Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

EUROPE - újabb trailer a 'Final Countdown' 30. évfordulós ünnepi koncertlemezéhez

2017-07-11
A veterán svéd hard rockerek egy exkluzív turnét is lebonyolítanak, előadván elejétől a végéig a klasszikus lemezt, annak 30. évfordulója alkalmából.

A banda-közlemény így szól: “Most fejeztük be a 'Final Countdown' 30. évfordulós koncert DVD-jének munkálatait. Szerintünk kiválóan néz ki, és remekül szól ez az anyag! Emellett nekiláttunk soron következő albumunk megírásának is - ennek megjelenése őszre várható. Szokásunkhoz híven ezúttal is rendesen szétjammeltük magunkat. Egyszóval idén is izgalmas dolgok állnak előttünk. Mindenkinek hasonlóan jó esztendőt kívánunk!”.

Mint az a legfrissebb hírekből kiderült, a banda a legendás londoni Abbey Road Stúdióban rögzíti a 2015-ös 'War Of Kings' folytatását. A stúdiózás tavasszal vette kezdetét. Ezt követően - július 21-én - azonban megjelenik a fentebb említett koncert DVD, majd európai turnéra indul a banda, a klasszikus 'Final Countdown' album teljes előadásával (folytatván a tavaly év végi körutat). Íme a soron következő dátumok és állomások listája:

Július
21 - Carcassone, Franciaország - Festival de Carcassone

Augusztus
3 - Wacken, Németország - Wacken Open Air
5 - Finnsnes, Norvégia - Finnsnes Festival

November
17 - Birmingham, Anglia - Barclaycard Arena
18 - Manchester, Anglia - Arena
20 - Cardiff, Wales - Motorpoint Arena
22 - Glasgow, Skócia - SSE Hydro
23 - London, Anglia - The O2

A Europe a legendás londoni Roundhouse színpadán rögzítette az új DVD-t, 2016. november 12-én. A 'The Final Countdown 30th Anniversary Show - Live at the Roundhouse' címet viselő kiadvány - amit a híres Patric Ullaeus (rEvolver Film Company AB) producelt - természetesen a klasszikus album teljes előadásának felvétele látható és hallható. A 2017. július 21-én megjelenő koncert-kiadvány elérhető lesz DVD+2CD, Blu-ray+2CD, digitális, valamint (szeptembertől) limitált box-szett formában is (benne a Blu-ray, a dupla CD, a dupla LP, egy 40 oldalas, keménykötésű fotó-könyv, egy vintage sál és egy laminált stage-pass).

"Micsoda este volt! Több mint élvezetes volt előadni a teljes 'Final Countdown' albumot élőben! Arról nem is beszélve, hogy előadhattunk néhány exkluzív nótát ennek a csodálatos közönségnek a 'War of Kings' lemezről is! Igazán felejthetetlen volt ez a koncert - karrierünk egyik legfantasztikusabb élményén vagyunk túl" - nyilatkozta a Europe frontembere, Joey Tempest.

Frissen közzétették a koncert-kiadvány első ízelítőit, melyek lentebb tekinthetők meg:

A multi-platina státuszba lépett Europe mindeddig több mint 20 millió lemezt adott el világszerte - ennek jelentős része a '86-os, 'The Final Countdown' című bomba-sláger, illetve az azonos című lemez sikerének köszönhető. Habár az albumra több világhírűvé vált dal is felkerült (köztük a 'Rock The Night' és a 'Carrie'), a címadó nóta önmagában több mint 25 ország zenei toplistájának dobogós helyezését érte el. A single Nagy-Britanniában aranylemez lett.

Habár rock- és metalkörökben kevésbé jártas zenehallgatók sokan kizárólag a 'The Final Countdown'-nal azonosítják a Europe-ot, Tempest szerint a banda tagjai néha elgondolkoznak azon, hogy "popos stílusa okán" kiveszik ezt a dalt a koncertek szettlistájából: "Sokszor komolyan szóba jön ez a téma, de aztán mindig rájövünk, hogy ez nem lenne helyes döntés. Rengeteg rajongó azért jön el a koncertjeinkre, hogy hallhassa ezt a számot, és a régi klasszikusokat. Szóval valószínűleg nem sokan örülnének ennek; de valamikor a jövőben szinte biztos, hogy megpróbálkozunk a dologgal...".


EUROPE - újabb trailer a 'Final Countdown' 30. évfordulós ünnepi koncertlemezéhez
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.