Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

DESCEND INTO DESPAIR - teljes egészében bemutatta új, 'Opium' című albumát a kolozsvári funeral doom banda

2020-06-02
A 2010-ben alakult, román funeral doom metal banda kiadta új albumát.

A Descend Into Despair harmadik stúdióalbuma 'Opium' címmel jelent meg, a banda új partnere, a Funere Records jóvoltából, 2020. május 31-én.

Az 'Opium' a csapat 2014-es debütáló nagylemeze, a 'Bearer of All Storms' és a 2017-es 'Synaptic Veil' album folytatása. Az első két Descend Into Despair albumot a világ minden táján pozitív kritikákkal illették a kritikusok - többek közt az Eternal Terror, a Metal Storm, a Metal Kaoz és a Metal Forces magazinok szerkesztői is nagyra méltatták ezeket a "funeral doom-mesterműveket".

A zenekar friss közleménye így szól: "Soron következő albumunk, az 'Opium' elkészült; most pedig bemutajuk a lemezborítót. Az 'Opium' koncepcionális alapja felfedezhető ezen az illusztráción, ami a festmény és a fotográfia műfajok ötvözetéből született meg. A klasszikus szépséget kevertük modern rögeszmékkel; vagyis az arányosság harmóniáját öntöttük a lét valós formáinak diszharmónikus mivoltába. Vénusz a horror és az emlékezés sírjából támad fel, és a homályos tengerek mélyén születik újjá... Halásan köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a mű megalkotásához - személy szerint Nagy Melindának (aki azt aktmodell volt); Adorján Brigittának (aki a testfestést végezte) és Bába Istvánnak (aki festővásznon kivitelezte elképzeléseinket). A fotográfia és az össz-koncepció Xander Coza műve volt".

Az 'Opium' album a lenti lejátszón hallgatható végig.

Az új album első premiere, a címadó dal hivatalos videója itt elérhető. A kisfilmben Bogdan Neciu és Răzvan Târnovan színészkedik.

Bővebb infók a bandáról a Facebookon érhetők el.


DESCEND INTO DESPAIR - teljes egészében bemutatta új, 'Opium' című albumát a kolozsvári funeral doom banda
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.