Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új albumot adott ki és mutatott be a GATECREEPER zenekar

2019-10-11
A 2013-ban alakult Gatecreeper zenekar - ami "az új generáció old-school death metalját játssza", a Dismember, az Entombed, a Bolt Thrower és az Obituary öröksége nyomán - új albumot dobott piacra.

A Gatecreeper tehát nemrégiben befejezte második nagylemeze munkálatait. Az új lemez - ami a 2016-os 'Sonoran Depravation' folytatása - a Tucson-beli Homewrecker Stúdióban került rögzítésre a tavasz folyamán, Ryan Bram hangmérnök társaságában. A végleges keverést Brad Boatright végezte el, a Portland-i Audiosiege falai között. A lemezborító Brad Moore munkája.

Az új, 'Deserted' című Gatecreeper album 2019. október 4-én jelent meg, a Relapse Records jóvoltából, CD / LP / CS / digitális formában (a rendeléseket itt lehet leadni).

"Nagyon büszkék vagyunk, hogy végre a világra szabadíthatjuk második nagylemezünket. Egy csomó új és izgalmas elem kevederik ezen az albumon az eredeti dalszerzői formulánkkal; de a leginkább szembeötlő fejlődés könnyen felfedezető. Az elmúlt három évben szerzett tapasztalataink minden tekintetben erősebbé tettek minket és a bandát. A 'Deserted' albummal meg akartuk erősíteni és be akartuk betonozni a Gatecreeper-hangzást; azaz a pusztító riffekkel megspékelt, fülbemászó dallam- és fertőző ritmus-ötvözetet" - közölte a banda.

A tracklista:
01. Deserted
02. Puncture Wounds
03. From The Ashes
04. Ruthless
05. Everlasting
06. Barbaric Pleasure
07. Sweltering Madness
08. Boiled Over
09. In Chains
10. Absence Of Light

Az albumot felvezetvén az Adult Swim Singles sorozat keretében jelent meg egy új dal, 'Anxiety' címmel. Ezáltal már lehet némi rálátásuk a rajongók arra, mire kell számítani a következő nagylemezen. Az új dalt itt lehet meghallgatni / letölteni.

Újabban megjelent 'From The Ashes' dal Ian Shelton által rendezett videoklipje, valamint a teljes album-stream, ami itt meghallgatható:

A Gatecreeper legutóbbi, 'Stronghold' című klipje alapjául szolgáló dal a banda 2016-os, 'Sonoran Depravation' című nagylemezén szerepel. A videóban a hírhedt “Jonestown-szekta” 1978. november 18.-i napján történései láthatók.

A Gatecreeper nemrég kiadott egy koncert-kazettát, 'Unleashed in the Middle East' címen. A szalag anyagát a banda legutóbbi, Nails-szel és Toxic Holocaust-tal közös turnéján rögzítették élőben, a Cambridge-beli (MA, USA) Middle East klubban, 2017. március 23-án. A hangmérnöki munkálatokat Robert Cheeseman (GodCity Studio), a keverést pedig Ryan Bram (Homewrecker Studios) végezte. A szett teljes egészében elérhető, megrendelhető a Bandcamp-en vagy digitális formában a Spotify-on, valamint videó formájában a lenti lejátszón (ezt a Maximum Volume Silence stábja készítette).

Chase Mason énekes elmondta: "Egy teltházas, Cambridge-beli koncert alkalmával rögzítettük ezt a szettet, a Nails és a Toxic Holocaust zenekarokkal közös turnénk alkalmával. Ez a szalag tökéletes prenzentációja bandánknak, abban az időben, amikor mindannyian a maximumon pörgünk és a lehető legjobbat adjuk magunkból".

A Gatecreeper 'Sonoran Depravation' címmel jelentette meg debütáló nagylemezét, tavaly októberben, a Relapse Records jóvoltából. A lemez dalait a Tucson-beli Homewrecker Stúdióban vették fel, Ryan Bram producelésében, és a neves Kurt Ballou (Converge / Godcity Stúdió) keverésében. Minderről bővebben itt írtunk.


Új albumot adott ki és mutatott be a GATECREEPER zenekar
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.