Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

KHÔRADA - összeálltak az Agalloch és a Giant Squid egyes tagjai; hamarosan megjelenik a debüt-album, amiről itt az új dal!

2018-07-10
Két neves, mára feloszlott extrém metal banda tagjai egyesültek a Khôrada színeiben, létrehozván egy "epikus, szenvedéllyel teli entitást".

A néhai Agalloch három tagja - Don Anderson gitáros, Jason Walton basszer és Aesop Dekker dobos - az egykori Giant Squid frontemberével, Aaron John Gregory-val állt össze. A Khôrada a Prophecy Productions kiadóval kötötte meg első lemezszerződését. A banda mostanra elvégezte első albuma dalszerzői és stúdiós munkáit.

Walton, Anderson és Dekker az Agalloch 2016 májusi felbomlását követően is elkötelezett, kollektív dalszerzést folytatott, próbákat tartott. Gregory-val azután vették fel a kapcsolatot, hogy feloszlott a Giant Squid (2003-2015) is. A Khôrada (ami egy, az ókorból ittmaradt görög kifejezés: az üres tér jellemzése) zenei tekintetben a súlyos, de mély érzelmekkel teli metalzenét űzi. Ehhez jönnek Gregory dalszövegei, amik révén élete súlyos frusztrációit fejezi ki.

A Khôrada debütáló albumát július 20-án adja ki a Prophecy Productions, 'SALT' címen. Az egyaránt atmoszéfrikus, agresszív és apokaliptikus albumon felvonultatott érzelem-hullámokat a banda tagjainak jelenlegi világnézetei inspirálták; konkrétabban az a bizonytalan, ingatag világ, amiben élünk. A 'SALT' tehát egy borzasztó jövőkép szüleménye; muzikális lenyomata a modernkori globális problémáknak (pl. Trump-éra). Ezt tükrözi a lemezborító is, amit egy nemzetközileg is elismert festő / szobrász, Cedric Wentworth tervezett.

"A 'SALT' egy dal-kollekció, amit olyan zenészek alkottak meg, akik fejenként több mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek, de mégis nulláról kezdtek mindent. Ezeket a dalokat rögtön azután kezdtük megírni, hogy felbomlott az Agalloch és a Giant Squid. Számunkra tehát ez egyfajta újjáépítés, újraszervezés; a hangok újragondolása" - Don Anderson.

A 'SALT' megjelenik többféle változatban (Digisleeve CD, Gatefold 2LP, 2CD-pakk, box-szett, stb.). Az előrendeléseket itt lehet leadni.

A tracklista:
01. Edeste
02. Seasons Of Salt
03. Water Rights
04. Glacial Gold
05. Augustus
06. Wave State
07. Ossify

Íme az 'Edeste' című dal premiere:

Az 'Ossify' című szám lentebb szintén meghallgatható. "Ez volt az utolsó szám, amit megírtunk a 'SALT' albumra, és eredetileg is az volt a célunk, hogy ezzel zárjuk a történetet. Ettől függetlenül ezt mutatjuk be elsőnek, mert az olyan, mintha lelőnénk egy film végének a csattanóját. Mi azonban egyfajta "flash forward"-ként gondoljuk ezt: tehát a hallgatók elgondolkozhatnak, "vajon mi történhetett ezt megelőzően?"... pláne úgy, hogy ez a dal egy különös, mondhatni futurisztikus vibrálással rendelkezik. Ez leginkább Andrew Southard részeges billentyű-játékának köszönhető. Az 'Ossify' egyébként dalszövegileg remekül összefoglalja azokat a disztópikus témákat, melyekkel az egész 'SALT' foglalkozik" - Aaron Gregory.

Újabban megjelent a 'Glacial Gold' című szám is, amihez Gregory a következőket fűzte: "A 'Glacial Gold' a 'SALT' egyik jelentős fordulópontja, aminek révén megismerhetitek azt a történetet, ami idáig vezetett minket, de közben némi betekintést is nyerhettek a jövőbe. Ez tulajdonképpen az én saját életem metaforája; de bele lehet magyarázni továbbá mindazt, amit ez a banda reprezentál. Ebben a számban egyébként szívszaggató cselló-játék is hallható - ez feleségem, Jackie Perez Gratz (Giant Squid, Grayceon, Amber Asylum) nevéhez fűződik".

Alább meghallgatható a 'Seasons Of Salt' is, amit Gregory így kommentált: "Ez a dal az én személyes kedvencem, mivel ez az egyik legelső kompozíció, amit jómagam és Don közösen alkottunk meg; azaz a legjobb példája annak, miről is szól a Khôrada. Persze a bandán belül mindenki tagadhatatlanul rajta hagyta a védjegyét ezen a számon - kezdve a nyugodt, csendes pillanatoktól, át az egzotikus szekciókon, egészen a bombaként robbanó, dühös témákig. Szerintem ez a legkiválóbb reprezentációja a Khôrada képességeinek, és minden mástól eltérő hangzásának".


KHÔRADA - összeálltak az Agalloch és a Giant Squid egyes tagjai; hamarosan megjelenik a debüt-album, amiről itt az új dal!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.