Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Február 20-án búcsúztatják a BLACK SABBATH egykori billentyűsét, Geoff Nicholls-t

2017-02-01
Január 28-án, szombaton elhunyt a legendás Black Sabbath korábbi billentyűse, Geoff Nicholls, miután hosszú éveken keresztül tüdőrákban szenvedett.

Nicholls 1979 és 2004 között volt a Black Sabbath billentyűse. Az 1980-as 'Heaven and Hell' és az 1995-ös 'Forbidden' albumok között a banda összes lemezén játszott (lévén nem volt teljes értékű tagja a bandának, a koncerteken csak ritkán vett részt). Ezt megelőzően egy szintén legendás NWOBHM banda, a Quartz tagja volt. Legutóbb egykori Black Sabbath-beli bandatársa, Tony Martin saját formációjában, a Headless Cross-ban tűnt fel; valamint ő billentyűzött az énekes mindkét szólóalbumán.

Nicholls 68 éves volt. Habár a tüdőrákot már majdhogynem sikerült leküzdenie, halálát végül a "chemoterápia mellékhatásai" okozták.

Mint kiderült, Nicholls búcsúztatását február 20-án, hétfőn, délután 13:45-kor tartják, a birminghami Yardley Temető és Kreatórium területén. A temetést gyászszertartás követi, amire a Yardley Ex Service Mens' Klubban kerül sor.

"Geoff Nicholls régi jó barátom volt" - írta a Twitteren Ozzy Osbourne. "Nagyon fog hiányozni. Teljesen letaglózott most ez a hír..."

Tony Iommi gitáros így nyilatkozott: "Szomorúan olvastam a híreket egyik legkedvesebb, legközelebbi barátom, Geoff Nicholls halálával kapcsolatban. Geoff már hosszú ideje tüdőrákkal küzdött, ma reggel pedig elvesztette a csatát. Geoff és én mindig is nagyon közel álltunk egymáshoz - számomra ő volt az 'igazi barát' kifejezés mintapéldája. Közel 40 éven keresztül megállás nélkül mellettem állt, és támogatott engem. Nagyon fog hiányozni; és amíg nem találkozunk újra, addig is itt lesz a szívemben az emléke. Nyugodj békében, barátom".

Geezer Butler basszusgitáros a következőket osztotta meg: "Nagyon szomorú vagyok a Sabbath billentyűse, Geoff Nicholls halálhírét hallván. Nyugodj békében, Geoff".

Tony Martin, a Black Sabbath ex-énekese így szólt: "Szomorúan kell tudomásul vennem Geoff Nicholls halálát... Ő volt régen a Sabbath billentyűse, és nem mellesleg egy nagyon közeli barátom... Jó utat neked, Geoff".


Február 20-án búcsúztatják a BLACK SABBATH egykori billentyűsét, Geoff Nicholls-t
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.