Normál verzió
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új albummal és európai turnéval készül a FORGOTTEN TOMB zenekar

2020-01-15
Az olasz black / doom metal banda felvette tizedik nagylemezét.

A Forgotten Tomb soron következő, egyelőre cím nélküli albumának keverése és maszterizálása január folyamán fog lezajlani. A megjelenés április / május környékén lesz esedékes. Ez egybeesik a banda soron következő európai headliner turnéjával, melyen a finn Totalselfhatred és a svéd Vanhelga lesz az előzenekar (a turnébeosztást a banda Facebook-oldalán lehet megtalálni).

Hamarosan jönnek a friss hírek...

A Forgotten Tomb 2017 októberében adta ki legutóbbi nagylemezét. A 6 számos, 40 perces 'We Owe You Nothing' album felvételei 2016 decemberében indultak, a dob-témák rögzítésével (Big Pine Creek Studio), azonban néhány hónapra meg kellett szakítani a munkálatokat, miután Ferdinando "HM" M. énekes-gitáros életveszélyesen megsérült egy autóbalesetben. A frontember felépülésének ideje végül 2017 májusában jött el - ekkortól folytatták a stúdiós munkákat, az SPVN Studio falai között. Az új album keverését és maszterizálását júniusban végezték el, az amerikai Planet-Z stúdióban (Hadley, Massachussets), a legendás Chris "Zeuss" Harris révén. A 'We Owe You Nothing' Európában 2017. október 27-én, Észak-Amerikában pedig november 10-én jelenhetett meg, az Agonia Records jóvoltából.

A banda eredeti közleménye így szól: "Az új album egy újabb lépés bandánk konstans evolúciós folyamatában. Védjegyünkként szolgáló hangzásunk továbbra is jelen van, de az a lemez jóval súlyosabb, mint bármi, amit korábban letettünk az asztalra. Ennek ellenére egy igencsak változatos anyagról van szó, lévén felfedeztünk néhány olyan megoldást, ami némileg kizökkentheti hallgatóinkat a megszokott állapotból. Ezen felül természetesen dühös és egyben rendkívül borongós hangulatú dalokra kell számítani".

A nyilatkozat így folytatódik: "Diszkográfiánkat mindig is trilógiák választották szét; a 'We Owe You Nothing' pedig már a harmadik ilyen sorozat. Első része az '...And Don't Deliver Us From Evil', második pedig a 'Hurt Yourself And The Ones You Love' volt, és mindhárom közül ez a legkeményebb. Ettől függetlenül persze a dalokat javarészt lassúak és közép-tempósak; némi sludge-beütéssel rendelkeznek; de jelen vannak a tőlünk megszokott dallamok és disszonáns témák, illetve csavarok, fordulatok is, melyek új kapukat nyitnak a banda következő érája felé. A dalszerzési körülményeket tekintve ez egy rendkívül fájdalmas album - ennek megfelelően pedig ez az eddigi legsötétebb anyagunk is; viszont tele van nyers energiával".

A tracklista:
01. We Owe You Nothing
02. Second Chances
03. Saboteur
04. Abandon Everything
05. Longing For Decay
06. Black Overture

A lemez megrendelhető CD-n, exkluzív boxban, limitált LP-n, digitálisan és különféle merchandise-termékek formájában. Ízelítőképpen lentebb meghallgatható a címadó dal, valamint elérhető a 'Second Chances' hivatalos, 360°-os VR-videója.

A Forgotten Tomb legutóbbi, 8. stúdióalbuma szintén az Agonia Records gondozásában jelent meg, 'Hurt Yourself And The Ones You Love' címmel, 2015. április 17-én - erről bővebben itt írtunk.


Új albummal és európai turnéval készül a FORGOTTEN TOMB zenekar
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.