Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

OPERUS - itt a kanadai all-star szimfónikus metal-projekt új videoklipje, a 'Lost'!

2021-10-18
A Pride & Joy Music kiadó egy évvel ezelőtt, 2020. június 19-én adta ki az Operus új, 'Score of Nightmares' című stúdiólemezét, amiről most friss klipet mutattak be.

Az Operus világ-klasszis performansz-stílusa egy vérbeli metalbanda és egy teátrális színpadi produkció drámai elegye. A banda egyedülálló hangzása egyaránt izgalmas és katartikus. A hat professzionális zenész alkotta Operus fellépett mér a világ minden táján, neves metalbandák társaságában, valamint szimfónikus nagyzenekarok / kamarazenekarok közreműködésében egyaránt.

2019-ben eljött az idő, hogy a projekt felvegye és kiadja második teljes értékű nagylemezét; a 2017-es 'Cenotaph' folytatását. Az Operus ennek érdekében 2019-ben tért vissza a Silver Wings Stúdióba, ahol 2020 nyarára megszületett az új, 'Score of Nightmares' című album, melyet a csapat új kiadója, a Pride & Joy Music dobott piacra, 2020. június 19-én.

"Új lemezünk munkálatai előző albumunk, a 'Cenotaph' gyakorlatától eltérő módon zajlottak" - nyilatkozta korábban Wojtek Sokolowski basszusgitáros. "A 'Cenotaph' dalait rendre újra átdolgoztuk, átírtuk, újrarögzítettük... ebben az esetben azonban már egy kész anyaggal vonultunk stúdióba, és már a legelején tisztában voltunk vele, hogyan is fog szólni ez a lemez. Habár sok időt töltöttünk a 'Score of Nightmares' előkészítési munkáival, meglehetősen természetes, gördülékeny módon zajlott az egész folyamat. A kreativitás elárasztotta a stúdiót, és a dalok intenzitása még minket is meglepett. Nagyon izgalmas volt ez az egész, és reméljük, Nektek is tetszeni fog, amit hallotok!".

A 'Score of Nightmares' "a sötétség, a pompa és a misztikum" jegyeit egyaránt magán viseli, mind zenei, mind pedig vizuális tekintetben. Az alább látható lemezborítót a Drake Mefestta Designs készítette. Az album "minden dala új történet mesél; új kalandra hívja a hallgatót".

A tracklista:
01. Overture of Madness
02. Phantasia
03. Lost
04. Dance With Fire
05. Echoes
06. Where Falcons Fly
07. Nightmares
08. Book of Shadows
09. The Mirror
10. Ruin
11. La Llorona

Az új albumot itt lehet megrendelni.

Frissen megjelent a 'Lost' című szám hivatalos videója, amit Joe Lyko (Dark Moon Productions) rendezett. Vendégként Bunny Noire tűnik fel a klipben, a "Lost Girl" szerepében.

2021 júliusában elején megosztották a legutóbbi videoklipet a lemezről, ami a 'The Mirror' című számhoz készült. Íme a premier:

Lentebb továbbá elérhető az Operus első új single-dala / videoklipje, az új album első ízelítője, a 'Where Falcons Fly':

2019 májusában, a Dark Star Records és a Boonsdale Records közreműködésében mutatták be az Operus legutóbbi single-dalát / videoklipjét, a 'La Llorona'-t (ez a dal szintén felkerült az új nagylemezre). Ezzel egyidőben jelentették be azt is, hogy az Operus augusztus elején fellép a német Wacken Open Air fesztiválon, ami hivatalosan is teltházas esemény volt (több mint 50 ezer metal-rajongó volt jelen).

A Dark Star Records négy évvel ezelőtt kötött lemezszerződést a torontói Operus-szal, ami egy nagyszabású epikus / szimfónikus / teátrális metal-projekt, néhány neves kanadai zenész részvételével. Az Operus egyes tagjai és a kollektív együttes - a 2005-ös megalakulás óta - világszerte számos metalbandában és szimfónikus kamarazenekarban megfordultak. Közösen felléptek már Észak-Amerika-, Európa- és Ázsia-szerte is. Zenei tudásuk több évtizednyi tapasztalatra, elkötelezettségre, és egyetemi / konzevatóriumi mesteri elismerésre épül. A banda egyes tagjai az évek során emellett olyan előadók társaságában stúdióztak és koncerteztek, mint a Trans-Siberian Orchestra (Robin Howe), az Annihilator (Oscar Rangel), a Skull Fist (J.J. Tartaglia) és az Eclipse Eternal (Wojtek Sokolowski).

Az Operus első kiadványa, az 'Opus I' című EP 2015 novemberében jelent meg; két évvel később pedig felvették debütáló nagylemezüket, ami 'Cenotaph' címmel jelent meg 2017. október 13-án a világ minden táján, a Dark Star Records gondozásában, valamint az MVD Entertainment és a Sony Music forgalmazásában. A rendeléseket itt lehet leadni.

A tracklista:
01. Silver Spell
02. Steel Against Steel
03. Colosseum
04. Sands Of Time
05. Fate's Pantomime
06. Wretched Play
07. Cenotaph
08. Maya & The Wolf
09. La Catedral
10. The Return

"A 'Cenotaph' egyfajta megemlékezés azokról az írókról és költőkről, akiket életükben nem ismertek el; vagyis soha sem érezhették csodálatos munkássuk óriási hatását" - közölte korábban a zenekar az album kapcsán. "A koncepciót és az album címének inspirációját egy budapesti szobor adta: a Vajdahunyad várával szemben álló Anonymous; azaz egy ismeretlen krónikás, aki III. Béla király udvarában élt és alkotott. A dalszövegek ettől függetlenül nem egyetlen specifikus ötlet köré épülnek; annál inkább több történet és legenda mozaikjaként funkcionálnak, megfestvén ezzel egy különleges képet a hallgatók elméjében".

Lentebb elérhető az első rövid album-előzetes, valamint megtekinthető a 'The Return' dal hivatalos szöveges videója és a 'Fate's Pantomime' kisfilmje.

Az Operus jelenlegi felállása így néz ki:

David Michael Moote - ének
Robin Howe - cselló / vokál
Rob Holden (Conquer, ex-Vital Remains) - gitár 
Oscar Rangel (Mastery, ex-Annihilator) - gitár / vokál / hörgés
Wojtek Sokolowski (ex-Panzerfaust, ex-Eclipse Eternal) - basszusgitár / vokál
J.J. Tartaglia (Skull Fist) - dobok

Az Operus Facebook-oldala itt érhető el.


OPERUS - itt a kanadai all-star szimfónikus metal-projekt új videoklipje, a 'Lost'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.