Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

HEXX - 'Entangled in Sin' című albummal tér vissza a legendás Bay Area-beli metalbanda; itt az új dal!

2020-09-02
A legendás "US-power thrasherek" 2017-ben két albumra szóló lemezszerződést kötöttek a német High Roller Records-szal. Az újjáalakulás utáni második nagylemezt idén fogják kiadni.

A banda ezúttal is Bart Gabriel (Crystal Viper, Burning Starr, Mythra) producerrel dolgozott 12 vadonatúj dalon, vagyis egy teljes értékű nagylemezen, ami egy gyökerekhez - pontosabban a klasszikus 'Under the Spell és 'No Escape' albumok stílusához - való visszatérés lesz. Az új anyagot 'Entangled in Sin' címmel látták el; a 2017-es 'Wrath of the Reaper' folytatása lesz - megjelenése 2020. szeptember 25.-re várható. A Tim Narducci (Forbidden, Militia) által kevert és Patrick W. Engel (Destruction, Agent Steel) által maszterizált album CD-n, digitálisan és bakeliten is elérhető lesz.

A Hexx jelenlegi felállását az alapító, Dan Watson gitáros vezeti. A mikrofon mögött Eddy Vega énekes áll; míg ritmusgitáron Bobbie Wright (Brocas Helm) működik közre. A felállást a bandához 2018-ban csatlakozott Don Wood basszusgitáros, valamint az a John Shaffer dobos teszi teljessé, aki első körben 1986 és 1995 között volt a csapat tagja (és 2014-ben tért vissza).

A visszatérő, 'Wrath of the Reaper' (2017) című Hexx lemez folytatása, az 'Entangled in Sin' borítóját ezúttal is a neves olasz művész, Roberto Toderico (Sinister, Asphyx, Tygers Of Pan Tang) tervezte.

A tracklista:
01. Watching Me Burn
02. Entangled In Sin
03. Vultures Gather Round
04. Beautiful Lies
05. Power Mad
06. Internal Enemy
07. Strive The Grave
08. Touch Of The Creature
09. Wise To The Ways World
10. Over But The Bleeding
11. Signal 30 I-5 (bónusz track)
12. Night Of Pain (bónusz track)
13. Terror (bónusz track)

"Új albumunk színtiszta, '80-as évekbeli, Bay Area stílusú power / thrash metal zenét tartalmaz, melyet olyan tapasztalt művészek adnak elő, akik a heavy metal történelem legjelentősebb és legklasszikusabb időszakában kezdtek el zenélni" - nyilatkozta a gitáros / alapító Dan Watson. "Nagyon büszkék vagyunk erre a lemezre!".

Alább ízelítőképpen meghallgatható a 'Vultures Gather Round' című szám:

A nagylemez megjelenését megelőzően - 2020. augusztus 21-én - a Hexx együttes kiadott egy 7 hüvelykes bakelit-kislemezt is, melyen két régi klasszikus dal, a 'Night Of Pain' és a 'Terror' újrarögzített változata található meg. Ez a két tétel bónuszként felkerült a nagylemezre is.

A 'Night Of Pain' 2020-as verziója már meg is hallgatható:

Az 1983-ban (eredetileg Paradox néven) alakult Hexx együttest a szakértők a '80-as évek San Francisco-i Bay Area területének egyik legeredetibb metalbandájaként definiálják. Annak ellenére, hogy a kezdetekben a csapat elv- és honfitársaikhoz (Metallica, Exodus, Death Angel, stb.) hasonló zenét játszott, a '90-es években death metalra váltottak. Az 1995-ös feloszlást követően, 18 évvel később, 2013-ban álltak újra össze, többé-kevésbé az eredeti tagokkal.


HEXX - 'Entangled in Sin' című albummal tér vissza a legendás Bay Area-beli metalbanda; itt az új dal!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.