Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új szöveges klip Anton Kabanen és Molnár Máté új bandája, a BEAST IN BLACK debütáló albumáról: 'Zodd The Immortal'

2017-12-22
A nemzetközi heavy metal banda - amit az egykori Battle Beast gitáros Anton Kabanen vezet - november elején adta ki bemutatkozó, 'Berserker' című albumát.

A november 3-án, pénteken megjelent 'Berserker' album felvételei Kabanen producelésében zajlottak, többnyire a Sound Quest Stúdióban. A lemezborítót maga Anton tervezte, és az a Roman Ismailov valósította meg, aki nem mellesleg a Battle Beast eredeti illusztrátora volt.

A banda nemrég kötött szerződést a Nuclear Blast kiadóval. Ezt a frontember így kommentálta: "Legvadabb álmaink váltak valóra azzal, hogy leigazolt minket a Nuclear Blast, a világ legnagyobb és legjobb heavy metal-kiadója! Nagyon izgatottak vagyunk debütáló albumunk novemberi kiadása végett; lévén ez az anyag tele van masszív, himnusz-szerű heavy metal nótákkal. A jövőben felejthetetlen bulikat fogunk nyomni a világ minden táján, amint megjelent a 'Berserker'!".

A tracklista:
01. Beast In Black
02. Blind And Frozen
03. Blood Of A Lion
04. Born Again
05. Zodd The Immortal
06. The Fifth Angel
07. Crazy, Mad, Insane
08. Hell For All Eternity
09. Eternal Fire
10. Go To Hell
11. End Of The World
12. Ghost In The Rain

Az öttagú, Helsinki-beli heavy metal banda, a Beast In Black - aminek tagja a hazai Wisdom zenekarból ismert Molnár Máté basszusgitáros is - azután jött létre, hogy Anton Kabanen dalszerző / gitáros kilépett eredeti bandájából, a Battle Beast-ből, 2015-ben. Az év végére már össze is áll a csapat, és lebonyolította első koncertjét; méghozzá a Nightwish előzenekaraként. A 'Berserker' album munkálatai már ekkor elindultak - az albumot végül 2017 nyarára sikerült felvenni. Rögtön ezután kapott szerződést a csapat a Nuclear Blast kiadótól.

A 'Berserker' természetesen Anton jellegzetes stílusában fogant - gondoljunk csak az első három Battle Beast albumra. Koncepcióját tekintve a lemez elsősorban a japán manga és anime műfajok köré épül.

A 'Berserker' albumot itt lehet megrendelni különféle formában. Ehhez kedvcsinálóképpen lentebb megtekinthető a banda első hivatalos videoklipje, a 'Blind And Frozen', valamint a bandáról elnevezett dal szöveges videója, plusz a megjelenés napján bemutatott 'Born Again' lyric-videó.

A Beast In Black felállása így néz ki:

Yannis Papadopoulos (Wardrum) - ének
Molnár Máté (Wisdom) - basszusgitár
Sami Hänninen (Brymir) - dobok
Kasperi Heikkinen (U.D.O.) - gitár
Anton Kabanen (ex-Battle Beast) - gitár, vokál

A zenekar Facebook-oldala itt érhető el.

December 22-én bemutatták a 'Zodd The Immortal' című szám hivatalos szöveges klipjét is:

Az album első hivatalos előzetesében a tagok nyilatkoznak a banda megalakulásáról; a második ízelítőben pedig a lemezborító tematikáját elemzik:

A Beast In Black első lemezbemutató turnéja legendás W.A.S.P. előzenekaraként került lebonyolításra, október és november között. A W.A.S.P. a soron következő, 'Re-Idolized: The Crimson Idol' című kiadvány megjelenését ünnepelte ezzel az európai turnéval, aminek exkluzív vendége volt Anton Kabanen új bandája. A Beast In Black eredeti dobosa, Sami Hänninen nem tudott részt venni a körúton - őt átmenetileg Atte Palokangas helyettesítette, aki a lent látható playthrough-videóban bizonygatja alkalmasságát.


Új szöveges klip Anton Kabanen és Molnár Máté új bandája, a BEAST IN BLACK debütáló albumáról: 'Zodd The Immortal'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.