Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

SPIRITS OF FIRE - egykori Judas Priest / Testament / Fates Warning / Savatage tagok egyesültek a Frontiers új all-star projektjében; megjelent a debüt-album!

2019-02-26
Az olasz Frontiers Music Srl kiadó leigazolt néhány legendás amerikai metalzenészt, egy újabb nagyszabású projekt kiteljesítése végett.

Az új, Spirits Of Fire nevet viselő all-star banda dalait nem más, mint a legendás gitáros, Chris Caffery (Savatage, Trans-Siberian Orchestra) és az aranytorkú énekes, Tim 'Ripper' Owens (Judas Priest, Iced Earth) komponálja. A dalszerzésbe és a keverési munkálatokba besegít egy veterán producer, Roy Z (Bruce Dickinson, Halford) is. A szupergroup felállását egy vérbeli ritmusszekció-erőmű teszi teljessé: basszusgitáron Steve Di Giorgio (Testament, Death, Sebastian Bach), dobokon pedig Mark Zonder (Fates Warning, Warlord, Graham Bonnet) működik közre.

Chris Caffery így nyilatkozott: "A Spirits Of Fire debütáló lemezéhez olyan bandák adtak inspirációt, amiknek korábban, illetve jelenleg tagjai voltunk / vaguynk. Olyan nótákat írtunk tehát, amit a Priest, a Savatage, a Testament és a Fates Warning rajongói szívesen hallgatnak. Emellett az is fontos szempont volt, hogy a daloknak meglegyen a maguk személyes hangvétele... egyfajta sajátos Spirits Of Fire-feelingje. Jómagam is Judas Priest-en nőttem fel, és több mint 30 évet töltöttem Jon Oliva és Paul O'Neill mellett a Savatage-ben és a TSO-ban. Éveken át játszottam Criss zenéjét. Ezek a hatások számomra teljesen természetes módon jönnek! Különösen úgy, hogy minden egykori és jelenlegi bandánkat nagyon imádom. Egyébként ez volt az első alkalom, hogy Roy Z-vel dolgoztam - ez pedig hatalmas móka volt. Nagy rajongója vagyok az ő munkásságának. Ő írta, ő játszott és ő producelte az örökös kedvenc metal-albumaim legtöbbjét. Ezúttal is nehéz dolga volt, hogy egy ilyen erős felállású projekt összeállításában segédkezett... Nem is tudnék nála jobb producert / munkatársat elképzelni!".

Mivel a projekt mindegyik tagja meglehetősen elfoglalt aktuális bandájával / turnéival, hosszú ideig tartott összehozni a debüt-albumot, de 2019. február 22-én végre napvilágot látott az első S.O.F. anyag. A Frontiers szerint egyfajta Savatage / Judas Priest típusú metal-hangzást kell elképzelni; ilyen nevek mellett pedig kétség nem fér ahhoz, hogy egy magas színvonalú, technikás, professzionális megmozdulásra számíthatnak a metal rajongói!

A 'Spirits of Fire' album megjelent CD-n, többféle színű bakeliten, gyűjtői boxban (CD + póló) és digitális formában. A rendeléssel kapcsolatos infókat itt lehet megtalálni.

Íme a lemez borítója és dallistája:

01. Light Speed Marching
02. Temple Of The Soul
03. All Comes Together
04. Spirits Of Fire
05. It's Everywhere
06. A Game
07. Dispensable
08. Meet Your End
09. Never To Return
10. The Path
11. Alone In The Darkness

A 'Light Speed Marching' és az 'It's Everywhere' dalok hivatalos videója, plusz a 'Stand And Fight' audiója és a bandáról elnevezett szám itt elérhető:


SPIRITS OF FIRE - egykori Judas Priest / Testament / Fates Warning / Savatage tagok egyesültek a Frontiers új all-star projektjében; megjelent a debüt-album!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.