Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új klipeket osztott meg a Morifade hamvaiból megalakult PRIME CREATION együttes

2019-08-14
A svéd power metalista Morifade zenekar négy évvel ezelőtt jelentette be feloszlását. A tagok ezután rögtön új bandát alapítottak Prime Creation néven.

A Prime Creation egy svéd metalbanda, amit 2015 márciusában alapított néhány tapasztal és tehetséges zenész, akiknek elsődleges célja a modern hard rock és a metalzene egyedi ötvözése. A csapat a nagysikerű power metalista együttes, a Morifade hamvaiból alakult meg, négy ex-tag - Robin Arnell szólógitáros, Mathias Kamijo ritmusgitáros, Henrik Weimedal basszer és Kim Arnell dobos - közreműködésében.

A dalszerzés közepette a csapat megállás nélkül kereste a megfelelő énekest, akit végül néhány hónapon belül meg is találtak: a hiányzó láncszem Esa Englund ($ilverdollar) volt, akivel közösen stúdióba vonultak, és 2016 folyamán felvették első dalaikat.

A Prime Creation 2017 első heteiben kötötte meg első lemezszerződését; méghozzá Skandinávia egyik elsőszámú rock- / metal-kiadójával, a dán Mighty Music-kal. Debütáló stúdiólemezük 2017. április 28-án látott napvilágot.

Újabb két évet kellett várni, hogy bejelentsék a második stúdióalbumot: az új lemez 'Tears of Rage' címmel jelenik meg, 2019. szeptember 27-én.

A 'Tears of Rage' felvételei és hangmérnöki munkái a Silent Wall Recordings Stúdió és a Studio Underground falai közöt zajlottak. A produceri munkákat a Prime Creation tagjai, valamint Pelle Saether végezte el, aki egyben a keverésért is felelt. A maszterizálás Janne Stark (Grand Design, Pretty Maids, Overdrive) és a Stark Music Stúdió falai között zajlottak. A borító és a dizájn a Loewenart Graphic és Henrik Weimedal műve.

Íme az album dallistája:

01. Fingers Crossed
02. Lost In The Shades
03. Before The Rain
04. Pretend Till The End
05. Walk Away
06. All For My Crown
07. A Beggar's Call
08. Tears Of Rage
09. Endless Lanes

Lentebb két új hivatalos videoklip is elérhető. Íme a premierek:


Új klipeket osztott meg a Morifade hamvaiból megalakult PRIME CREATION együttes
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.