Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Lezajlott a FALLUJAH zenekar utolsó koncertje Alex Hofmann énekessel (videó)

2017-07-22
A San Francisco-i progresszív death metal banda néhány napja kiadott egy közleményt, miután énekesük, Alex Hofmann úgy döntött, kilép a felállásból:

"Szomorúan kell bejelentenünk barátunk, énekesünk, Alex Hofmann távozását a zenekarból. Egy évtizednyi utazás ért véget azzal, hogy egyik alapító tagunk itthagyott minket. Alex úgy döntött, a jövőben külön utakon, önállóan folytatja karrierjét. Elkötelezettsége és kreativitása mindvégig vitális része volt a Fallujah-nak az elmúlt tíz év során; azonban tiszteletben kell tartanunk döntését, és a jövőben is tiszta szívből támogatnunk kell őt".

"A 'Dreamless' album turné-ciklusa karrierünk eddigi leghosszabb, legnagyobb kihívást jelentő megmozdulása volt. Olyan bandák társaságában juthattunk el a világ különböző pontjaira, akiket nagyra méltatunk és tisztelünk; saját bandánk eközben pedig vérbeli testvériséggé forrott ki. Mindez a hatalmas tapasztalat hozott minket közelebb egymáshoz, és bizonyítta be bandánk létének szükségességét. Alex kiválása révén egy új fejlődési szakaszba lépünk, ugyanis szeretnénk ezáltal valami még fontosabbat, úttörő dolgot véghez vinni".

"Európai fesztivál-körutunkon és jövőbeni észak-amerikai - Decapitated-del és a Thy Art Is Murder-rel közös - turnénkon egy különleges vendég fog kísérni minket a mikrofon mögött. Amint pedig visszatérünk Kaliforniába, nekilátunk új albumunk dalszerzői munkáinak, és persze új énekesünk felkutatásának. Ezennel meghívunk minden helyi barátunkat és rajongónkat, hogy még egyszer, utoljára üvöltsön Alex-szel együtt, a közelgő Bay Area Death Fest-en; ami az ő utolsó bulija lesz a Fallujah színeiben".

Hofmann hozzátette: "Kiválásom oka egyben komplikált és összefoglalhatatlan; de egy dolog biztos: új fejezet nyílik életem könyvében. Ez pedig elkerülhetetlenül közel áll az előző, zenekarban véghez vitt tevékenységeimhez. A Fallujah jelenleg egy igazi non-stop erőműként funkcionál; ezt pedig az én kiválásom sem gátolja meg. Örökké imádni fogom egykori bandatársaimat, és persze nagy tisztelettel leszek jövőbeni utódom iránt is. Itt ragadnám meg a lehetőséget, hogy megköszönjek mindent egykori menedzseremnek és mentoromnak, EJ Johantgen-nak, és persze Monte Conner elnöknek, valamint mindenkinek a Nuclear Blast égisze alatt; JJ Cassiere és Marco Walzel ügynököknek; Karim-nak az Indiemerch-nél és Florian-nak az Impericon-nál, illetve mindenkinek, aki valaha is mellettem dolgozott a színfalak mögött, ezáltal hozzájárult a banda olajozott működéséhez. Hatalmas köszönet illet titeket, rajongókat is. 10 évnyi vad éjszakát, vérző orrot, stagediving-ot, circlepit-et és másnaposságot éltünk át együtt. Nektek üzenném, hogy nem megyek sehova: összefuthattok majd velem a jövőben, valahol a turné-életben. A srácokkal közös utolsó koncertem a San Francisco-i Bay Area Death Fest-en lesz esedékes. Nem is kívánhanték ennél szebb leköszönési lehetőséget!".

A Bay Area Death Fest rendezvényen július 20-án állt színpadra a Fallujah, a DNA Lounge színpadán. Erről a buliról a Capital Chaos TV készített összefoglalót, ami lentebb megtekinthető (benne a Fallujah koncertjének teljes felvétele).

Az aktuális Fallujah album, a 'Dreamless' 2016. április 29-én jelent meg, a Nuclear Blast jóvoltából. A lemez - amiről bővebben itt írtunk - felvételei a Sharkbite Stúdióban zajlottak, Zack Ohren producer társaságában. A keverés és a maszter Mark Lewis és a floridai Audiohammer stúdió nevéhez fűződik. Az albumon vendégként szerepel Tori Letzler, Mike Semesky és Katie Thompson (mint hátték-vokalisták), valamint Tymon Kruidenier (ex-Cynic, Exivious) szólógitáros.

A Fallujah jövőbeni turné-beosztása itt érhető el. Hamarosan bemutatják az átmeneti turné-énekest...


Lezajlott a FALLUJAH zenekar utolsó koncertje Alex Hofmann énekessel (videó)
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.