Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

ASHEN HORDE - bejelentette harmadik albumát a hollywoodi progresszív black metal banda; itt az új videoklip!

2019-03-10
A Stevie Boiser (Dissonance in Design, Enemy Reign, Equipoise) énekes és Jeremy Portz (Bite Wound, ex-Fetal Hymen) multi-instrumentalista alkotta Ashen Horde új lemezszerződést kötött.

Az Ashen Horde 2013-ban alakult - azóta két nagylemeze és számos kislemeze jelent meg a bandának. Legutóbbi kiadványuk 'The Alchemist' címmel látott napvilágot 2017. március 14-én, a Transcending Obscurity Records jóvoltából.

A banda 2019 elejére elkészült harmadik, 'Fallen Cathedrals' című nagylemezével, aminek kiadása érdekében az Extreme Metal Music / Rockshots Records kiadóval kötöttek szerződést. A március 22-én (CD-n és bakeliten) megjelenő koncept-album témája J.G. Ballard disztópikus regénye, a High Rise nyomán született meg: a dalok szövegei tehát a jelenleg is zajló osztályharcokról és a társadalom primitívvé válásáról szólnak. Zenei tekintetben a korábbiaknak komplexebb, progresszívabb anyagra kell számítani - most először hallhatók például tiszta vokálok is a hörgések / sikolyok mellett. Az Ashen Horde új lemezét olyan előadók rajongóinak ajánlják, mint például az Ihsahn, a Borknagar, az Opeth és az Enslaved.

Portz elmondta: "Új albumunk, a 'Fallen Cathedrals' tökéletes illusztrációja mindannak, amiről az Ashen Horde szól. Zenei szempontból felvonul rajta a metal-spektrum minden árnyalata. Hiper-gyorsaságra, blast-beat alapú black metalra, death metal-riffekre, dallamos átkötőkre és arcpirító sikolyokra kell tehát számítani, az alapvetően progresszív idő-struktúrák mellett".

A tracklista:
01. Parity Lost
02. Profound Darkness
03. Retaliation-Regret
04. The Vanishing
05. Atavism
06. Cages
07. Final Ascent
08. Face Of The Enmity
09. Primal (CD bónusz track)

Az első ízelítő, a 'Profound Darkness' dal hivatalos videója lentebb megtekinthető. A dal kapcsán a következőket közölte a banda: "Ebben a dalban egy kicsit lassabbra vesszük a figurát. Egyébként egy sötét és gonosz kompozícióról van szó... Kimegy az áram a város szegény területén; a lakosok pedig mindezért a gazdagokat hibáztatják. A két fél között tehát vége van a békének - eljött a bosszú ideje...".

Alább elérhető az album nyitó-dala is:

A banda előző kiadványa, a 'The Alchemist' kislemez az alábbi lejátszón teljes egészében meghallgatható:

Az Ashen Horde "a metalzene sötét oldalát ünnepli, annak teljes zord dicsőségében". A Vintersorg, az Enslaved, a Tulus és a Strapping Young Lad által inspirált banda "blackened prog-metal" zenét játszik, "technikás, de egyben brutális előadásban; néhol borongós dallamokkal színesítve dalaikat".

Bővebb infók a bandáról a Facebookon érhetők el.


ASHEN HORDE - bejelentette harmadik albumát a hollywoodi progresszív black metal banda; itt az új videoklip!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.