Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

'Return of the Dragon' címmel rögzített új albumot a SACRED OATH - itt az ötödik single / videoklip, a 'Root Of All Evil'!

2021-03-07
A veterán connecticuti power / thrash metal banda 2020 tavaszán kezdte el rögzíteni a 2017-es 'Twelve Bells' album folytatását.

A Sacred Oath a globális koronavírus-járvány / karantén ideje alatt rögzítette következő, 'Return of the Dragon' című albumát.

A friss riport így szól Kenny "Thundarr" Evans dobostól: "Szerencsénk van, hogy még azelőtt megkezdtük az új album stúdiós munkálatait, hogy a koronavírus miatti utazási korlátozások életbe léptek a connecticuti Fairfield Megyében. Miután végeztem a dob-témáimmal, Rob Thorne rögzítette a saját témáit, otthoni stúdiójában; de sajnos Bill-nek és Damiano-nak várniuk kellett egy kicsit a gitárok felvételével. Basszusgitárosunk, Brendan Kelleher közel lakik Rob-hoz; így a korlátozások értelmében ő bármikor átmehetett hozzá, hogy együtt dolgozzanak".

"Izgalmas időket élünk; érdekes ilyen időszakban albumot rögzíteni, az egyszer biztos. Erről az egészről az jut eszembe, amikor 2013-ban a 'Fallen' albumot vettük fel, a Sandy-hurrikán idején. Ilyenkor nem tehetsz róla - nagy hatással van rád, ami körülötted történik" - tette hozzá Rob Thorne, aki amellett, hogy a Sacred Oath énekes-gitárosa, egyben a banda producere / hangmérnöke is. "Egyrészt boldog vagyok, hogy be voltam zárva a stúdiómba és nyugodtan dolgozhattam az új albumon; másrészről viszont elég frusztráló érzés volt az, hogy nem tudunk összeülni a srácokkal. Gondolom, sokan éreznek így jelenleg a világon... Talán ez az album őket is megérinti, amint végre megjelenhet".

A 'Return of the Dragon' a Sacred Oath első stúdióalbuma, amin az újonnan érkezett, ötödik tag, Damiano Christian gitáros-billentyűs játéka hallható. Christian a 2017-es Twelve Bells At Midnight turnén csatlakozott a csapathoz, és 2019-ben is feltűnt, a 'Thunder Underground – Live from NYC' című koncertlemezen.

A Sacred Oath a frontember saját kiadója, az Angel Thorne Music (SRG-ILS, UMG) révén fogja piacra dobni a 'Return of the Dragon' albumot (ami a csapat 9. sorlemeze), 2021. április 2-án. Az album megjelenését felvezetvén, a banda öt single-dalt is ki fog adni digitálisan, valamint hivatalos videoklip formájában, január vége és március közepe között.

Az új lemez borítóját a banda dobosa, Kenny “Thundarr” Evans festette, rajta a klasszikus albumok ('World on Fire', 'A Crystal Vision') visszatérő logojával.

A tracklista:
01
. Cthulhu Wakes
02. Last Ride Of The Wicked Dead
03. Return Of The Dragon
04. At The Gates
05. Empires Fall
06. Hammer Of An Angry God
07. The Next Pharaoh
08. Primeval
09. Into The Drink
10. Root Of All Evil

A 'Return of the Dragon' megjelenik digitálisan, deluxe CD-n és dupla LP-n, limitált, kézzel számozott formában, különféle extrákkal kiegészítve. Minderről bővebb infók a banda hivatalos honlapján találhatók.

Az első új dal - a lemez címadó száma - január 15-én debütált. Íme a dal szöveges videója:

A második ízelítő nóta, a 'Hammer Of An Angry God' január 27-én jelent meg, dalszöveges videó formájában. Ez a dal a Sacred Oath "tradícionálisabb stílusú" nótáinak egyike.

Február 10-én bemutatták az 'Empires Fall' dal hivatalos szöveges videóját is, amiben a Kenny “Thundarr” Evans dobos által készített lemezborítót ismerhetjük meg részletesebben.

Ezután megjelent a 'Cthulhu Wakes' című szám promóciós klipje is, amiben szintén a lemezborító részletezése látható:

Az ötödik, egyben utolsó single, a 'Root Of All Evil' szöveges videója itt érhető el:

A stúdiós munkálatok nyomon követhetők a banda YouTube-csatornáján, valamint az alábbi videó-sorozatban:

A Sacred Oath négy évvel ezelőtt adta ki 10. nagylemezét: a 'Twelve Bells' albumot 2017. május 12-én dobta piacra a Caroline Records (USA), a Universal (Kanada) és az eOne (Európa); méghozzá digipak CD-n, deluxe LP-n és digitális formában.

A Sacred Oath erre az albumra 60 percnyi muzsikát rögzített a frontember, Rob Thorne saját stúdiójában. Az énekes-gitáros elmondta: "Ez a hatodik album, amit teljes egészében az én "gyáramban" vettünk fel; és szerencsére ezúttal is sikerült fejlődnünk produkció tekintetében. Ez a lemez egy 180 fokos fordulat a 'Ravensong'-hoz (2015) képest - legalábbis jóval keményebb, ez biztos. Rengeteg dob-téma és nyers gitárok dominálják a szokásos vokál- / instrumentális hangszerelést".

Stílusát tekintve a rajongók egy jóval tradícionálisabb, old-school metal albumra számíthatnak, a többi Sacred Oath album viszonylatában. "Mindig azon vagyok, hogy újabb, frissebb hangzással lássam el az albumainkat, de persze a nap végén a Sacred Oath, Sacred Oath marad..." - tette hozzá Thorne, aki immáron 1985 óta vezeti a zenekart. "Nyilván nem is volt sosem okunk rá, hogy mások legyünk, mint amik mindig is voltunk. Néhányan power metalnak hívják ezt a zenét; néhányan tradícionális metalnak... mi magunk ezzel nem foglalkozunk!".

A tracklista:
01. New Religion
02. Twelve Bells
03. Fighter’s Heart
04. Bionic
05. Never And Forevermore
06. Demon Ize
07. Well Of Souls
08. Eat The Young
09. No Man’s Land
10. The Last Word

A lemez fentebb látható borítóját maguk a bandatagok tervezték; a kivitelezésért pedig Jack Walker felelt. Az új dalok és az illusztráció koncepciója egyetlen téma köré épül: ez pedig a végzet...

A 'Twelve Bells' címadó dala lentebb elérhető, hivatalos szöveges videó formájában. 2019 februárjában megjelent e dal hivatalos klipje is, amit egy New England-i farmon forgattak.

"A 'Twelve Bells' dalt a kisfiamnak írtam, aki szeret olyan horror-témájú videojátékokkal játszani, mint a ‘Five Nights at Freddy’s’, a ‘Granny’, vagy a ‘Hello Neighbor’" - nyilatkozta Rob Thorne frontember. "Ennek köszönhetően pedig 5 éves korában már nem mert egyedül aludni a szobájában...". A klipben maga Thorne kisfia vendégszerepel, Damiano Christian mellett, aki nem mellesleg a Sacred Oath koncert-gitárosa.

A Sacred Oath 2016 nyarán újra kiadta két korábbi albumát - erről bővebben itt írtunk.


'Return of the Dragon' címmel rögzített új albumot a SACRED OATH - itt az ötödik single / videoklip, a 'Root Of All Evil'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.