Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [212. rész]

2017-06-21
Ma egy félig-meddig elfeledett, azonban annál tehetségesebb és többre érdemes, európai all-star rockbandát elevenítünk fel.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 212. rész

STARBREAKER - 'Lies'

A Starbreaker egy nemzetközi felállású, all-star hard rock / melodic metal banda, amit eredetileg Tony Harnell (TNT, Westworld, Skid Row) énekes, Magnus Karlsson (Primal Fear / Allen/Lande) gitáros, Fabrizio V. Zee Grossi (Robin Beck, Vertigo) basszusgitáros és John Macaluso (TNT, Yngwie Malmsteen, Ark) dobos alkotott.

A Starbreaker 2005-ben alakult, amikor Harnell még tagja volt a TNT-nek. Az énekes eredetileg egy szólóalbumot szeretett volna kiadni, de kiadói (Frontiers) felkérésre teljes értékű együttesként alakult meg a zenekar, melynek további tagja volt Magnus Karlsson (a Primal Fear gitárosa), az egykori TNT / Malmsteen-dobos, John Macaluso és a Robin Beck-bandából ismert Fabrizio Grossi basszusgitáros.

A dallamos heavy metalt játszó Starbreaker első nagylemeze 2005 júliusában jelent meg. Ezt követően, 2006 áprilisában Harnell kilépett a TNT-ből, mondván, szeretne több időt tölteni a családjával, és "nyugodt körülmények között zenét írni".

2007-ben már a Starbreaker vált Harnell elsőszámú zenei projektjévé. A banda újabb dalai Svédországban születtek (Karlsson társ-producelésében). A második, 'Love's Dying Wish' című stúdióalbumot még azév végén felvették - az anyag 2008 nyarán került a boltokba. A 'Love's Dying Wish' lemezen már Jonni Lightfoot basszusgitározott; a keverési / hangtechnikai munkálatok során pedig Tommy Hansen (TNT, Pretty Maids, Helloween) producer segédkezett.

Habár már 2015 januárjában bejelentették, hogy készülőben van a harmadik Starbreaker album, Harnell-t később megválasztották a Skid Row énekesévé; ezt követően pedig visszatért a TNT élére; arról nem is beszélve, hogy szólóban is aktívan tevékenykedik... így a Starbreaker zenekar jelenleg szünetel.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [212. rész]
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.