Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

HAREM SCAREM - 'Change the World' címmel jelent meg az új album; itt az 'Aftershock' dal hivatalos klipje!

2020-03-06
A fennállása harmadik évtizedét taposó, kanadai rockcsapat március elején új albummal jelentkezett.

A Harem Scarem új, 'Change the World' című albuma 2020. március 6-án jelent meg, a Frontiers jóvoltából, az alább látható borítóval és tracklistával:

01. Change The World
02. Aftershock
03. Searching For Meaning
04. The Death Of Me
05. Mother Of Invention
06. No Man’s Land
07. In The Unknown
08. Riot In My Head
09. No Me Without You
10. Fire & Gasoline
11. Swallowed By The Machine

Miután a Harem Scarem 2013-ban visszatért egy ötéves szünetet követően, hogy újra felvegye klasszikussá vált második albumát, a 'Mood Swings'-et, nincs akadály az intenzíven működő zenekar előtt. Legutóbbi albumaik, a 'Thirteen' és a 'United' ékes bizonyítékai annak, hogy a veterán csapat mit sem vesztett dalszerzői készségéből, kompozícióik magas színvonlából és védjegyes hangzásának ragyogásából. Ugyanakkor ezek az albumok stílusilag nagy mértékű fejlődést is prezentáltak; ezáltal a Harem Scarem vált a dallamos hard rock műfaj evolúciójának egyik elsőszámú zászlóvivő bandájává.

Új nagylemezük, a 'Change the World' a következő logikus lépés a Harem Scarem karrierjében. Annak ellenére, hogy az új album semmilyen tekintetben nem áll távol a 'United' lemezről, a banda valahogy mégis felülmúlta saját magát - ahogy azt rendre megszokhattuk tőlük. A csapat ismét egy összekovácsolt egység, ami világ-színvonalon biztosítja zenei kiválóságának egyedülálló jellemzőit. Harry Hess és Pete Lesperance énekes-gitáros / dalszerző-páros ezúttal is egy örökzöld remekművet alkotott!

"Amikor nekiláttunk a dalszerzésnek, egyetlen cél lebegett a szemünk előtt: ez pedig az volt, hogy a tőlünk telhető legjobb nótákat adjuk a világnak" - közölte Pete Lesperance. "Az elején Harry és én egymástól külön dolgoztunk, hogy a végén ezeket az ötleteket eggyé gyúrjuk - ez pedig jó kiinduló pont volt az új albumhoz. Érzésem szerint ezúttal is sikerült megtalálnunk a megfelelő összehangot (vagy legalábbis remélem, miután 30 éve egy bandában zenélünk), és zeneileg boldoggá tennünk magunkat és a rajongókat egyaránt!".

Az új album első single-dala, a 'The Death Of Me' január 23-án debütált hivatalos videoklip formájában. Az album rendelési infói itt érhetők el.

Újonnan megjelent a lemez címadó dalának hivatalos szöveges videója is:

A lemez megjelenésének napján pedig bemutatták az 'Aftershock' dal hivatalos klipjét:

A veterán kanadai hard rock banda 2017. május 12-én adta ki legutóbbi stúdiólemezét. A 11 vadonatúj dalt tartalmazó 'United' újabb mérföldkő volt a Harem Scarem illusztris karrierjében; ugyanis a lemezen - és annak promóciós turnéján - ismét az eredeti felállás; azaz Harry Hess énekes / producer, Pete Lesperance gitáros-billentyűs, Creighton Doane dobos és Darren Smith vokalista zenél (ez utóbbi - aki nem mellesleg a Jake E. Lee vezette Red Dragon Cartel énekese - a koncerteken a dobok mögött ül). A banda tehát minden eddiginél erősebb formájában tért nemrég vissza!

Harry Hess frontember annak idején elmondta: "Ebben az évben ünnepeljük a Harem Scarem felállásának 30. évfordulóját, és annyit elárulhatok, hogy most is épp olyan mértékű izgatottsággal álltunk a zeneszerzéshez és a stúdiózáshoz, mint annak idején! A vadonatúj dalokat tartalmazó 'United' album az egyik eddigi legjobb alkotásunk - alig várom már, hogy Ti is hallhassátok ezeket a nótákat!".

A Harem Scarem ismét bebizonyítja, hogy ezentúl is jócskán van még mondanivalója a bandának. Kezdve a 'United' címadó dalával, mind a 11 számban gitár-központú melodic-rock nirvanát élhetünk át. A teljes lemezt kiválóan megkomponált szerzemények alkotják, a bandától megszokott emlékezetes refrénekkel és addiktív dallamokkal felvértezve. Hess és Lesperance tehát újra megmutatja a világnak, hogy zeneszerzői partner-kapcsolatuk korántsem égett ki az elmúlt 3 évtized során; sőtmitöbb - ahogy az album címe is elárulja - egységesebb a csapat, mint valaha.

A tracklista:
01. United
02. Here Today Gone Tomorrow
03. Gravity
04. Sinking Ship
05. One Of Life’s Mysteries
06. No Regrets
07. Bite The Bullet
08. Things I Know
09. The Sky Is Falling
10. Heaven And Earth
11. Indestructible

Alább elérhető a 'Sinking Ship' és a 'Here Today Gone Tomorrow' című számok hivatalos videoklipje.

A világszerte több mint egymillió eladott lemezzel, és megannyi előkelő toplistás helyezéssel büszkélkedő Harem Scarem 2017-ben ismét útnak indult, hogy a lehető legtöbb országban és nagyvárosban bemutassák újabb ópuszukat, a 'United' albumot. Ugyanez lesz a helyzet az újabb, 'Change the World' című album esetében is. Hamarosan bejelentik a 2020-as dátumokat és állomásokat.

A banda utolsó előtti, 13. stúdióalbuma - ami stílszerűen 'Thirteen' címet viseli - 2014 decemberében jelent meg, a Frontiers jóvoltából. Ezt követte egy koncert DVD, amit 2015-ben adtak ki. Minderről bővebben itt írtunk.


HAREM SCAREM - 'Change the World' címmel jelent meg az új album; itt az 'Aftershock' dal hivatalos klipje!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.