Normál verzió

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

TETRARCH - itt az új dal és videoklip: 'I’m Not Right'!

2020-06-18
A kaliforniai metalcore banda várhatóan ősszel adja ki új, 'Unstable' című második nagylemezét.

A Tetrarch Dave Otero (Cattle Decapitation, Allegeon, Khemmis) producerrel rögzítette 'Unstable' című albumát, ami egy "intenzív riffekre és lüktető dob-ritmusokra alapozott, sötét vibrálású, kísérteties refrénekkel felszerelt, modern hard rock-anyag".

A Tetrarch 2017-ben futott be, miután megjelent első nagylemezük, a 'Freak' (aminek szintén Dave Otero) volt a producere. Ez az album rögtön felkerült számos iTunes-listára, és a 200-as Billboard-on is előkelő helyen végzett (3. lett a metal-toplistán és 17. a rock-charton). Elsőszámú single-daluk a 'Freak' szintén nagy sikereket aratott: több rádió - köztük a neves Sirius/XM - is rendszeresen játszotta a számot. A banda ezt követően neves fesztiválokon lépett fel és komoly bandák előzenekaraként turnézott az Államokban.

"Minket nem érdekel senki véleménye, és nem hat meg senki... ez a hozzáállás pedig erősen érezhető az új lemezen" - nyilatkozta Diamond Rowe gitáros. "Az új album megtestesít mindent, amiről az úgynevezett "keményzene" szól - érzésünk szerint imádni fogják az dalokat az emberek, mert valamilyen formábn ők is kötődnek majd hozzájuk. Mindannyian nagyon izgatottak vagyunk, hogy hamarosan a világra szabadíthatjuk ezt az anyagot!".

Josh Fore gitáros-vokalista hozzátette: "Dalok tekintetében ezen a lemezen kihoztuk magunkból a maximumot. Nagyon büszke vagyok arra, amit megalkottuk. Ez a lemez kemény, fülbemászó, de ugyanakkor tagadhatatlanul TETRARCH, és most végre rászabadítjuk a világra!".

Hamarosan közzéteszik az új album első részleteit...

Az 'Unstable' első single-dala, az 'I’m Not Right' lentebb elérhető hivatalos videoklip formájában. "Ez volt az első dal, amit megírtuk az 'Unstable' albumra. Az intro-riff meglehetősen természetes módon íródott; szinte magától jött elő belőlünk" - közölte Rowe. "Egy kemény és dühös hangzású nótáról van szó, ami fantasztikusan szól, és remekül megalapozza a többi dal hangulatát. Dalszöveg tekintetében azt a pillanatot magyarázzuk, amikor egy adott személy belenéz a tükörbe, és nem tetszik neki, amit viszontlát. Ahelyett, hogy negatív érzelmeket halmoznánk,  itt az 'I’m Not Right', aminek célja, hogy megváltoztassa az egyén helyzetét, gondolkodásmódját, és kihozza belőle a lehető legjobbat".

Az új single megvásárolható digitális formában. Íme a klip-premier és az "így-készült" videó:

A Tetrarch legutóbbi albuma 'Freak' címmel jelent meg 2017. szeptember 29-én. Lentebb ízelítőképpen meghallgatható a 'Break The Trend' című single, valamint megtekinthető a címadó dal hivatalos videoklipje.

"A 'Freak' alapvetően azokról a dolgokról szól, amit az emberek különösnek, bizarrnak tartanak benned" - nyilatkozta korábban Diamond Rowe szólógitáros. "Gondolom, rám is sokan azt mondanátok, őrült vagyok. És az tény is, hogy nem vagyok az a tipikus gitáros, akit egy átlagos metalbandában elképzelnétek! De őszintén: nekem ez jó érzés. Szeretem látni az emberek arcát, amikor egy beszélgetés után kiderül, valójában mekkora metalista vagyok; arról nem is beszélve, milyen nagy öröm látni, ahogy rám csodálkoznak színpadi performansz közben. Tulajdonképpen sokan kívülállónak tartanak engem - egy valódi "freak"-nek -, de nekem ez tetszik; én ennek örülök. Új albumunk tehát azoknak szól, akik - hozzánk hasonlóan - bátran felvállalják személyiségüket".

"Hatalmas élmény és privilégium volt Denver-ben rögzíteni ezt a lemezt, Dave Otero közreműködésében" - teszi hozzá Rowe. "Kreatív tekintetben azon vagyok, hogy minden egyes kiadványunkkal túlnőjük magunkat; ezért ezen az albumon is rengeteg különféle hatást gyűjtöttünk össze; új dolgokat próbáltunk ki - olyasmiket, amit korábbi felvételeinket nem hallhattatok. Ez óriási kihívás volt önmagunk számára is, de mondanunk sem kell: rendkívül meg vagyunk elégedve a végeredménnyel. Némely tekintetben ez a lemez súlyosabb bárminél, amit korábban műveltünk, de más szempontból kísértetiesebb és hátborzongatóbb hangvételű is. Szerintem mindenki megtalálja a magának valót ezen az anyagon".

A tracklista:
01. Freak
02. Spit
03. Pull the Trigger
04. Mary
05. Oddity
06. Break the Trend
07. Please Let Me Be
08. Torn Apart

Az album a megjelenést követően több iTunes-toplistára is felkerült: a metal-chart 3. helyén és a rock-chart 17. helyén debütált - ez pedig igencsak elismerésre méltó, már önmagában azért is, mert egy teljes egészében kiadóktól független kiadványról van szó.

Bővebb infók a bandáról és a jövőbeni koncertekről a Tetrarch Facebook-oldalán találhatók.

Nemrég megjelent az 'Oddity' kisfilmje is:


TETRARCH - itt az új dal és videoklip: 'I’m Not Right'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.