Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

OPEROSE - 'Oceans of Starlight' címmel jelenik meg az új szimfónikus opera-metal projekt

2020-01-11
Jennifer Coleman opera-énekesnő és Joe McGurk neo-klasszikus gitárvirtuóz közös projektje egy újabb, vérbeli szimfónikus progresszív metal-szenzációt alkotott meg.

A nagy-britanniai székhelyű Operose debütáló albuma 'Footprints in the Hourglass' címmel jelent meg 2017-ben. Coleman és McGurk mellett az Opposing Motion dobosa, Kevin Deplanche is feltűnt a dalokban, melyek keverését nem más, mint a legendás Dennis Ward (Pink Cream 69, Khymera, stb.) látta el. A 'Footprints in the Hourglass'  folytatásaképpen most egy újabb stúdióalbumot jelentett be a banda: 2020. február 7-án lát napvilágot az 'Oceans of Starlight' című anyag. Mindkét lemezt a Lion Music Records gondozza.

Az Operose a következő nyilatkozatot adta: "Ténylegesen megfogadtuk az előző album esetében megfogalmazott kritikákat; így az 'Oceans of Starlight' album jóval "befogadhatóbb", könnyebben "emészthető" lett elődjénél - legalábbis ami a szimfónikus metal műfajt illeti. Debütáló lemezünk valószínűleg túl erősen próbált más lenni, kiemelkedni a stíluson belül; így az végül egy teljes egészében szimfónikus anyaggá vált. Ezúttal azonban még több tehetséges zenészt vontunk be a munkálatokban, és persze még több munkát fektettünk a dalszerzésbe is. A végeredmény tehát jóval keményebb, de ugyanakkor jóval szimfónikusabb és változatosabb is lett. Ezúttal a hallgatók nyugodtan "fellélegezhetnek" az egyes dalok között, ahelyett, hogy folyamatosan bombáznánk őket a bonyolultabbnál bonyolultabb témákkal".

Az 'Oceans of Starlight' borítója és dallistája így néz ki:

01. Battle Swan
02. Oceans Of Starlight
03. Lost Horizon
04. This Life Of Mine
05. Nothing Left
06. On Sleeping Tides
07. Octavian
08. The Actium Suite

Az új album címadó dalának hivatalos szöveges videója lentebb érhető el.

Jennifer Coleman opera-énekesnő jelenleg másodéves tanuló a londoni Royal Konzervatóriumban. Fiatalkora ellenére Jennifer számos díjat elnyert az évek során (köztük az RCM Award-ot, az opera műfajjal foglalkozó Mavis Bennett Award-ot és a John Lightfoot Award 'Legjobb színpadi előadásának' járó díját). Legutóbb a Musical Odessey Prize díjat tudhatta magáénak; ezt követően pedig színpadra léphetett a világhírű brit szoprán énekesnő, Susan Bullock társaságában.

Joe McGurk alapítója és gitárosa a prog-metalista Opposing Motion zenekarban (melyben Kevin Deplanche dobossal közösen vesz részt). A banda 2013-ban adta ki nagysikerű debütáló albumát, a műfaj egyik specialistája, a Lion Music jóvoltából. McGurk emellett szólóban is elismert előadó - instrumentális, 'Elements' (2015) című albumát a világ minden táján pozitív kritikák övezték. A virtuóz továbbá filmekhez és televíziós produkcióhoz is komponál zenedarabokat. Joe 2017 januárjában részt vett a Lion Music metalista Beethoven-feldolgozás albumán ('Ode to Perfection').

Bővebb infók az Operose projektről a Facebookon érhetők el.

 


OPEROSE - 'Oceans of Starlight' címmel jelenik meg az új szimfónikus opera-metal projekt
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.