Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

SHAKRA - klip-premier a 11., 'Snakes & Ladders' című albumról: 'Cassandra’s Curse'

2017-11-09
A veterán svájci hard rock csapat november 10-én, pénteken adja ki új stúdiólemezét.

Ahogy az új album címe is elárulja, a Shakra jövőbeni célja: feljutni a létra csúcsára. A zenekar mindig is ezt a hozzállást tanusította; főleg két évvel azután, hogy megjelent 'High Noon' című albumuk, ami előző énekesük, Mark Fox visszatérését fémjelezte. Nem véletlen: a 'High Noon' rögtön a svájci zenei toplista 2. helyén végezte, és felkerült a német chartra is.

A kísérteties dallamok, Mark Fox egyedi énekhangja, Thomas Muster támadó gitár-riffjei, Thom Blunier érzelmekkel teli szólói, valamint Roger Tanner dobos és Dominik Pfister basszusgitáros ellenállhatatlan ritmusai a Shakra nyilvánvaló védjegyei - mindezek egyvelegéből áll össze az új, 'Snakes & Ladders' című album is, kiegészítve további súlyos riffekkel, atmoszférikus versékkel és erőteljes refrénekkel.

Az album nyitó, 'Cassandra's Curse' című száma a világ jelenlegi állapotát tükrözi dalszövegileg; míg zeneileg a fentebb említett tényezők mindegyike érvényt szerez. A tökös rock-nótának ígérkező 'Friday Nightmare'-t a címadó szám követi, ami egy valódi muzikális és érzelmi hullámvölgy, a "néha nyersz, néha elbuksz" tematikáján. Továbbá ott van az "együtténeklős" 'The Seeds', a blues-os beütésű 'Rollin'' és a tradícionális rock 'n' roller 'Medicine Man' is. Ilyen és ehhez hasonló, változatos, de egyaránt bombasztikus himnuszokra kell számítani a teljes 'Snakes & Ladders' albumon. Thomas Muster gitáros lelkesen jelentette, hogy ezek az általa valaha is legjobb számok egyikei!

A Shakra 11. albuma, a 'Snakes & Ladders' megjelenik CD-n és bakeliten is, 2017. november 10-én, az alábbi borítóval és dallistával:

 01. Cassandra’s Curse
02. Friday Nightmare
03. Snakes & Ladders
04. Something You Don’t Understand
05. The Seeds
06. Rollin‘
07. Medicine Man
08. I Will Rise Again
09. Open Water
10. The Race Of My Life
11. Fire In My Veins
12. The End Of Days

Az első három dal-premier, a címadó szám szöveges videója, valamint az 'I Will Rise Again' audiója és a 'Cassandra’s Curse' hivatalos kisfilmje itt érhető el:


SHAKRA - klip-premier a 11., 'Snakes & Ladders' című albumról: 'Cassandra’s Curse'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.