Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Stet Howland a METAL CHURCH új dobosa

2017-04-21
A veterán metalbanda bemutatta az elmúlt hónapban távozott Jeff Plate utódját.

"Sokan kérdeztétek, ki fog dobolni bandánkban a nyári koncerten. Nos, a válasz most megérkezett: a W.A.S.P. egykori ütőse, Stet Howland" - közölte a Metal Church.

Howland - aki Jeff Plate utódja - a következőket közölte: "Hello mindenki! Büszkén jelenthetem be, hogy én vagyok az új dobosa minden idők egyik legjobb metalbandájának, a Metal Church-nek.
Egy jóbarátom, a Metal Church basszerosa, Steve Unger keresett fel engem nemrégiben, miután Jeff Plate 12 elkötelezett szolgálat után távozott a bandából. Mint tudjuk, a zenekar előtt egy nagyszabású nyári fesztivál-turné, és további őszi koncertek állnak... Steve tehát felhívott engem. Az első, amit kérdezett, az volt 'Mennyire vagy elfoglalt manapság?'. Nevettem egyet, és visszakérdeztem, miről lenne szól. Azt ugyanis jól tudjátok ti is, hogy állandóan elfoglalt vagyok... Steve ezután közölte velem, hogy Jeff felmondott, nekük pedig sürgősen szükségük lenne egy új dobosra. Azt is hozzátette, hogy új lemezük igencsak jól teljesít; így fontosak számukra a közelgő nyári koncertek. Hirtelen tehát nagyon izgatott lettem!
Hardcore Metal Church rajongóvá akkor váltam, amikor Steve-ék a W.A.S.P.-pel turnéztak 2005-ben. Akkori gitárosunk, Darrell Roberts és én minden egyes koncertjüket végignéztük a küzdőtér széléről, és mondanom sem kell, napról napra odatették magukat a srácok; szétrúgtak minden segget! A dobosuk akkor Kirk Arrington volt, aki szintén egy nagyszerű, tehetséges fickó. Rögtön össze is havaerkodtam vele. Aztán úgy adódott, hogy hozzánk csapódott Jeff Plate, a Metal Church későbbi dobosa is... Jeff egy valódi szörnyeteg - az egyik legkedvesebb fickó, akivel valaha is találkoztam. Így tehát mondanom sem kell, mekkora megtiszteltetés számomra, hogy két ilyen óriási figura helyébe léphetek.
Később Seattle-be repültem, aztán pedig azon kaptam magam, hogy a Metal Church-csel jammelek... Minden azonnal a helyére került - nagyon jót szórakoztunk, az elejétől a végéig gördülékenyen működött minden. Nagyszerű élmény volt! Egyszóval egy kiváló bandáról és fantasztikus csapatról van szó, ami mögött egy rendkívül tehetséges lemezkiadó áll. Mind a mai napig releváns és friss muzsikát produkálnak. El nem tudom mondani, mekkora megtiszteltetés ez számomra!
Köszönöm mindenkinek a támogatást. Nagyon hálás vagyok érte. Szeretlek titeket!
".

A Metal Church április 28-án kiad egy vadonatúj koncertalbumot, 'Classic Live' címmel. A Rat Pak Records jóvoltából megjelenő, Kurdt Vanderhoof gitáros által producelt koncertlemezre kilenc klasszikus Metal Church-nóta koncert-verziója került fel - ezek mindegyikét a banda 2016-os turnéján rögzítették. Erről bővebben itt írtunk.

A veterán zenekar a tavalyi évben tért vissza egy korábbi felállásával, amiben a visszatérő Mike Howe énekes szerepel. A banda 2016. március 25-én adta ki új, 'XI' című albumát (amiről bővebben itt írtunk), amit azt megelőzően néhány héttel mutattak be először a közönség előtt, a washingtoni Aberdeen-ben. Később a banda számos európai és amerikai fesztiválon is fellépett; ezt követően pedig az Armored Saint-tel és a Megadeth előzenekaraként turnézott. Az idei turné beosztása itt érhető el.


Stet Howland a METAL CHURCH új dobosa
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.