Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Áprilisban megjelenik a negyedik HELIOSS album, a 'Devenir Le Soleil' - itt az 'A Wall Of Certainty' című szám szöveges videója!

2020-04-04
A francia szimfónikus black / death metal zenekar április 23-án adja ki negyedik ópuszát.

A Helioss egy 2010-ben alakult, dallamos black / death metal-projekt, amit Nicolas Muller multi-instrumentalista alapított, azzal a céllal, hogy "erőteljes nótákat formáljon neo-klasszikus / szimfónikus eleggyé". A Helioss zenéjében tulajdonképpen az extrém metal műfaj minden stílusjegye felfedezhető, de a heavy metal és a komolyzene egy elemei is fontos szerephez jutnak. A gitár- és a basszusgitár-témákat egyaránt Nicolas játssza; illetve ő egymaga írja a zenét és dalszövegeket is.

A Helioss 2010-ben adta ki első lemezét, ami egy 'Confessions' című, negyven-perces EP. Ezen az albumon az Unchained-ből ismert Pierre Jourdan-Gassin énekel. A második Helioss kiadvány egy saját producelésű nagylemez, a 'The Forthcoming Darkness' (2012) volt, ami 13 agresszív, de dallamos és neo-klasszikus black / death metal tételt tartalmazott, újabb szintre juttatván a metal- és a klasszikus zene elegyét. Ezt követően három évvel később tért vissza a projekt: 2015-ben kiadtak egy újabb nagylemezt ('One With the Sun'); méghozzá egy új énekessel, D.M.-mel, aki emellett olyan bandákban fordult meg, mint a Wrath From Above, a Paupiettes, a Gastropode és a DirtyProtest. Ezen a lemezen 11 erőteljes, dallamos extrém metal nóta kapott helyet, a black, a death és a neo-klasszikus metal újonnani átgondolása jegyében. D.M. hörgései révén még sötétebb lett a Helioss hangzása. Ezen az albumon néhány vendég is; köztük Aurélien Fouet-Barak (Assent, ex-Human Vacuum) és maga a banda első énekese, Pierre Jourdan-Gassin.

A Helioss 2017. március 24-én tért vissza harmadik stúdióalbumával, ami az 'Antumbra' címet kapta. Az 'Antumbra' - amit az Apathia Records gondoz - szintén 11 dalt tartalmaz, "a véget nem érő, black metalos brutalitás és sötétség, valamint a dallamos és a szimfónikus metal fényének jegyében". A mikrofon mögött ezúttal is D.M. állt, Muller pedig ismét egy órányi agresszív és melankólikus muzsikát komponált, tele nagyzenekari részekkel, zongora-betétekkel és pengeéles gitár-riffekkel.

Az 'Antumbra' folytatásának ideje 2020-ban jön el. A banda legújabb nagylemeze, a 'Devenir Le Soleil' - ami koncepcióját tekintve vallásról, életről és halálról szól. Az új lemez "szintézise mindannak, amit a Helioss a múltban művelt, egyben pedig új elemek kavalkádja is". A banda új albumát 2018 januárja és novembere között vette fel. A végleges keverést Frederic Gervais (Studio Henosis) hangmérnök látta el. Külön érdekessége az albumnak, hogy a Helioss történetében most először szerepel a dalokban "valódi, emberi" dobos, aki nem más, mint a finn Mikko Koskinen (The Lifted Veil).

Az új albumra 9 szám került fel, melyek tetőpontja egy epikus-progresszív, 24 perces tétel, amiben a lemez összes vendége szerepel, egyszerre. Ez az öt számot felölelő tétel a Helioss valahavolt legambíciózusabb tétele. D.M. mellett ezúttal 5 további énekest / ütőst / szaxofonost / csellistát hallhatunk a dalokban, melyek összességében 67 percben vonultatják fel mindazt a brutalitást és agresszivitást, amiről a Helioss ismerszik; egyben a progresszív metal műfaj komplexitását, a nagyzenekari hangszerelés epikus mivoltát és alapvetően a metalezene minden aspektusát - beleértve az agresszív riffeket és a dallamos gitárszólókat.

A 'Devenir Le Soleil' a Satanath Records és a Mourning Light Records jóvoltából megjelenik többek közt CD-n és digitális formában. A lent látható borító Nicolas Muller műve.

 

 

A tracklista:
01. ...Et Dieu se Tut
02. A Wall of Certainty
03.
The End of the Empire
04. Let the World Forget Me
05. Singularity
06.
An Endless Stream
07. La Lèpre des Hommes
08.
Devenir le Soleil
09. Now... Shine!

Az album vendég-felállása így néz ki:

Mikko Koskinen (Nullentropy, The Lifted Veil, Proscription) - dobok
Elisabeth Muller - hegedű
Count D (Seide) - ének
Frederic Gervais (Orakle, Cor Serpenti) - ének
Aline Boussaroque (Përl) - ének
Romaric Lamare (Malkavian, Damage Done) - ének
Sam Pillay (Point Mort) - ének
Aurelien Fouet-Barak (Assent, Human Vacuum) - ütős hangszerek
Raphael Verguin (Psygnosis, Spectrale, Rïcïnn) - cselló
Simon C. (Athĕrĭa Conscĭentĭa, Nullentropy) - alto szaxofon
Julien Simon (Page42.org) - a 'Devenir le Soleil' dalszövege

Alább ízelítőképpen meghallgatható az '...Et Dieu se Tut' című szám, valamint elérhető a 'La Lpre des Hommes' és az 'A Wall Of Certainty' szöveges videója. Az előrendeléseket itt lehet leadni.


Áprilisban megjelenik a negyedik HELIOSS album, a 'Devenir Le Soleil' - itt az 'A Wall Of Certainty' című szám szöveges videója!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.