Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Exkluzív albummal ünnepli fennállása 20. évfordulóját a SOiL - itt a klasszikus 'Gimme Some Lovin’' feldolgozása!

2017-08-29
A Chicago-i heavy rockerek 'Scream: The Essentials' címen adnak ki új albumot, 2017. szeptember 15-én, a Pavement Entertainment és az AFM Records jóvoltából.

Megünnepelvén fennállásuk 20. évfordulóját, az új kiadványra a SOiL minden érájából felkerült egy-két klasszikus sláger, alternatív verzió és speciális remix; plusz egy vadonatúj dal, a 'Gimme Some Lovin’', ami külön kislemezen és videoklipen is napvilágot látott (az R&B-alapú 'Gimme Some Lovin’' eredetileg a kultikus Blues Brothers film 1980-es betétdalaként vált ismertté, de a SOiL most védjegyeinek számító, modern hard rock-elemekkel látta el a dalt) - utóbbi lentebb érhető el.

Az új felvételen olyan vendégzenészek jutottak szerephez, mint Lindy Gabriel (Gabriel And The Apocalypse) és Cristina Feliciano (Oblivious Signal) háttér-vokalisták, valamint Jake LaCore (Gabriel And The Apocalypse) billentyűs. A single néhány héten belül debütál...

A 'Scream: The Essentials' című albumon továbbá olyan felvételek kaptak helyet, mint a 'Can You Heal Me' akusztikus verziója (a 'Re.de.fine' albumról). A dal ezen változatát a néhai Dimebag Darrell házi stúdiójában vették fel 2004-ben, miután a SOiL és a Damageplan végzett közös európai turnéjával. A hangmérnöki munkákat Stearling Whittfield láttal;a producer pedig maga Vinnie Paul volt.

Egy másik különleges nóta is felkerül erre a korongra: ez pedig a 'Give It Up' alternatív változata, amit a néhai Wayne Static (Static-X) közreműködésében rögzített a csapat. E verzió korábban már kikerüklt a netre, és azóta is hatalmas underground sikereknek örvend (hivatalos formában viszont mindeddig nem látott napvilágot).

Chris Cornell - aki nagy hatást gyakorolt a SOiL zenekar tagjaira - tragikus halála után a banda úgy döntött, feldolgozza a Soundgarden klasszikus, 'Rusty Cage' című számát. A 'Rusty Cage' című cover alapjait már 2007-ben szalagra vette a banda, de ez a változat korábban csak a Myspace-en volt hallható. Az új verzió lentebb teljes egészében elérhető.

A 'Scream: The Essentials' teljes tracklistája így néz ki:

01. Gimme Some Lovin‘
02. Broken Wings (El Chupacabra Version)
03. Road To Ruin
04. Black Betty
05. Halo
06. Unreal
07. Breaking Me Down
08. Pride
09. ReDeFine
10. Can You Heal Me (Acoustic Version)
11. Give It Up (Feat. Wayne Static)
12. Let Go
13. Like It Is (Alternate Version)
14. The Lesser Man
15. My Time (Kickstart Version)
16. Shine On
17. The Hate Song
18. Way Gone
19. Halo Live In London (Bonus Track)
20. Rusty Cage (Bonus Track)

A speciális kiadványt itt lehet megrendelni.

A SOiL egyben világkörüli turnéra indul az ünnepi kiadvány promóciójával. A körút egészen 2018 végéig fog tartani.


Exkluzív albummal ünnepli fennállása 20. évfordulóját a SOiL - itt a klasszikus 'Gimme Some Lovin’' feldolgozása!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.