Normál verzió

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új próbatermi videót osztott meg a HIDEOUS DIVINITY - készül a következő album

2020-07-29
Az Hour Of Penance és az Aborted egykori és jelenlegi tagjai alkotta olasz death metal banda újra munkába állt.

A Hideous Divinity tagjai a karantén idejének nagy részét próbatermükben töltik - itt adták elő és vették fel 'Bent Until Fracture' című számuk "brutális live-verzióját" is (amely dal a banda aktuális, 'Simulacrum' című nagylemezén szerepel).

"Nagyon jó érzés visszatérni próbatermünkbe. Annak ellenére is, hogy némi kompromisszumot kellett kötnünk. A Covid-kurva még mindig jelen van, mi viszont optimisták és egyben elővigyázatosak vagyunk. Ezért láthatjátok az új videóban Enrico H-t egymagában énekelni: extrém metal-éneklés talán sosem történt még ilyen távolságból... lehet, hogy ez rekord! Lévén Enrico a civil életben egy profi orvos, aki naponta találkozik betegekkel, biztosan megértitek a helyzet miértjét.Csatlakozzatok hozzánk ebben a próbatermi "társadalmi felelősségvállalásban", és vigyázzatok magatokra, egymásra!".

A Hideous Divinity a Century Media Records révén jelentette meg legutóbbi, 'Simulacrum' című nagylemezét, 2019. november 8-án. A 'Simulacrum' a banda 'Adveniens' (2017) című albumának folytatása. Az új lemezt ezúttal is Stefano Morabito producelte, mixelte és maszterizálta, a római 16th Cellar Stúdió (Hour Of Penance, Fleshgod Apocalypse, stb.) falai között. A 'Simulacrum' - amire 10 vadonatúj nóta, valamint egy Machine Head- és egy Mayhem-feldolgozás került fel - a Hideous Divinity eddigi legsötétebb anyaga.

"Lehet, hogy klisé erről beszélni, de ezen a műfajon belül ez az album számunkra tényleg hatalmas fejlődést jelent" - nyilatkozta Enrico Schettino gitáros. "Annak ellenére, hogy azt hittük, az 'Adveniens' albummal elértük a maximumot, dalszerzői munkánk eredményei még sötétebb és még monumentálisabb formát öltöttek. Habár tudjuk, hogy még a közelébe sem érhetünk olyan legendáknak, mint a Lucyfyre, az Adversarial, a Deathspell Omega vagy az Akhlys, az elborult metalzene új hullámának olyan szintjére jutottunk, ami érzésünk szerint jövőbeni klasszikust eredményezett. Egy epikus death metal albumot állítottunk tehát össze, felülmúlván minden eddigi munkánkat".

A 'Simulacrum' album - ami koncepcióját tekintve "egyfajta történelem- és időbeli visszatekintés" - borítóját és dallistáját ezúttal is Vladimir Chebakov készítette (aki az 'Adveniens' fedelét is illusztrálta).

01. Deleuzean Centuries
02. The Embalmer
03. Condense
04. Anamorphia Atto III
05. The Deaden Room
06. Actaeon
07. Bent Until Fracture
08. Seed Of Future Horror
09. Prey To A Vision
10. Implemini Exitio
11.
Blood Of The Zodiac (Machine Head feldolgozás) [bónusz]
12. Cursed In Eternity (Mayhem feldolgozás) [bónusz]

A 2007-ben alakult Hideous Divinity az elmúlt években az európai death metal-szcéna egyik legyorsabban fejlődő bandájává nőtte ki magát, köszönhetően progresszív technikás, de ugyanakkor elborult hangulatú stílusuknak. A rajongók egyenesen a Nile-hoz, a Hate Eternal-hoz és az Immolation zenekarhoz hasonlítják az olasz bandát. Első két lemezük (2012 - 'Obeisance Rising', 2014 - 'Cobra Verde') promóciója sikeres európai turnék formájában zajlott le (többek közt a Cannibal Corpse és a Krisiun társaságában). 2016-ban felléptek több világhírű európai metal-fesztiválon; és az elkövetkezendő években is ez volt a helyzet. Új albumuk, a 'Simulacrum' promóciójával szintén nagyszabású körutakat fognak lebonyolítani a jövőben.

Az új album első ízelítőjeként szeptember elején látott napvilágot a 'The Embalmer' című single-dal videoklipje, amit egy híres performansz-művész, Olivier De Sagazan készített. Októberben továbbá megjelent a 'The Deaden Room' szöveges videója és a 'Seed Of Future Horror' című szám hivatalos animációs klipje is. Íme a premierek:


Új próbatermi videót osztott meg a HIDEOUS DIVINITY - készül a következő album
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.