Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Immáron a VIO-LENCE felállását erősíti az Overkill eredeti gitárosa, Bobby Gustafson

2020-01-26
Bobby Gustafson - aki 1982 és 1990 között volt az Overkill pengetőse - egy újabb legendás banda tagjává vált.

Gustafson a Vio-Lence zenekarban Ray Vegas gitáros helyét veszi át. Az ex-Overkill gitáros a Vio-Lence február végén induló, észak-amerikai turnéján mutatkozik be a banda színeiben.

"A Vio-Lence szeretne köszönetet mondani Ray Vegas-nak a kemény munkájáért és egyéb tevékenységéért. Az elmúlt egy év a VIO újjáélesztésével telt, és ennek a sikeres folyamatnak Ray fontos tényezője volt. A legjobbakat kívánjuk neki!" - közölte a Vio-Lence.

A banda közleménye így folytatódik: "Bandánk ezen a hétvégén Puerto Ricoban lép fel, négytagú felállásban; új gitárosunk, Bobby pedig február végén csatlakozik hozzánk, a japán, ausztrál, új-zélandi körút alkalmával. Egyébként egyetlen koncert sem marad el; minden a tervek szerint halad".

A legendás Bay Area-beli thrash metal banda, a Vio-Lence az 1988-as debütáló, 'Eternal Nightmare' című lemeze 30. évfordulója alkalmából állt össze a 2019-es évben - minderről bővebben itt írtunk.

Bobby Gustafson a tavalyi évben adta ki önálló projektje, a Satans Taint új lemezét. A második teljes értékű Satans Taint album 'Destruction Ritual' címmel jelent meg 2019. augusztus 2-án, a Megaforce Records jóvoltából. 

Az új albumon - Gustafson - jellegzetes gitár-játéka és pengeéles riffjei mellett - Jim McCourt dob-témáit, valamint Dan Ortega és Paolo Velazquez egyedülálló énekhangját hallhatjuk. A 'Destruction Ritual' felvételei a Powerstation Stúdióban zajlottak - itt vette fel Gustafson az összes gitár- és basszusgitár-témát.

"Célom az, hogy a lehető legjobb zenét adjam ki magamból; illetve az is, hogy visszahozzam a köztudatba az old-school thrash metalk muzsikát, ami tele van csavarokkal és fordulatokkal. A jó nóták mindig is elsőszámú tényezőként voltak jelen az életemben" - nyilatkozta Gustafson.

A 'Destruction Ritual' album borítója és dallistája így néz ki:

01. Sumbel
03. Sorry You Were Ever Born
04. Thorn In My Side
05. End Your Bloodline
06. Skullkrusher II
07. The Chrone Of Vero
08. Desecration
09. Raid Again
10. Strength Beneath The Skin
11. Destruction Ritual
12. Forever Is Nothing
13. Spit On Your Coffin

Az első nyilvános dal, a 'Desecration' alább elérhető. Az új számot Gustafson így jellemezte: "Egy kis old-school thrash és egy kis modern, groove-orientált metal... Tulajdonképpen ez a dal egy fajta utalás arra a 'Drunken Wisdom' című nótára, amit annak idején az 'Under the Influence' albumra írtam. Dimebag Darrell azt mondta, ez a szám nagy hatással volt rá...".

A 2014-ben alakult Satans Taint első albuma 'Axe to the Head of My Enemies' címmel jelent meg 2017-ben. A lemez első öt dala korábbi nóták újrakevert változata (a remaszterizálást az a James Murphy végezte, aki gitárszólójával vendégszerepel az egyik dalban is); a további öt nóta pedig vadonatúj szerzemény.

Az első lemez borítója és tracklistája így néz ki:

01. Asatru
02. Killing Spree
03. He Who Wore The Crown
04. Deliver Me To The Gods
05. Gutpile
06. All Out War
07. Gothic Serpent
08. Battle Of Bravalla
09. Song For The Einherjar
10. The Hammer And The Cross

Az albumot a www.satanstaintmusic.com oldalon lehet megrendelni; az alábbi videóban pedig Gustafson bemutatja, milyen ajándékok és extrák járnak a rendelt példányok mellé:

A jelenleg Floridában élő Robert Wayne Gustafson az Overkill eredeti felállásának volt a gitárosa (korábban a The Dropouts nevezetű formációban zenélt). Ezt követően a Cycle Sluts From Hell, a Grip Inc., az I4NI és a Skrew zenekarokban tűnt fel; később pedig elsősorban session-zenészként játszott különböző helyi klub-bandákban. Legutóbb a New Jersey-beli crossover banda, a Paralysis 2016-os 'You Can't Win' EP-jén játszott vendégszerepet.


Immáron a VIO-LENCE felállását erősíti az Overkill eredeti gitárosa, Bobby Gustafson
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.