Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

VADER - május elsején lát napvilágot a 'Solitude in Madness' album; itt az új előzetes!

2020-04-30
A lengyel death metal-veteránok következő nagylemeze 2020. május 1-én jelenik meg, a Nuclear Blast jóvoltából. Itt a második single-dal!

A Vader a brit Grindstone Stúdióban rögzítette új, 16. sorlemezét. A 'Solitude in Madness' producere és hangmérnöke Scott Akins volt. A felvételek a Suffolk-beli Grindstone Stúdióban zajlottak, 2019 második felében.

"A Vader sosem pihen! Ilyen egyszer sem fordult elő fennállásuk 37 éve során. Már a Kommunista Lengyelország figyelő szeme előtt is szuper-agresszív thrash zenét játszottak; azóta pedig többször is körbeturnézták a világot, és kialakítottak egy hatalmas, mániákus rajongótábort. A Piotr “Peter” Wiwczarek vezette csapat számára továbbra sincs leállás. Az erő és a tempó továbbra is a Vader hajtóerejének két legfontosabb eleme".

"Az emberiség sosem tanul a múlt leckéjéből" - kezdte közleményét Wiwczarek. "Úgy érzem, a nyomás a világban egyre csak nő és nő. Az emberek elfelejtették, milyen a valódi fájdalom - mármint egy szélesebb körű, nagyobb szemszögből. Az újabb generációk nem tisztelik a régebbi generációkat, és azt is megkockáztatom, hogy saját magukat sem. Mindennapi életünk a TV előtt zajlik - lélek már sehol nem maradt. Minden kiüresedett. A technológia kiszívja belőlünk az embert. Jelen pillanatban több magányos ember él a Földön, mint korábban bármikor, de ugyanakkor mégis fontosnak tartjuk, hogy a technológia révén egyfolytában kapcsolatban legyünk egymással. Ez őrület! Tulajdonképpen innen ered az új album, a 'Solitude in Madness' címe is. Ezeket a témákat az albumon természetesen a szokásos "Vader-módon" vázolom fel. Jó érzés kiadni magamból ezeket a dolgokat vérbeli death metal-nóták révén!".

A 'Solitude in Madness' alább látható borítóját a legendás death metal-művész, Wes Benscoter (Autopsy, Cattle Decapitation) készítette:

A tracklista:
01. Shock And Awe
02. Into Oblivion
03. Despair
04. Incineration Of The Gods
05. Sanctification Denied
06. And Satan Wept
07. Emptiness
08. Final Declaration
09. Dancing In The Slaughterhouse
10. Stigma Of Divinity
11. Bones

Az új album megjelenik CD-n limitált bakeliten, dupla lemezes digipakban, digitálisan, valamint különféle merchandise termékek formájában - minderről bővebb infók itt érhetők el.

Az első friss single-dal / szöveges videó, a 'Shock And Awe' lentebb elérhető.

"Nagyon izgatottak vagyunk, hogy végre megmutathatjuk mindenkinek, hogyan szól az új album! A 'Shock And Awe' a 'Solitude in Madness' nyitó-dala, és egyértelműen benne van minden, amit a Vader-től elvárnátok: gyorsaság, agresszió és könyörtelen brutalitás. Az albumot egyébként már egy jóideje felvettük, de a kiadással kapcsolatos folyamat egy kissé elhúzódott, ezért türelmet szeretnénk kérni Tőletek. Az pedig már biztos, hogy ezt az őrületes dalt eljátsszuk a soron következő USA / Kanada-turné minden állomásán. És persze még több poklot szabadítunk Rátok a közeljövőben...".

A 'Shock And Awe' és a 'Bones' dalok gitáros playthrough-videó formájában is megjelentek:

Újonnan megjelent az 'Into Oblivion' című szám hivatalos videoklipje is:

Az album munkálatait összefoglaló videó-sorozat első két része - amiben a frontember nyilatkoztik a munkálatok és a dalszerzés kapcsán - itt érhető el:

A Vader - felvezetvén a következő nagylemezt - 2019-ben kiadott egy 'Thy Messenger' című EP-t. Ezt így kommentálta akkoriban a banda: "VADERMÁNIÁKUSOK! Ezúton szeretnénk bejelenteni egy új Vader-albumot; méghozzá egy EP-t, ami a 'Thy Messenger' címet viseli. Az új mini-album négy számot tartalmaz abból az ötből, amit az utóbbi időben szalagra vettünk. Ezeket a nótákat január és február folyamán rögzítettük, a híres, Białystok-beli Hertz Stúdióban, a Wiesławski-fivérek felügyelete alatt".

"Alább megtekinthetitek az EP borítóját, amit Wes Benscoter festett - ő az a művész, aki legutóbb a De Profundis fantasztikus albumát is illusztrálta; emellett pedig olyan bandákkal dolgozott a múltban együtt, mint a Slayer, a Kreator, vagy a Sinister. Az új lemezt 2019. május 31-én adjuk ki - ezzel egyidőben pedig készül az új Vader-nagylemez is. Ez utóbbi megjelenése 2020 tavaszára várható; méghozzá a következő címmel: 'Solitude in Madness'. Hamarosan jönnek a friss hírek!".

A 'Thy Messenger' EP-re felkerült egy 'Grand Deceiver', egy 'Emptiness' és egy 'Despair' című szám; a 'Litany' album címadó dalának újrarögzített változata; valamint egy klasszikus Judas Priest-dal, a 'Steeler' feldolgozása.

Az EP rendeléséről bővebb infók az alábbi képre kattintva érhetők el:

Az EP 'Grand Deceiver' című dala, valamint a Judas Priest-féle 'Steeler' feldolgozásának szöveges videója itt érhető el:

A Vader legutóbbi, 'The Empire' című stúdiólemeze 2016. november 4-én jelent meg, a Nuclear Blast gondozásában. Az album - amit a úgyszintén a Hertz Stúdióban vett fel a banda, Wojtek és Slawek Wiesawski producelésében - borítóját a legendás Joe Petagno (Sodom, Motörhead, Pink Floyd, Led Zeppelin, stb.) készítette. Minderről bővebben itt írtunk.

A Vader jövőbeni turné-beosztását itt lehet megtalálni.


VADER - május elsején lát napvilágot a 'Solitude in Madness' album; itt az új előzetes!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.