Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

29 év után új albummal tért vissza az ACID REIGN - Suzanne Vega-feldolgozást mutatott be a banda

2019-11-02
A veterán brit thrash banda nemrég lemezszerződést kötött a Dissonance Productions kiadóval, és kiadta régóta várt, harmadik stúdióalbumát.

Howard Smith énekes az alábbiképpen közölte az örömhíreket: "29 éven belüli első albumunk szempontjából fontos volt számunkra, hogy a megfelelő "otthonra" leljünk; és ez - úgy érzem - sikerült is. Már a szerződés aláírásától fogve evidens volt számunkra, hogy a Dissonance kiadó stábja végtelen lelkesedéssel áll mindahhoz, amit mi itt elkészítettünk - nem is beszélve mindarról az intelligenciáról és tökéletes infrastruktúráról, amit számunkra biztosítani képesek [...] Nem mellesleg már alig várjuk, hogy kiadhassuk következő albumunkat, ami egy igazi szörnyeteg! És epekedve várjuk már a lemezbemutató turnét is, mivel több mint két éven keresztül vártunk erre - ennyi időbe telt, mire egyenesbe hoztunk mindent. És persze tűkön ülhettek Ti is, mivel igazán ütős évek előtt állunk! Hamarosan megosztunk veletek minden részletet és örömhírt a lemezt és turnékat illetően! Maradjatok türelemmel!".

A brit thrasherek visszatérő, negyedik albuma, a 'The Age of Entitlement' 2019. szeptember 27-én jelent meg, a Dissonance Productions, valamint a Plastic Head kiadók jóvoltából.

Az új album alább látható borítóját az a neves Mark Wilkinson készítette, aki korábban olyan legendáknak dolgozott, mint az Iron Maiden, a Judas Priest és a Marillion. Howard Smith énekes ennek kapcsán így nyilatkozott: "Mark-ot Al Barnes (ex-Venom) mutatta be nekem a tavalyi évben, a Bloodstock fesztivál VIP-részlegében, ahol azon viccelődtünk, hogy vajon milyen lenne, ha egyszer nekünk tervezne lemezborítót... Néhány hónappal később pedig komolyra fordult a dolog, és Howard megalkotta az új lemezborítónkat! Nagyon örülünk, hogy egy ilyen legendás figura vett részt az új album elkészültében. Nekem, mint old-school Marillion-fannak ez mindennél nagyobb öröm!".

Az új lemezre összesen 10 vadonatúj felvétel került fel, melyek Jayce Lewis hangmérnökkel rögzített a banda 2018 második felében és 2019 elején. Az új lemez - ami egy "old-school thrash album, rajta kortárs fordulatokkal és modernkori produkcióval" - megjelent digitális formában, CD-n, LP-n és egyéb exkluzív, limitált változatban.

A legendás Acid Reign legutóbb egy April Fools elnevezésű turnét bonyolított le. Ennek apropójából jelent meg a banda legutóbbi single-dala, illetve a hozzá készült dalszöveges videoklip: a 'The Man Who Became Himself' alább elérhető.

Az új single a nagysikerű 2015-ös 'Plan Of The Damned' című digitális kislemez folytatása. A 'The Man Who Became Himself' (aminek lent látható borítóját Andy Pilkington, a Very Metal Art munkatársa készítette) tehát azt a vonalat viszi tovább, ami a banda visszatérés fémjelezte: egy vérbeli brit thrash-himnuszról van szó!

Az új single itt megvásárolható digitális formában, a lehető legjobb minőségben.

A nagylemezről bemutatták a 'Blood Makes Noise' című számot, ami egy Suzanne Vega-feldolgozás. Ezt a verziót maga az eredeti énekesnő is elismerte: "Az Acid Reign elkészítette a 'Blood Makes Noise' szuper fantasztikus feldolgozását! Hallgassátok meg!".

Az Acid Reign első körben 1985 és 1991 között működött. Ezidő alatt két klasszikussá vált thrash-albumot (1989 - 'The Fear', 1990 - 'Obnoxious') adtak ki. A visszatérés 2015-ben volt esedékes - a frontember, H ekkor egy teljes egészében megújult felállással élesztette újjá bandáját.


29 év után új albummal tért vissza az ACID REIGN - Suzanne Vega-feldolgozást mutatott be a banda
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.