Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Itt az ötödik videoklip a HEADSTONES együttes 'Peopleskills' albumáról: 'Part Of Me'!

2020-02-20
A Hugh Dillon frontember által vezetett, veterán kanadai hard rock banda nemrég kiadta vadonatúj stúdiólemezét.

A 2017-es 'Little Army' album sikereit meglovagolva, a Headstones együttes nemrég újra bevonult egy Kingston-beli stúdióba, hogy megírja és felvegye következő nagylemeze dalait.

A zenekar új albuma 'Peopleskills' címmel jelent meg, a Cadence Recordings / Known Accomplice kiadók jóvoltából.

"A 'Peopleskills' dalszövegek és dallamok lebilincselő összefonódása. Ez egy kőkeményen őszinte lemez, ami tökéletesen reprezentálja dalszerzői, zenészi és baráti evolúciónkat" - közölte a banda.

Az albumról mindeddig öt videoklip jelent meg: a 'Dimes And Pennies', a 'Leave It All Behind', a 'Damned', a 'Horses' és a 'Part Of Me' - lentebb ezek megtekinthetők.

A 'Peopleskills' albumot nem mellesleg jelölték a kanadai JUNO Awards 'Az év rock albuma' kategóriájában (immáron ez a zenekar ötödik JUNO-jelölése). Ennek örömére a Headstones 2020. március 27-én piacra dobja az új album LP-változatát (ami a valahavolt legelső Headstones-bakelitlemez lesz).

A nagylemez Bathouse Stúdióban zajlott munkálatai közben egy Gordon Lightfoot-klasszikus, a 'The Wreck Of The Edmund Fitzgerald' feldolgozását is rögzítette a csapat. Az ikonikus dal az 1975 novemberében elsüllyedt SS Edmund Fitzgerald hajó tragédiáját mutatja be - a kanadai folk-rockzenész Lightfoot dalai közül ez az egyik legnagyobb közönség-kedvenc; a Headstones pedig a legenda előtti tisztelgésképpen dolgozta át a dalt, és forgatott hozzá hivatalos videoklipet.

A feldolgozás bónusz track-ként helyet kapott a 'Peopleskills' fentebb említett, limitált bakelites kiadásának, amire itt lehet leadni az előrendelést.

A Headstones napjainkban is Kanada egyik legkeményebben dolgozó, legsikeresebb hard rock bandájának számít. Az 1987-ben alakult együttes debütáló albuma, a 'Picture of Health' (1993) az ország zene-történelmének egyik legsikeresebb rock-lemeze: a platina minősítésű album több mint százezer példányban kelt el, és olyan világhírű slágerek szerepeltek rajta, mint a 'When Something Stands For Nothing', a 'Cemetery', a 'Tweeter And The Monkey Man' és a 'Three Angels'.

A Headstones három évtizedes karrierje során további hét stúdióalbumot adott ki; nevéhez számos toplistás single-dal köthető. Intenzív és autentikus performansz-stílusuk továbbra is az egyik legfontosabb ismertetőjelük. Slágerek hard rock-nótáik - melyek kemény riffekkel és brutálisan őszinte dalszövegekkel vannak felszerelve - 2017-ben egy 'Little Army' című albumon teljesedtek ki (erről bővebben itt írtunk).


Itt az ötödik videoklip a HEADSTONES együttes 'Peopleskills' albumáról: 'Part Of Me'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.