Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új dallal és videoklippel jelentkezett a görög epikus melo-death banda, a THE SHADELESS EMPEROR

2019-12-07
A görög epikus / melodic death metal banda a 2017-es 'Ashbled Shores' album kiadása óta most először rögzítettek új dalt.

A The Shadeless Emperor egy 'Whitethorn' című single-dalt adott ki digitális formában, saját cégük, a Ditto Music kiadó révén. Az új dalt George Tsavdaridis és Jari Lindholm (Exgenesis, Enshine, Seas Of Years) hangmérnök / producer / mixer társaságában rögzítették, a Fabric Stúdió falai között.

Az új single-dalt megvásárolni itt lehet; alább pedig megtekinthető a hivatalos videoklip:

A The Shadeless Emperor egy öttagú banda, ami Larissa városából származik. A csapat hivatalosan 2010-ben alakult, de néhány szerencsétlen körülmény okán csak 2012-ben sikerült nekivágniuk első demójuk, a 'Homeland' felvételeinek - ezt a lemezt 2013 januárjában adták ki, saját költségükön.

A banda dalszövegi témáit fantasy, irodalmi, mítológiai és filozófiai gondolatok teszik ki. A The Shadeless Emperor számtalan alkalommal fellépett már Görögország-szerte; méghozzá olyan előadók társaságában, mint a Wolfheart, a Jinjer, a Kin Beneath Chorus, a Bewized és az Among Ruins.

2014-ben a The Shadeless Emperor kiadta a 'Homeland' 8-bites verzióját. Ekkoriban teljesedett ki a zenekari felállás; és ezután láttak neki debütáló nagylemezük, az 'Ashbled Shores' felvételeinek.

A munkálatok a Fabric Stúdióban indultak, 2015 augusztusában. Egy évvel később sikerült véglegesíteni a dolgokat - ekkor mutatták be első videoklipjüket, a 'Sullen Guard'-ot. A album hanganyagának keverését a Kefalonia-beli Anirok Stúdióban végezték, a banda basszusgitárosa, Filippos Salapatas hangmérnöki tehetsége révén. A maszterizálás Athénban zajlott, a Tardive Dyskinesia gitárosa, Steve Lado közreműködésében.

Az 'Ashbled Shores' digitálisan 2017. augusztus elsején (Wormholedeath/The Orchard), CD-n pedig október 13-án (Aural Music Group) jelent meg.

A tracklista:
01. Oaths
02. Ashbled Shores
03. Sullen Guard
04. Homeland
05. Shades Over the Empire
06. Duskfall
07. A Few Rotten Words
08. Helios the Dark
09. Olethros
10. Too Far Gone
11. An Ember Gale

A 'Too Far Gone' és a 'Sullen Guard' hivatalos videoklipje alább elérhető.

Bővebb infók a bandáról a Facebookon olvashatók.


Új dallal és videoklippel jelentkezett a görög epikus melo-death banda, a THE SHADELESS EMPEROR
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.