhető többek közt limitált digipak CD-n és deluxe LP-n. Erről bővebb infók itt találhatók.

Később napvilágot látott a 'He Who Speaks' dal hivatalos videoklipje:

A Vampire 2014. március 3-án jelentette meg bemutatkozó nagylemezét, a Century Media jóvoltából. A tíz "kísérteties és kegyetlen death metal dalt" tartalmazó korong - ami a banda neve után a 'Vampire' címet viseli - CD-n, LP-n és digitális formában is kapható.

A banda alap-felállása azóta két taggal bővült: a triót ezentúl Sepulchral Condor gitáros és Abysmal Condor dobos kíséri.

A Vampire 2012 szeptemberében adta ki első demóját, mellyel meglehetősen nagy hírnevet szerzett underground metal-körökben. A szóbeszéd révén terjedő promóció révén, a banda hamarosan a Century Media kiadó szárnyai alatt landolt. 2013 januárjában megjelent a bemutatkozó demó 7-inches bakelit-verziója - ennek 1,400 kiadott példánya szinte pillanatok alatt elfogyott.


VAMPIRE - itt a harmadik nagylemez, a 'Rex' friss videoklipes dala, a 'Serafim'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.