Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Itt a DEAD LORD új dala és videoklipje, a 'Later From Allen St.'!

2020-08-22
A svéd klasszikus hard rock banda 'Surrender' címmel ad ki új albumot idén szeptemberben.

A 2017-es 'In Ignorance We Trust' album folytatásaképpen megjelenő 'Surrender' albumot a Century Media Records adja ki, 2020. szeptember 4-én.

A banda a következőket közölte az új lemez kapcsán: "Elkészültünk negyedik, 'Surrender' című nagylemezünkkel, ami Robert Pehrsson hangmérnökkel (Robert Pehrsson’s Humbucker, Death Breath, Dundertåget/Thunder Express, stb.) tettünk halhatatlanná az utókor számára, a stockholmi Humbucker Stúdióban. Rettentően szerény véleményünk szerint ez az eddigi legjobb albumunk; ez fogja a legjobban leolvasztani a bőrt az arcotokról".

"Az új dalokat a következőképpen komponáltuk és rögzítettük: Hakim Krim megírta és szólógitáron feljátszotta a saját témáit és felénekelte szívszaggató vokáljait, majd jött Martin Nordin, akinek közép-tempós gitár-játéka és angyali háttér-vokálja bebiztosította a harmóniát. Őt követte Adam Lindmark, aki állatias ösztöneit fejezi ki ezekkel az őrületes dob-témákkal. A mennydörgés-szerű, groove-os és ritmusos elektromos basszusgitárt pedig Mr. Krim és Mr. Nordin vette kézbe, felváltva".

Ebből a felállásból kiderül, hogy a Dead Lord megvált előző gitárosától, Olle Hedenström-től. Lévén ezentúl Martin a banda ritmusgitárosa, a Dead Lord-nak be kellett mutatnia egy új tagot: ő nem más, mint "a mítikus Ausztrália arany-partjairól származó" Ryan Kemp, aki hivatalosan is átveszi a basszusgitáros-posztot.

A szeptemberben megjelenő 'Surrender' album egy "minden magában foglaló, stílusos szólókkal, ízes gitár-témákkal és alapvetően fülbemászó zenei megoldásokkal telepakolt benzin-töltet a Dead Lord gáztartályában". A 'Surrender' "magán viseli a Dead Lord minden jellegzetes stílusvonását, mely egyszerre hajaz a múltra és szól modernül; egyúttal pedig mindaz a mágikus kölcsönhatás és mennydörgés-szerű erő jellemzi, ami a banda koncertjeit is meghatározza".

A tracklista:
01. Distance Over Time
02. Letter From Allen St.
03. Authority
04. Evil Always Wins
05. Messin’ Up
06. Dark End Of The Rainbow
07. Bridges
08. The Loner’s Way
09. Gonna Get Me
10. Dystopia
11. Hands Down (Moon Martin feldolgozás)
12. Moonchild (Rory Gallagher feldolgozás)
13. I staden som aldrig slumrar till (a 'Letter From Allen St.' svéd nyelvű változata)

Az album előrendelési infói itt érhetők el. A lemez exkluzív, limitált változatai három bónusz trackkel felszerelve jelennek meg (ezek a 11-13-as számok).

Lentebb elérhető az első új single-dal, a 'Distance Over Time'. Ez a szám kiváló példázata mindannak, ami az új album hallható: valódi, őszinte, erős, lényegretörő rockmuzsika.

Az új single-dal megrendelhető digitális formában, valamint hét-hüvelykes bakeliten egyaránt. A single LP-változatának B-oldalán a 'They!' című szám koncert-verziója hallható, amit 2017-ben rögzítettek, az Immerhin Würzburg színpadán.

Újonnan megjelent a 'Surrender' album második hivatalos single-dala, az 'Evil Always Wins'. Ennek kapcsán így szól a banda közleménye: "Vigyázzatok, itt az újabb rock-őrület! Ezúttal olyan riffekkel szolgálunk nektek, melyek a rockzene klasszikus korszakát idézik: ikergitárok, melyek rendkívüli módon leolvasztanak minden arcot. Az a tény pedig, hogy Joseph Tholl háttér-vokálozik, a legízesebb hab a rock-tortán; szóval azt ajánljuk nektek, hogy dőljetek hátra, és hagyjátok, hogy lüktessen a dobhártyátok. Közben pedig fogjátok fel, hogy nincs ellenállás, mert AZ ÖRDÖG MINDIG GYŐZ!".

A harmadik single, a 'Messin' Up' szöveges klip formájában jelent meg - íme a premier:

A negyedik kislemez-nóta, a 'Later From Allen St.' hivatalos klipje itt érhető el:

A Dead Lord jövőbeni turné-beosztása a Facebookon érhető el.


Itt a DEAD LORD új dala és videoklipje, a 'Later From Allen St.'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.