Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új albummal készült a FORGOTTEN TOMB zenekar - meghallgatható a 'Nihilistic Estrangement' címadó dala

2020-04-01
Az olasz black / doom metal banda felvette tizedik nagylemezét.

A Forgotten Tomb soron következő, 'Nihilistic Estrangement' című albumának keverése és maszterizálása január folyamán fog lezajlani. A megjelenés 2020. május 8-án lesz esedékes, az Agonia Records jóvoltából.

A 'Nihilistic Estrangement' a Forgotten Tomb 10. nagylemeze; a 2017-es 'We Owe You Nothing' folytatása. Az új album borítóját a híres művész, Paolo Girardi (Power Trip, Bell Witch, Inquisition) készítette, "tökéletesen leképezvén a lemez mizantróp, depresszív zeneiségét és dalszövegeit".

A banda közleménye így szól: "A 'Nihilistic Estrangement' a tizedik albumunk; ami egyben egy új fejezet a banda számára. Lévén egy új trilógia vette kezdetét, az új album hangzását tekintve is eltér a korábbi kiadványainktól. A lemez koncepciója alapvetően onnan fakad, hogy arra törekedtünk, minden aktuális trendtől és divatos stílustól mentes produkcióval álljunk elő, de ugyanakkor mégis időtálló dolgot alkossunk. Épp ezért használtunk vintage mikrofonokat is a ‘60-as / ’70-es évekből, valamint korai ‘80-as évekbeli hangszereket és analóg szalagot / keverőpultot. Olyan volt az egész stúdiózás, mintha 40 évvel ezelőtt történt volna... Zenei szempontból egyébként bandánk minden korábbi éráját felölelik ezek a dalok, de ugyanakkor mégis frissen hatnak és tele vannak személyes hangvételű témákkal, utalásokkal. A lényeg, hogy 100%-ig Forgotten Tomb amire számíthattok. Dalszövegileg különböző témákról van szó, de elsősorban a modern világ mentális problémáit boncolgatjuk. Ettől függetlenül ezek a szövegek meglehetősen mizantróp hangvételűek - még annak ellenére is, hogy az évek során ez a szó elvesztette valódi jelentését".

A 'Nihilistic Estrangement' producere maga a banda énekes-gitárosa, Ferdinando "Herr Morbid" Marchisio volt. A keverést a basszusgitáros Alessandro "Algol" Comerio; a maszterizálást pedig Jack Control végezte el, az Enormous Door Stúdió (Darkthrone, Aura Noir, Martyrdod) falai között.

A tracklista:
01. Active Shooter
02. Iris’ House Pt. 1
03. Iris’ House Pt. II
04. Distrust3
05. Nihilistic Estrangement
06. RBMK

Az album előrendelhető normál és digipak CD-n, limitált bakeliten, valamint digitális formában. Az első ízelítő, az album címadó dala itt elérhető:

Az új album megjelenése nagyjából egybeesik a banda soron következő európai headliner turnéjával, melyen a finn Totalselfhatred és a svéd Vanhelga lesz az előzenekar (a turné-beosztást a banda Facebook-oldalán lehet megtalálni).

A Forgotten Tomb 2017 októberében adta ki legutóbbi nagylemezét. A 6 számos, 40 perces 'We Owe You Nothing' album felvételei 2016 decemberében indultak, a dob-témák rögzítésével (Big Pine Creek Studio), azonban néhány hónapra meg kellett szakítani a munkálatokat, miután Ferdinando "HM" M. énekes-gitáros életveszélyesen megsérült egy autóbalesetben. A frontember felépülésének ideje végül 2017 májusában jött el - ekkortól folytatták a stúdiós munkákat, az SPVN Studio falai között. Az új album keverését és maszterizálását júniusban végezték el, az amerikai Planet-Z stúdióban (Hadley, Massachussets), a legendás Chris "Zeuss" Harris révén. A 'We Owe You Nothing' Európában 2017. október 27-én, Észak-Amerikában pedig november 10-én jelenhetett meg, az Agonia Records jóvoltából.

A banda eredeti közleménye így szól: "Az új album egy újabb lépés bandánk konstans evolúciós folyamatában. Védjegyünkként szolgáló hangzásunk továbbra is jelen van, de az a lemez jóval súlyosabb, mint bármi, amit korábban letettünk az asztalra. Ennek ellenére egy igencsak változatos anyagról van szó, lévén felfedeztünk néhány olyan megoldást, ami némileg kizökkentheti hallgatóinkat a megszokott állapotból. Ezen felül természetesen dühös és egyben rendkívül borongós hangulatú dalokra kell számítani".

A nyilatkozat így folytatódik: "Diszkográfiánkat mindig is trilógiák választották szét; a 'We Owe You Nothing' pedig már a harmadik ilyen sorozat. Első része az '...And Don't Deliver Us From Evil', második pedig a 'Hurt Yourself And The Ones You Love' volt, és mindhárom közül ez a legkeményebb. Ettől függetlenül persze a dalokat javarészt lassúak és közép-tempósak; némi sludge-beütéssel rendelkeznek; de jelen vannak a tőlünk megszokott dallamok és disszonáns témák, illetve csavarok, fordulatok is, melyek új kapukat nyitnak a banda következő érája felé. A dalszerzési körülményeket tekintve ez egy rendkívül fájdalmas album - ennek megfelelően pedig ez az eddigi legsötétebb anyagunk is; viszont tele van nyers energiával".

A tracklista:
01. We Owe You Nothing
02. Second Chances
03. Saboteur
04. Abandon Everything
05. Longing For Decay
06. Black Overture

A lemez megrendelhető CD-n, exkluzív boxban, limitált LP-n, digitálisan és különféle merchandise-termékek formájában. Ízelítőképpen lentebb meghallgatható a címadó dal, valamint elérhető a 'Second Chances' hivatalos, 360°-os VR-videója.

A Forgotten Tomb legutóbbi, 8. stúdióalbuma szintén az Agonia Records gondozásában jelent meg, 'Hurt Yourself And The Ones You Love' címmel, 2015. április 17-én - erről bővebben itt írtunk.


Új albummal készült a FORGOTTEN TOMB zenekar - meghallgatható a 'Nihilistic Estrangement' címadó dala
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.