Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Év végén adja ki új albumát a SKID ROW - megköttetett az új lemezszerződés

2019-05-08
A Skid Row immáron harmadik éve turnézik a Dragonforce-ból és az I Am I-ból ismert ZP Theart énekessel; most azonban a megújult felállás új albumon dolgozik.

A Skid Row élén tehát jelenleg a dél-afrikai születésű, brit ZP Theart áll, akit a legtöbben a Dragonforce egykori és a Tank jelenlegi énekeseként ismerhettek meg a 2000-es években. A megújult felállású banda immáron harmadik éve turnézik aktívan; de most végre eljött az idő, hogy bejelentsék: hamarosan megjelenik az új nagylemez.

A Skid Row a Golden Robot Records-szal kötött új lemezszerződést, aminek közleménye szerint a banda új albuma 2019 második felében jelenik meg.

A Skid Row basszusgitárosa, Rachel Bolan elmondta: "Rendkívül izgatottak vagyunk, mivel bejelenthetjük: lemezszerződést kötöttünk a Golden Robot Records-szal. Ez a kiadó tökéletes balanszot képez az old-school gondolkodás és a digitális korszak érzékenysége között. Nem is találhattunk volna számunkra megfelelőbb partnert, akik révén idén kiadhatjuk a 'United World Rebellion' sorozat harmadik részét; az első lemezünket ZP-vel közösen!".

ZP másik bandája, az I Am I 2013 áprilisában a Skid Row előzenekaraként turnézott Nagy-Britanniában. A teltházas londoni, Islington Academy-beli koncert végén a Skid Row, az I Am I és a harmadik zenekar, a Buffalo Summer egyes tagjai közösen álltak színpadra, és előadták a klasszikus 'Youth Gone Wild' dalt. A performansz hatalmas sikert aratott a rajongók körében; így esett a Skid Row választása ZP-re.

A banda eredeti énekese, Sebastian Bach utódja Johnny Solinger lett; őt 2014. április 6-án rúgták ki a zenekarból. Helyére a TNT egykori énekese, Tony Harnell érkezett, aki összesen nyolc hónapot töltött a bandában.

ZP - akinek első koncertje a bandával 2016. február 13-án volt esedékes, a connecticuti Uncasville-ben - azév decemberében látott neki a dalszerzésnek új bandája színeiben (ekkor még nem vált véglegessé a pozíciója). A Skid Row várhatóan 2019 nyarán vonul stúdióba az új album rögzítése végett, ami - mint kiderült - a 'United World Rebellion' EP-trilógia utolsó része lesz; a 2013-as 'Chapter One' és a 2015-ös 'Chapter Two - Rise Of The Damnation Army' folytatása.

Hamarosan jönnek a friss hírek...

ZP pozíciója kapcsán a hivatalos bejelentést a banda basszusgitárosa, Rachel Bolan tette, 2017. január 14-én, a kanadai Halifaxban, a Nova Scotia Kaszinóban, mielőtt bandája előadta volna a Ramones 'Psycho Therapy' című klasszikusának feldolgozását.

Bolan a következőket mondta a közönségnek: "Szeretném végre hivatalosan is tisztázni a helyzetet. Immáron egy éve velünk turnézik ZP Theart; így kijelenthetjük: ő az új énekesünk. Hamarosan pedig stúdióba vonulunk, hogy felvegyük új albumunkat. Szeretjük ezt a srácot; csak az a baj, hogy tőlünk túl távol él. Viszont igyekszünk rábeszélni, hogy költözzön Államokba. Szóval már folyamatban van a dolog".

Másik hír, hogy idén 30 éves a Skid Row klasszikus debütáló albuma. A multi-platina minősítésű 'Skid Row' lemez az évforduló alkalmából újra megjelent; méghozzá digitális deluxe változatban, remaszterizált formában, rajta egy bónusz track-kel ('Forever') és egy korábban ki nem adott, teljes koncertfelvétellel (amit 1989. április 28-án rögzítettek, a kaliforniai Marquee klubban).

Bővebb infók az újrakiadásról, rendelésről itt.

Íme a kiadványon bónuszként szereplő 'Forever' dal, amit még az eredeti énekessel, Sebastian Bach-kal rögzítettek annak idején:

Annak ellenére, hogy a Skid Row rajongói szívesen látnának egy reunion-t Sebastian Bach-kal, a banda tagjai néhány hónapja kijelentették, hogy "nincs szó Bach-reunionról", és nem is akarnak a Guns N' Roses nyomdokaiba lépve az eredeti felállással turnézni. Bach később a Twitteren üzent erre a nyilatkozatra: "Egy Skid Row-reunion csak akkor történhet meg, ha valamilyen módon megpróbálnánk elásni a 20 éves csatabárdot. Én örülnék, ha így lenne, szóval #maradjatoktürelemmel". Egy későbbi posztban az énekes hozzátette: "Hogy őszinte legyek, a múltban mondtam néhány kibaszott csúnya dolgot nekik és róluk. Ezúton szeretnék elnézést kérni, amiért nem fogtam be a pofám".

A Classic Rock Revisited nemrég a Skid Row basszerosát, Rachel Bolan-t interjúvolta meg. A zenész elárulta, hogy nem a pénz az oka annak, hogy nem egyesülnek újjá egykori énekesükkel: "Pénzt is ajánlottak nekünk érte... Persze nem olyan sokat, mint azt gondolnátok, de fizettek volna rendesen a reunion-ért. Az, hogy mindezt nem vagyunk hajlandóak megtenni, bizonyítja, hogy nem a pénz miatt csináljuk ezt az egészet. Nem akarom fedezni magam, de annyit elmondhatok, hogy korábbi sikereinknek köszönhetően nekem bőven van pénzem. Annál inkább arról szól ez, hogy jól érezzük magunkat a jelenlegi helyzetben. Sokan mutogatnak ránk, ez biztos; de én nem tudok róla, hogy bármelyikőnk is elfogadott volna bármennyi pénzt is ezért... és ők a legjobb barátaim. Lényeg a lényeg, sokan mondanak sok mindent - nekem csak annyi a dolgom, hogy hátra dőlök, és nevetek rajtuk".

A Loudwire néhány hónappal ezelőtti interjújában arról faggatták Sebastian Bach-ot, vajon beszélt-e korábbi, Skid Row-beli bandatársaival az (utolsó előtti) énekes-váltást megelőzően: "Nem, nem beszéltem [a banda basszusgitárosával] Rachel Bolan-nel már 19 éve" - válaszolta Bach. "Utoljára 1996-ban találkoztunk, tehát hagy ismételjem meg: 19 éve. Szóval nem, nem beszéltem vele.
Két dolog van, amit nem értek. Hogy lehet valaki még mindig ideges, amiatt, ami 19 évvel ezelőtt történt? Mármint, értitek... itt nem arról van szó, hogy mondjuk a múlt héten összekaptunk valamin... hanem arról, hogy 19 éve nem is láttam ezt a srácot. Nem is tudom, mit mondjak... Őrület! A másik dolog, amit mondani szeretnék, pedig az, hogy elnézést kérek a világ összes Skid Row rajongójától, amiért ez a banda nem méltó a maga örökségéhez.
Elmentem az Amoeba Records-hoz, és megvettem a Rush 'Fly By Night' lemezét... Nincs is ennél jobb érzés. Nagyon izgalmas dolog, hogy ez a banda ekkora albumokat ad ki rendszeresen, és én mindig megvehetem az újdonságaikat... Ott volt például a 'Sector One' box-szett, amit először megvásároltam. Kicsomagoltam, kivettem belőle az ajándék posztert, és most ott van a garázsom falán... Hatalmas élvezet! A Skid Row rajongóknak viszont nem adatott meg ez a lehetőség - és ez nem rajtam múlott... Teljesen összetöri a szívem, hogy a 25 évvel ezelőtt megjelent első Skid Row albumból sosem készült 180-grammos bakelit-verzió, ajándék poszterrel... Nekem ez tényleg nagyon rosszul esik, az az igazság. És ehhez még egy szobában sem kellene lennem ezekkel a srácokkal... Egyszerűen csak ápolhatnánk közösen a Skid Row örökségét, mitn minden más, normális banda... Kiadhatnánk egy DVD-t, egy bakelitet vagy egy box-szettet...
Szóval szeretnék elnézést kérni a Skid Row és az én saját rajongóimtól. Sajnálom, hogy nem élvezhetitek most azt, amit annak idején közösen elkezdtünk. Egyszerűen az már nem létezik... Egyetlen DVD sem készült a videóinkból; értitek, nem tudjátok megnézni DVD-n az '18 And Life' klipjét, mert nincs ilyesmi... De én nem értem, miért... Miért?
Elég szar dolog egy csapatban lenni olyan emberekkel, akik napi szinten megszegik a bizalmas ügyeket. Mert az a helyzet, hogy még mindig egy vállalat alá tartozunk - én is benne vagyok ebben a szervezetben... Én és Snake
[a Skid Row gitárosa, Dave Sabo] és Rachel. Mi hárman vagyunk a cég. Nem pedig a helyettesítő énekes... ő nem vesz részt ebben.
Felajánlottak nekünk egy reunion-műsort az angol Sonisphere fesztiválon, és most elmondhatom, hogy $250,000-t adtak volna nekünk egy koncertért... Két estén kellett volna fellépnünk; pénteken és szombaton. Tehát egy félmillió dollárral lehettünk volna gazdagabbak, de Rachel nem akarta ezt... Szóval csak azt akarom ezzel kifejezni, milyen szar érzeés, ha valakivel közös céged van, de ez a másik fél rendszeresen elront mindent... Márpedig én utálom, amikor megszegik a bizalmas ügyeket. Nem is értem, mi szükség van erre...
".

A Skid Row tehát továbbra is Zp Theart-tel járja az Államokat. Az aktuális turné-beosztás itt érhető el.


Év végén adja ki új albumát a SKID ROW - megköttetett az új lemezszerződés
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.