Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

UNLEASH THE ARCHERS - októberben új feldolgozás-EP jelenik meg 'Explorers' címmel

2019-08-30
A Brittney Slayes énekesnő vezette vancouveri dallamos death metal banda két évvel a nagysikerű 'Apex' album után, 2019. október 11-én új mini-lemezzel tér vissza.

Az 'Explorers' című EP-re két feldolgozás dal került fel: az egyik a 'Northwest Passage', amit eredetileg Stan Rogers szerzett és adott elő, a másik pedig a 'Heartless World', ami a kanadai Teaze zenekar nevéhez fűződik.

A Stan Rogers-féle 'Northwest Passage' dal kapcsán a következőket nyilatkozta a banda: "Bandánk számára nagyon sokat jelent ez a dal. A hosszú utazások alkalmával szeretjük ezt hallgatni, mivel által újra otthon érezhetjük magunkat. Eredetileg bónusz track-ként rögzítettük ezt a feldolgozást az 'Apex' albumra, de annyira imádjuk ezt a számot, hogy végülis úgy döntöttünk, megérdemli a különleges bánásmódot. Így végül felkerült az új EP-nkre, melynek B-oldalán egy másik kanadai előadó száma hallható".

A 'Heartless World' című dalt egy kanadai "hair-metal" banda, a Teaze adta elő eredetileg. Ezzel kapcsolatban a következőket közölte az Unleash The Archers: "A 'Heartless World' rendkívül izgalmas hangszerelést kapott tőlünk - konkrétan nem is lehet eldönteni, hogy egy ballada vagy egy rockopera lett belőle. Eltérően azonban a 'Northwest Passage'-tól, amivel rettentően sokat kísérleteztünk, a 'Heartless World' szinte kompletten meghagytuk úgy, ahogy van - csak néhány kisebb dolgot változtattunk rajta: például a szólókat és az ének-dallamokat. Úgy éreztük, ez a szám remek kísérője lenne a 'Northwest Passage'-nak, mivel így lesz kiteljesedett az 'Explorers' album hangulata".

Az 'Explorers' EP alább látható borítóját a banda tagjainak terve alapján készítette Dusty Peterson. "Érzésünk szerint ez a kép fantasztikusan összegzi azt az esszenciát, amit a 'Northwest Passage' sugároz. Ha valaha is olvastad Dan Simmons Terror című könyvét, vagy megnézted az annak alapján készült tévés produkciót, akkor tudod, mit ábrázol ez az illusztráció. Ebbe az EP-be elég nagy mértékű sötétség szorult, de maguk a dalok egyfajta felemelő érzést nyújtanak a hallgatóknak, akik elképzelhetik, milyen izgalmas, egyben hátborzongató lehetett annak idején felfedezni ezt az ismeretlen kontinenst".

Az EP megjelenik 500 példányszámra limitált bakeliten (különböző színekben), valamint digitális formában. Az első single-dalt ('Northwest Passage') augusztus 30-án osztották meg hivatalos videoklip formájában. Íme az kisfilm és az album-előzetes:

A banda Dániában rögzítette legutóbbi, negyedik nagylemezét; méghozzá a híres Jacob Hansen producer közreműködésében (erről itt számoltunk be).

Az idén 12 éves Unleash The Archers zenekar egy újabb szörnyeteggel ünnepelte meg fennállásának egy évtizedét: negyedik nagylemezük, az 'Apex' 2017. június 2-án jelent meg, a Napalm Records jóvoltából.

A "power metalos éneket a death metalos hörgéssel, ízes gitárszólókkal és komplex dob-témákkal vegyítő" Unleash The Archers előző, harmadik nagylemeze, 'Time Stands Still' címmel, 2015. június 26-án került az európai boltok polcaira, mint a 2011-es 'Demons of the AstroWaste' album folytatása. Erről bővebben itt írtunk.


UNLEASH THE ARCHERS - októberben új feldolgozás-EP jelenik meg 'Explorers' címmel
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.