Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Itt az új POWERMAN 5000 album friss videoklipje, a 'Strange People Doing Strange Things'!

2020-09-15
Az amerikai indusztriális metal banda nemrég új, világraszóló lemezszerződést kötött a Cleopatra Records kiadóval, ahol néhány hete megjelenhetett új stúdiólemezük.

Az 1999-es 'Tonight the Stars Revolt!' albummal befutott Powerman 5000 zenekar a lemezen szereplő 'When Worlds Collide' sláger megjelenése óta számos nagysikerű, izgalmas albumot tett le az asztalra, bejárván a space-rock, az indusztriális metal és a punkzene műfajai közti teljes palettát. Legutóbbi nagylemezük, a 'New Wave' 2017-ben jelent meg, de a 2011-es 'Copies, Clones & Replicants' album volt az, ami valójában felhívta a bandára a Cleopatra Records figyelmét. Ennek az új közreműködésnek az eredménye lett a PM5K friss stúdióalbuma, a 'The Noble Rot', ami 2020. augusztus 28-án jelenhetett meg.

A frontember Spider korábban elmondta: "Rendkívül boldogok vagyunk, hogy szerződést köthettünk a Cleopatra Records-szal, amely kiadó piacra dobja nyár végén új, 'The Noble Rot' című albumunkat. Érzésünk szerint letettünk az asztalra karrierünk valahavolt legváltozatosabb, legérdekesebb lemezét. Emellett pedig minden rubrikát kipipáltunk a Powerman 5000 különös univezumában, és már alig várjuk, hogy mindenki hallhassa ezt az albumot!".

A 'The Noble Rot' album megjelent CD-n, LP-n és digitális változatban. A rendeléseket itt lehet leadni. Íme a borító és a dallista:

01. Cannibal Killers That Kill Everyone
02. Brave New World
03. Play God Or Play Dead
04. Black Lipstick
05. Special Effects
06. Let The Insects Rule
07. Movie Blood
08. Strange People Doing Strange Things
09. We Got The Beat
10. VHS

Az első single-dal, a "goth club-hatású" 'Black Lipstick' lentebb elérhető hivatalos videoklip formájában. Ez a dal egyfajta főhajtás a '80-as évek dark-zenei színtere (Depeche Mode, The Cure, Siouxsie Sioux, stb.) előtt, de ugyanakkor egy súlyos és basszus-központú nóta, ami bemutatja "Spider One frontember egyéjszakás, romantikus élményét".

Az énekes elmondta: "Azt hiszem, ez volt az első dal, amit megírtuk az új lemezre; vagyis ezzel a nótával alapoztuk meg az egész album hangzásvilágát. Egy kicsit experimentálisabb és elektronikusabb tehát ez a lemez az előzőhöz képest. Talán Peter Murphy-t próbáltam imitálni vokálok tekintetében...".

Később megjelent a 'Brave New World' című single-dal hivatalos videoklipje is, ami itt tekinthető meg:

Szeptember közepén pedig bemutatták a 'Strange People Doing Strange Things' című szám hivatalos kisfilmjét is, amiben "Don Hertzfeldtian minimalista figurái elegyednek a David Cronenberg-féle test-horrorral és különféle, popkulturális utalásokkal; sci-fi hősökkel, klasszikus filmes szörnyekkel; gonosz földönkívüliekkel, drogok filmszínészekkel... Ezt a videoklipet közel 3000 különálló rajz összevágásával valósították meg, egy többhónapos munka eredményeképpen.

A legutóbbi PM5K album 'New Wave' címmel jelent meg, 2017. október 27-én.

Spider One énekes annak idején elmondta: "Egy kicsit mocskosabb stílust vettünk fel ezen a lemezen. Sokkal jobban odahasítunk, mint az előző két album esetében! Célunk ezúttal az volt, hogy a koncertjeink nyers zaját elevenítsük fel a stúdióban; kaotikussá téve ezzel az egész anyagot”.

Hogy miért lett 'New Wave' az album címe? Spider röviden így válaszol: “Talán azért, mert new wave banda lennénk? Nos, maradjunk inkább annyiban, hogy több a közös bennünk a Devo-val, mint Dio-val”...

A Powerman 5000 ettől függetlenül továbbá is a tőle megszokott rock / metal / industrial / rap / punk elegyet prezentálja, néhány innovatív és végtelenül kreatív, úttörő kompozíció formájában. Olyan dalcímekkel, mint pl. a 'David F**king Bowie',  a 'Cult Leader' és a 'Sid Vicious In A Dress', az új album minden bizonnyal totálisan kielégíti majd a régi rajongókat, egyben elcsavarja az újak fejét!

A 'New Wave' a Powerman 5000 11. hivatalos kiadványa. 1992-es megalakulásuk óta olyan nagysikerű, klasszikussá vált albumokat, mint a platina 'Tonight the Stars Revolt!', vagy a legutóbbi toplistás 'Builders of the Future' (amiről bővebben itt írtunk).

A 'New Wave' album első előzeteseként jelent meg a 'Sid Vicious In A Dress' című szám.
Az énekes elmondta az új single kapcsán: “Legegyszerűebben úgy jellemezhetném ezt a nótát, mint egy őrült szerelmes dal; de valójában azokról a dolgokról szól, amelyek fájdalma örömet és élvezetet okoz nekünk. Arról a pillanatról, amikor maradsz, pedig futnod kéne. Az éve során Sid Vicious a káosz és az önpusztítás poszter-figurájává vált; én pedig ezt a karaktert formáltam egy gyönyörű lánnyá. De a szám címe egyébként mindent elmond...".

A tracklista:
01. Footsteps And Voices
02. Hostage
03. Sid Vicious In A Dress
04. David F**king Bowie
05. Cult Leader
06. No White Flags
07. Thank God
08. Die On Your Feet
09. Get A Life
10. Run For Your Life

Később megjelent a 'Cult Leader' című szám hivatalos videója is. Spider One ennek kapcsán elmondta: “Manapság a szekták korszakát éljük. És itt már nem csak Charles Mason-okról vagy Jim Jones-okról van szó... Itt Trump van, Taylor Swift van, Kardashian van, Kilo-kibaszott-Ren, meg ilyenek vannak! Ez a közösségi média. Iratkozz fel! Lájkolj! Kövess! Kövess! Kövess! Bedobom a kalapomat a ringbe, hogy én lehessek a ti Szekta-vezéretek. #drinkthekoolaid”.

Egy nappal a megjelenés előtt a banda a teljes albumot közzétette, valamint bemutatta a 'David F**king Bowie' dal videoklipjét. A néhai David Bowie szellemét megidéző szám kapcsán Spider elmondta: "Bowie kiváló példája volt annak, hogyan kell ezt csinálni! Műfajokon átívelő, egyedi stílusához viszonyítva mindenki más átlagosnak tűnt. Ez a dal tulajdonképpen egy hatalmas köszönet neki".


Itt az új POWERMAN 5000 album friss videoklipje, a 'Strange People Doing Strange Things'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.