Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

CRADLE OF FILTH - teljes egészében elhangzik az európai turnén a klasszikus 'Cruelty and the Beast' album

2019-01-30
A veterán brit extrém metal banda a legendássá vált album 20. évfordulója alkalmából indul európai turnéra.

A banda 1998-as, 'Cruelty and the Beast' című albuma teljes egészében el fog hangzani az európai turnén, melyen a német The Spirit zenekar kíséri a brit veteránokat.

A C.O.F. továbbá március-április folyamán Észak-Amerikában turnézik, aktuális albuma, a 'Cryptoriana - The Seductiveness of Decay' promóciója keretében. Ezen a körúton az amerikai indusztriális shock rocker banda, a Wednesday 13 és a Raven Black kíséri a főzenekart. A hivatalos észak-amerikai turné-trailer lentebb tekinthető meg.

A Cradle Of Filth teljes turné-beosztása itt érhető el.

A Cradle Of Filth legutóbbi, 12. stúdióalbuma, a 'Cryptoriana - The Seductiveness of Decay' 2017. szeptember 22-én jelent meg, a Nuclear Blast jóvoltából. Az lemez borítóját, fotográfiáit és videográfiáját egy Artūrs Bērziņš nevű lett művész illusztrálta - őt leginkább egyedi neo-szimbolista grafikáiról és poszt-modern olajfestményeiről ismerheti a műkedvelő közönség.

Dani Filth frontember korábban így nyilatkozott: "Ez az album mélyen a viktoriánus gótikus horror-művészetben gyökerezik - már maga a cím is erről árulkodik. A 'Cryptoriana' a kor természetfeletti, szellemek iránti megszállottságát hivatott bemutatni. A mellék-cím - 'The Seductiveness of Decay' - pedig a halál és az önmegsemmisítés hosszas, fényűző folyamatához való vonzalmat tükrözi".

A tracklista:
01. Exquisite Torments Await
02. Heartbreak And Seance
03. Achingly Beautiful
04. Wester Vespertine
05. The Seductiveness Of Decay
06. Vengeful Spirit
07. You Will Know The Lion By His Claw
08. Death And The Maiden
09. The Night At Catafalque Manor
10. Alison Hell

A 'Cryptoriana - The Seductiveness of Decay' felvételei a Suffolk-beli Grindstone Stúdióban zajlottak, a nagy tiszteletnek örvendő hangmérnök, Scott Atkins társaságában, aki több alum óta a Cradle Of Filth rezidens producere. A keverést azonban Dani saját szakértő füleire hagyatkozva végezte el.

Az új album - ami megrendelhető különféle formában - első single-dala 2017. július 11-én jelent meg: a 'Heartbreak And Seance' lentebb elérhető hivatalos videoklipen (a dal a lemez előrendelése esetén ingyenesen le is tölthető). Szintén lentebb tekinthető meg a hivatalos 'így-készült' videó, és a később megjelent 'Achingly Beautiful' szöveges videó.

Alább elérhető a 'You Will Know The Lion By His Claw' című szám szöveges videója:

Az album hivatalos előzetesei - amiben Dani nyilatkozik a dalok viktoriánus gótikus hatásáról, valamint az album stúdiós munkálatairól, tematikai szimbolizmusairól - itt tekinthetők meg:

A Cradle Of Filth ezt megelőző kiadványa a 2016 nyarán megjelent 'Dusk… And Her Embrace: The Original Sin' című lemez volt; azaz a klasszikus album újonnani kiadása. Erről bővebben itt írtunk.


CRADLE OF FILTH - teljes egészében elhangzik az európai turnén a klasszikus 'Cruelty and the Beast' album
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.