Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

"Gyilkos, vérszomjas, ultra-erőszakos black metal-támadást" intézett a SICARIUS - itt az új klipes dal!

2020-03-15
A banda bemutatta második albuma, a 'God of Dead Roots' legfrissebb videoklipjét, ami egyenesen a címadó dalhoz készült.

Az 5 évvel ezelőtt alakult Sicarius együttes a klasszikus black metal bandák előtt rója le tiszteletét, miközben modern nagysebességű témákkal operálja dalait. Ez a formula vezetett odáig, hogy a bandát 2017-ben leigazolta az egykori Century Media elnök, Marco Barbieri kiadója, az M-Theory Audio.

A Sicarius gitárosa, Argyris a következőket nyilatkozta a banda céljait illetően: "Mióta megalapítottuk ezt a zenekar, egyértelmű célkitűzésünk az, hogy olyan zenét kreáljunk, amit mi magunk is szívesen hallgatunk; egyben tovább vigyük a '80-as évek végének / '90-as évek elejének klasszikus black metal-vonalát - gondolok itt a Rotting Christ-ra, a Mayhem-re, a Bathory-ra és a Gorgoroth-ra. Mi magunk határtalan tisztelettel és bizalommal állunk Marco és csapata irányába; mivel meggyőződtünk arról, hogy ez a csapat a miénkkel azonos víziókkal rendelkezik. A Sicarius az M-Theory Audio zászlaja alatt, közösen egy könyörltene black metal-gyilkot szabadít hamarosan a világra!".

A Sicarius debütáló nagylemeze 'Serenade of Slitting Throats' címmel jelent meg, 2017. október 13-án, CD-n, limitált "old-school" kazettán, digitálisan, valamint exkluzív merchandise-termékek formájában (a rendeléseket itt lehet leadni).

A Sicarius második stúdiólemezére két és fél évet kellett várni: 2020. március 13-án látott napvilágot a 'God of Dead Roots', aminek producere - hasonlóan a debütáló album gyakorlatához - Mick Kenney (Anaal Nathrakh, Benediction, Empyrean Throne) volt. Ez lesz a banda első kiadványa, melyen az új gitáros, Travis “Grimnir” Whiting (Carnifex, Ruines Ov Abaddon) zenél, amit maga az alapító ex-gitáros, Argyris választott utódjának.

Amire számítani kell: "egy gyilkos, vérszomjas, ultra-erőszakos black metal-támadás", aminek stílusa és hangulata a klasszikus black metal bandák (Mayhem, Bathory, Gorgoroth, Rotting Christ, stb.) korai albumait idézi, egyben pedig "modernkori intenzitással büntet".

Íme az új album borítója - amit ezúttal is a Misanthropic Art (Behemoth, Pig Destroyer, Dismember, Hate Eternal) stábja készített - és dallistája:

01. Bia
02. Open Fire
03. Immortal Plight
04. Culling The Heedless
05. Nekromanteia
06. A Practiced Hand
07. Pagan Vestige(s)
08. God Of Dead Roots
09. Scythe Bearers
10. Tombs
11. Raise The Dead (Bathory feldolgozás) [CD bónusz track]

Az új album rendelési infóit itt lehet megtalálni. Lentebb elérhető az első új dal, az 'A Practiced Hand' szöveges videója, amit Rafael Ortega (Ecliptic Visions) készített:

A második ízelítő, a 'βία' című szám szöveges videója - amit David Thelan (Suidakra, Attic) rendezett - itt érhető el:

A lemez megjelenését követően megosztották a 'God of Dead Roots' címadó dalának hivatalos videóját is:

A Sicarius jövőbeni koncertjeiről és tevékenységeiről a Facebookon lehet értesülni.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.